سرمایهگذاری ۳۴۰۰ میلیارد تومانی مخابرات در ۲۸۰۰ پروژه
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران از راهاندازی ۲۸۰۰ پروژه در حوزه توسعه زیرساختی با سرمایهگذاری ۳۴۰۰ میلیارد تومان خبر داد.
به گزارش ایسنا، مجید سلطانی در مراسم بهرهبرداری پروژههای شرکت مخابرات ایران به مناسبت روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی، اظهار کرد: موضوع افتتاح پروژههای مخابرات به مناسبت ۲۷ اردیبهشتماه پیشبینی شده است. ما در شرکت مخابرات وظیفه اصلی برقراری ارتباطات را بر عهده داریم و در این مراسم اقدامات صورتگرفته در سراسر کشور در طول سال ۱۴۰۰ پس از افتتاحیه ۲۲ بهمنماه تا امروز را ارائه میکنیم.
وی با اشاره به عملکردهای شرکت در سال ۱۴۰۰ بیان کرد: ارقامی که برای مخابرات در بخش ثابت و سیار بیان میشود، باید ظرف یک سال ۱۰ برابر شود. در سال گذشته ۳۴۰۰ میلیارد تومان در بخش ثابت سرمایهگذاری شده که جدای از سرمایهگذاری ۱۵ هزار میلیارد تومانی بخش سیار است. شرکت مخابرات وظیفه توسعه زیرساخت اصلی ارتباطات در سراسر کشور، از مراکز استانی تا دورترین روستاها را بر عهده دارد. همانطور که میدانیم، وضعیت ارتباطات ثابت در استانها مناسب نیست و امیدوارم در سال ۱۴۰۱ شاهد تحول در این حوزه باشیم و با حمایت از سوی سیاستگذاران و نمایندگان مجلس، امسال بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه برای توسعه ارتباطات ثابت هزینه شود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به تولید دانشبنیان و اشتغالزایی در سال جدید گفت: اگر بخواهیم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، شعار سال را عملیاتی کنیم، کلید آن در تقویت شرکت مخابرات است و این شرکت نقش محوری دارد. مخابرات در حوزه دسترسی، دیتا، انتقال و سوئیچ با شرکتهای دانشبنیان همکاری نزدیک داشته و ما با ۲۰۰ شرکت فناورانه درحوزه نرمافزار و سختافزار قرارداد بستیم که میتواند نقشی کلیدی در حوزه بومیسازی ایفا کند.
رشد مصرف پهنای باند توسط کاربران مخابراتی
سلطانی با اشاره به آمار مصرف اینترنت توسط مشترکان مخابرات در کشور بیان کرد: مخابرات در سال ۱۴۰۰ رشد ترافیک روزانه ۳۳ درصد و رکورد ۱۵ هزار و ۵۰۷ ترابایت استفاده از پهنای باند را داشته است. سهم مخابرات از بازار ADSL و فیبرنوری (FTTH) در سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است. درآمد حاصل از ارایه خدمات باند پهن ۲۸۱۰ میلیارد تومان بوده که ۳۸ درصد رشد نسبت به سال قبل داشته و ۹ درصد رشد در تعداد مشتریان باند پهن در کل کشور وجود داشته و ۴۰۷ هزار مشترک فعال به باند پهن ثابت پیوستهاند. همچنین در اسفند ۱۴۰۰ رشد ۳۷ درصدی مصرف شبکه نسبت به اسفند ۹۹ رخ داده است.
وی با بیان اینکه با وجود ثبات در تعرفهها شرکت مخابرات در سال ۱۴۰۰ در بخش تلفن ثابت ۶۸۲ هزار و ۹۱۴ دایری داشته و دایرهی ADSL این شرکت هم در سال گذشته به ۱ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۳۸۹ پورت رسیده است، افزود:این ثبات در تعرفهها هم در بخش پهنای باند و هم در بخش صوت دیده شد. این شرکت با وجود ثبات در تعرفهها از هرجایی که امکان داشته مانند فروش داراییها، اخذ تسهیلات و حتی فروش بخشی از ضایعات سیمهای مسی، منابع مورد نیاز برای رشد خدمات خود را فراهم کرده است، اما اگر کمک و سیاست به سمت منطقی کردن تعرفهها، چه در بخش پهنای باند و چه در بخش صوت پیش برود، شاهد جهشهایی بیش از این در بازار ارتباطی کشور خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به هزینههای بالای نگهداری از تجهیزات مخابراتی، بیان کرد: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تجهیزات مخابراتی در کشور نصب شده و هفت درصد این مبلغ باید برای نگهداری تجهیزات صرف شود. شبکه به این هزینهها برای بهروزرسانی و بهبود فعالیت نیاز دارد. مخابرات تا جایی که توانسته در بخش توسعه و نگهداری از تجهیزات هزینه کرده است، اما برای بهبود در این فرایند و رشد در بهروزرسانی شبکهای که ۲۴ ساعته کار میکند باید تعرفهها تغییر کند.
سلطانی با اشاره به تعهداتی که شرکت مخابرات در زمینه توسعه شبکه ارتباطات روستایی و مناطق محروم دارد، اظهار کرد: در سال جاری ۵۰۰۰ روستا باید به شبکه فیبر نوری متصل شوند که هزینه آن ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است. این رقم اگر به موقع تامین شود میتوان قول این را داد که این موضوع تا پایان سال محقق شود، اما اگر این میزان مبلغ از سمت دولت تأمین نشود مخابرات نمیتواند طبق هدف تعیینشده قدم بردارد.
وی با اشاره به سرمایهگذاری ۳۴۰۰ میلیارد تومانی مخابرات در سال ۱۴۰۰، بیان کرد: ۲۷۵۰ میلیارد تومان صرف زیرساختهای ارتباط ثابت و ۳۵۰ میلیارد تومان برای زیرساختهای فیبر و انتقال سایتهای USO سرمایهگذاری شده است. همچنین مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان اقدامات صرف سایتهای همراهی شهری و روستای شده است.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰