این کشور‌ها بازار فرش ایران را تهدید می‌کنند

گروه اقتصادی: عضو سابق اتاق بازرگانی ایران می‌گوید با توجه به مشکلاتی که در عرصه تولید فرش ایرانی وجود داشته، بخش مهمی از این بازار از سوی کشورهای خارجی تهدید می‌شود. به گزارش ایسنا، مهدی علیپور اظهار کرد: بر خلاف بازارهایی مانند نفت که در آن رقابت وجود دارد و امکان جابجایی بازارها از سوی […]

گروه اقتصادی: عضو سابق اتاق بازرگانی ایران می‌گوید با توجه به مشکلاتی که در عرصه تولید فرش ایرانی وجود داشته، بخش مهمی از این بازار از سوی کشورهای خارجی تهدید می‌شود. به گزارش ایسنا، مهدی علیپور اظهار کرد: بر خلاف بازارهایی مانند نفت که در آن رقابت وجود دارد و امکان جابجایی بازارها از سوی رقبا همواره فعال است، بازاری مانند فرش ایرانی، یک بازار خاص و منحصر به فرد است. برند فرش ایرانی در سراسر جهان شناخته شده و برای دورانی طولانی هیچ کشوری از نظر نوع محصول و کیفیت اساسا در این بازار حضور نداشته که بخواهد با ایران رقابت کند.

به گفته وی، با وجود آنکه تحریم‌ها در حوزه صادرات مانع بزرگی به حساب می‌آیند و بازار فرش ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیست اما در سال‌های اخیر عامل دیگری وضعیت بازار را بر هم ریخته و صادرات فرش ایران را با تهدید مواجه کرده که نسبت به تحریم‌ها خطرناک‌تر است.این فعال اقتصادی با بیان اینکه بازار فرش ایران با خطر قاچاق پشم مواجه است، توضیح داد: با توجه به کاهش تقاضا برای خرید و مشکلاتی که در بازار ایران وجود داشته از یک سو و قیمت بالایی که دلال‌های پشم گوسفندی به دامداران و عشایر ارائه می‌کنند از سوی دیگر، بخش مهمی از پشم گوسفندان ایرانی که مبنای اصلی تولید فرش است به کشورهای منطقه قاچاق شده و در اختیار همسایگان قرار گرفته است.

علیپور ادامه داد: در سال‌های اخیر سه کشور هندوستان، پاکستان و ترکیه، مشتری این پشم‌های ایرانی بودند و با توجه به اینکه مقدمه ابتدایی تولید فرش را در اختیار دارند، عملا تولید فرش با بهره گیری از طرح‌های ایرانی و مواد اولیه ایرانی را آغاز کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر پیشنهادهای فراوانی برای جذب بافنده‌های ایرانی نیز به آنها ارائه شده، گفت: ما شاهد پیشنهادهایی بودیم که بافنده‌های با تجربه ایران را با مسائلی مانند اقامت، پرداخت هزینه زندگی و حقوق بالا جذب کشورهایی مانند ترکیه می‌کنند و با حضور آنها بعضا فرش‌هایی با نام ایران به بازار عرضه می‌کنند و بعضا با نام خودشان ولی با کیفیتی نزدیک به فرش ایرانی در بازار حاضر هستند.

علیپور خاطرنشان کرد: هر چند هنوز این کشورها از نظر رسیدن به کیفیت فرش‌های ایرانی راهی طولانی در پیش دارند اما فعلا سه کشور همسایه کار جدی خود را آغاز کرده‌اند و با قاچاق پشم گوسفندان ایرانی به این کشورها، عملا با سیاست‌های غلط ایران مقدمه لازم برای از دست رفتن این بازار را در اختیار آنها قرار داده‌اند و این موضوع در آینده بسیار خطرناک خواهد بود.