نوسانات شاخص فلاکت در دهه ۹۰

گروه اقتصادی:بررسی شاخص فلاکت اقتصاد در دهه ۹۰ نشان می‌دهد، این شاخص در سال گذشته بالاترین رقم را تجربه کرده و همزمان با اوج تحریم‌ها و تلاطم ارزی در سال ۹۷ روند صعودی به خود گرفت. همواره برای دولت‌های کاهش نرخ تورم و بیکاری بسیار با اهمیت بوده و شاخصی در جهت رونق تولید و […]

گروه اقتصادی:بررسی شاخص فلاکت اقتصاد در دهه ۹۰ نشان می‌دهد، این شاخص در سال گذشته بالاترین رقم را تجربه کرده و همزمان با اوج تحریم‌ها و تلاطم ارزی در سال ۹۷ روند صعودی به خود گرفت. همواره برای دولت‌های کاهش نرخ تورم و بیکاری بسیار با اهمیت بوده و شاخصی در جهت رونق تولید و ارتقا معیشت و سطح رفاه مورد توجه قرار می گیرد.
 

جمع دو نرخ تورم و بیکاری در علم اقتصاد و براساس نظریات برخی اقتصاددانان شاخصی به عنوان شاخص فلاکت را شکل می‌دهند که وضعیت کشورها از جهت هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی را نمایان می‌کند.بنابراین این شاخص به عنوان یک نشانگر عمل می‌کند و رابطه مستقیم با ناهنجاری‌‌های اجتماعی و اقتصادی دارد.در ایران شاخص فلاکت در سال‌های اخیر رو به افزایش گذاشته است که به دلیل بالارفتن تورم در سال‌های اخیر تلقی می‌شود. 

روند صعودی شاخص فلاکت از سال ۹۷ و همزمان با تلاطم ارزی کشور که منجر به بالا رفتن نرخ تورم، شروع شد و تا سال ۹۹ ادامه یافته است.پایین ترین شاخص فلاکت مربوط به سال ۹۵ است که به عدد ۱۹٫۳ درصد رسید.