شناسایی یک مکانیسم دفاعی در برابر کرونا

گروه علمی: پژوهشگران ژاپنی، مکانیسم دفاعی جدیدی را کشف کرده‌اند که می‌تواند در برابر کووید-۱۹ واکنش نشان دهد.به گزارش ایسنا، دانشمندان “دانشگاه هوکایدو”(Hokkaido University) ژاپن، یک واکنش دفاعی جدید را در برابر کروناویروس کشف کرده‌اند که یک گیرنده موسوم به “RIG-I” که در تشخیص ویروس نقش دارد، در آن دخیل است.   تنظیم مجدد بیان […]

گروه علمی: پژوهشگران ژاپنی، مکانیسم دفاعی جدیدی را کشف کرده‌اند که می‌تواند در برابر کووید-۱۹ واکنش نشان دهد.به گزارش ایسنا، دانشمندان “دانشگاه هوکایدو”(Hokkaido University) ژاپن، یک واکنش دفاعی جدید را در برابر کروناویروس کشف کرده‌اند که یک گیرنده موسوم به “RIG-I” که در تشخیص ویروس نقش دارد، در آن دخیل است.
 

تنظیم مجدد بیان این پروتئین می‌تواند واکنش ایمنی را در بیماران مبتلا به “بیماری انسدادی مزمن ریه”(COPD) تقویت کند.از زمان آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ و گسترش آن، پژوهش‌های بسیاری در مورد درک این بیماری و ارائه راه‌های درمان صورت گرفته است. کووید-۱۹، همه افراد را به صورت یکسان تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.

برخی از مبتلایان، بدون علائم هستند، بیشتر افراد دارای علائم، به کووید-۱۹ خفیف مبتلا هستند و عده کمتری به نوع شدید آن مبتلا می‌شوند. دلیل این امر، به طور کامل مشخص نشده و موضوع پژوهش‌های در حال انجام شدن است.دانشمندان دانشگاه هوکایدو در این پروژه نشان داده‌اند که RIG-I، تکثیر ویروس را در سلول‌های ریه انسان مهار می‌کند.

حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از افرادی که تاکنون به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، بدون علامت هستند. حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد، نوع خفیف بیماری را تجربه کرده‌اند و ۱۹ درصد نیز تحت تاثیر علائمی قرار گرفته‌اند که شدید یا کشنده هستند و با بیماری‌های خطرناکی مانند بیماری انسدادی مزمن ریه همراه می‌شوند. این طیف از علائم نشان می‌دهند که تفاوت‌های بسیاری میان واکنش‌های فردی نسبت به ویروس وجود دارد.

پاتوژن‌های میکروبی در بدن ما توسط پروتئین‌های موسوم به “PRRs” شناسایی می‌شوند که واکنش‌های ایمنی نسبت به این پاتوژن‌ها را راه‌اندازی می‌کنند.عفونت‌های ویروسی توسط مجموعه‌ای از پروتئین‌های PRRs شناسایی می‌شوند. دانشمندان توجه خود را بر RIG-I متمرکز کردند که به این مجموعه تعلق دارد. RIG-I به خاطر شناسایی ویروس‌هایی مانند ویروس آنفلوانزا و واکنش نشان دادن نسبت به آن شناخته شده است.

دانشمندان با آزمایش‌های صورت گرفته روی کشت سلولی دریافتند که در سلول‌های ریوی، واکنش ایمنی کمی نسبت به کروناویروس وجود دارد و این نشان می‌دهد مسیر سیگنال‌دهی که به واکنش ایمنی منجر می‌شود، متوقف شده است. دانشمندان نقش RIG-I را بررسی کردند و دریافتند که کمبود آن به افزایش تکثیر ویروس منجر می‌شود. آزمایش‌های بیشتر تایید کرد که سرکوب کردن تکثیر ویروس، به RIG-I وابسته است.

یکی از پژوهش‌هایی که پیشتر انجام شده، نشان داده است که بیان RIG-I در سلول‌های ریوی افراد مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه، تنظیم نادرستی دارد. دانشمندان با استفاده از سلول‌های ریوی دو بیمار مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه نشان دادند که تنظیم نادرست RIG-I، به تکثیر ویروس پس از پنج روز می‌انجامد. همچنین، دانشمندان نشان دادند که درمان سلول‌های مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه با “ترتینوئین”(ATRA) که بیان RIG-I را تنظیم می‌کند، عناصر ویروسی را به صورت قابل توجهی در ریه‌ها کاهش می‌دهد.

دانشمندان توانستند با استفاده از جهش‌های RIG-I، مکانیسم‌هایی را توضیح دهند که RIG-I به واسطه آنها، تکثیر کروناویروس را سرکوب می‌کند. “هلیکاز” (Helicase) که یک عنصر ساختاری در RIG-I است، با آران‌ای ویروس در تعامل قرار می‌گیرد و آنزیم مشتق شده از ویروس را که مسئول تکثیر است، متوقف می‌کند.این پژوهش، حالت منحصر به فردی از تشخیص RIG-I را نشان داده است. همچنین این پژوهش نشان می‌دهد که سطح بیان RIG-I، یکی از پارامترهای بالقوه برای پیش‌بینی پیامدهای کووید-۱۹ برای بیماران است.پژوهش‌های بیشتری باید انجام شوند تا عوامل یا شرایطی را مشخص کنند که در تنظیم کردن سطح بیان RIG-I نقش دارند و شاید به ارائه راهبردهای جدیدی برای کنترل عفونت ناشی از کروناویروس بیانجامند.