جان‌باختن سالانه ۸میلیون‌انسان براثرمصرف دخانیات

گروه جامعه: معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: سالانه ۸ میلیون انسان در سطح جهان بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. نشست تخصصی دانشگاه بدون دخانیات امروز (شنبه) ۸ خردادماه  به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات با حضور سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاهی در دانشگاه […]

گروه جامعه: معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: سالانه ۸ میلیون انسان در سطح جهان بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. نشست تخصصی دانشگاه بدون دخانیات امروز (شنبه) ۸ خردادماه  به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات با حضور سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاهی در دانشگاه تهران به صورت مجازی برگزار شد. 
 

حبیبا در این نشست اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی حدود ۳۳ سال پیش با هدف جلب همگانی مضرات استفاده از دخانیات را تاسیس کرد و به تبع آن این موضوع به مرور در کشور‌های دنیا مورد توجه قرار گرفت.او افزود: مطابق آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۹، هشت میلیون نفر سالانه بر اساس مصرف دخاتنیات جان خود را از دست داده اند، یعنی در هر ۴ ثانیه یک نفر بر اثر مصرف دخانیاتی مانند سیگار و قلیان از دنیا می‌رود.حبیبا تصریح کرد: سالانه حدود ۷ میلیون نفر به صورت مستقیم و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بر اثر مصرف غیر مستیقیم دخانیات از دنیا می‌رود.

او ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۵ قانون کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در اماکن عمومی را به تصویب رساند، به عقیده حقوق دانان تصویب قانون می‌تواند بهترین عامل برای فرهنگ سازی باشد، برای مثال اجرای قانون استفاده از کمربند در زمان رانندگی باعث شد تا ۹۰ الی ۹۵ درصد مردم تهران از کمربند استفاده کنند.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران بیان کرد: برنامه راهبردی ۵ ساله در دانشگاه تهران باعث شد تا در دانشگاه محیطی سالم ایجاد کرده و برای حفظ محیط زیست و حرکت به دانشگاه سبز قدم برداریم.

او گفت: در خط مشی مقابله با مصرف دخانیات در دانشگاه تهران زمینه‌ای ایجاد کرده ایم تا همه ارکان دانشگاه بتوانند در چهارچوب خاصی با ما هماهنگ شوند.معاون دانشجویی دانشگاه تهران اضافه کرد: ارکان محوری دانشگاه تهران برای مقابله با مصرف دخانیات شامل ۵ محور می‌شود که می‌توان بحث تدوین و ابلاغ مصرف دخانیات، ایجاد محیط عاری از هرگونه مصرف دخانیات، منع خرید و فروش دخانیات، پیشگیری از مصرف دخانیات و ارائه خدمات مشاوره، روان درمانی جهت قطع مصرف دخانیات را نام برد.