فروش تست منفی کرونا به مسافران پروازها!

گروه جامعه: مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مهم‌ترین تخلف در حوزه آزمایشگاه‌ها بعد از دوران کرونا، فروش تست منفی برای برخی افراد از جمله مسافران پروازها است. سیامک سمیعی مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت اظهار کرد: از زمان شروع اپیدمی کرونا در کشور آزمایشگاه‌ها تشخیص طبی در بخش […]

گروه جامعه: مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مهم‌ترین تخلف در حوزه آزمایشگاه‌ها بعد از دوران کرونا، فروش تست منفی برای برخی افراد از جمله مسافران پروازها است. سیامک سمیعی مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت اظهار کرد: از زمان شروع اپیدمی کرونا در کشور آزمایشگاه‌ها تشخیص طبی در بخش دولتی و خصوصی کار بزرگی انجام دادند، تاکنون حدود ۱۵ میلیون تست کرونا انجام داده‌اند و جای قدردانی دارد. اما مهم‌ترین شکایتی که از این مجموعه مطرح شده از طرف خود مسئولان فنی آزمایشگاه‌ها بوده مبنی بر اینکه برخی از کارکنان آنها جواب تست منفی فروخته اند و این کارکنان را اخراج کرده‌اند.

وی گفت: گاهی در برخی شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام افرادی تبلیغ می‌کنند که تست منفی یا مثبت کرونا می‌فروشند، اما مسئولان فنی آزمایشگاه‌ها خودشان با این مسائل برخورد کرده‌اند زیرا نمی‌خواهند اعتبار آزمایشگاه آنها زیر سوال برود.سمیعی افزود: مهم‌ترین جایی که افراد به دنبال جواب تست منفی هستند برای مسافران پروازها به خصوص پروازهای خارجی است. برای شرکت‌های هواپیمایی مهم این نیست که جواب تست درست باشد. مهم این است که تست منفی باشد و با توجه به اینکه افراد هزینه زیادی را برای پروازهای خارجی پرداخت می‌کنند، اگر یکی از همراهان آنها تست مثبت داشته باشد، تکلیف آنها هم نامعلوم می‌شود، بنابراین به دنبال خرید جواب تست منفی هستند.

وی ادامه داد: نظارت و مدیریت این مساله برای وزارت بهداشت سخت است. اگر در موارد جواب تست اشکال داشته باشد با تکرار آزمایش می‌توان مشکل را حل کرد اما چون برای مسافران پروازها زمان زیادی نداریم. رفع این چالش مشکل است. یک نمونه آن سفر تیم فوتبال بود و هر جایی که منافعی در داشتن تست مثبت یا منفی کرونا باشد امکان این نوع تخلفات وجود دارد. متاسفانه در این حوزه خیلی موفق نبودیم.

سمیعی درباره هزینه تست کرونا در بخش دولتی و خصوصی گفت: هزینه تست کرونا در بخش دولتی ۲۵۰ هزار تومان و در بخش خصوصی ۳۵۰ هزار تومان است. البته وزیر بهداشت دستور داده برای موارد و افراد مشکوکی که از سیستم وزارت بهداشت به آزمایشگاه های دولتی ارجاع می شوند، هزینه تست گرفته نشود و آزمایشگاههای وزارت بهداشت بر اساس دستور وزیر عمل می‌کنند.

مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا درباره امکان توزیع و فروش تست های سریع در داروخان ها توضیح داد: در این مورد چند چالش وجود دارد. اول اینکه نمونه گرفتن برای افراد عادی کار سختی است زیرا سواپ نمونه گیری باید به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه با قسمت انتهایی بینی نزدیک حلق تماس داشته باشد تا به ترشحات آغشته شود و البته در مورد تست سریع باید میزان درگیری ویروس بیشتر باشد تا نتیجه دقیق باشد.

وی گفت: اگر این مسائل رعایت شود، بعد از ۲۰ دقیقه با روشن شدن قسمت قرمز کیت نتیجه معلوم می شود اما مساله دیگر این است که اگر فردی متوجه بیماری خود شد با نتیجه تست چه کار می کند بنابراین فعلا توزیع این کیت‌ها در داروخانه‌ها در دستور کار نیست زیرا مطمئن نیستیم که هزینه آن بر دوش مردم به نفع  آنها باشد. فعلا از کیت‌های تشخیص سریع در مراکز بهداشتی درمانی استفاده می‌شود و ورود این تست‌ها باعث شد میزان تست‌های روزانه کرونا در کشور حدود ۶۰ درصد بیشتر شود که کمک بزرگی برای گسترش آزمایش کرونا در کشور بود.