مصرف پلاستیکها بلای جان محیط زیست شده است
مهدی مصطفوی افزود: گرچه گسترش تولید و استفاده از پلاستیک به بهبود کیفیت زندگی ما کمک کرده اما عوارض این موضوع نیز گریبانگیر محیط زیست شده است، و مسئلهای که این روزها به دغدغه اصلی بسیاری از حامیان محیط زیست و حتی مردم عادی تبدیل شده است، آلودگی ناشی از پلاستیکهای یکبار مصرف است که برای سلامتی انسان، جانوران و بهطور کلی کیفیت محیط زیست خطرات زیادی را به همراه دارد.
مصطفوی بیان داشت : پلاستیک ها موادی هستند که تخمین زده می شود تجزیه آنها بیش از ۴۵۰ سال زمان میبرد و در این مدت فقط توسط عوامل طبیعی به ذرات ریز موسوم به میکرو پلاستیک (پلاستیکهایی با قطر کمتر از ۵ میلی متر) تبدیل میشوند که باعث ایجاد آلودگی های زیست محیطی، موجب تلف شدن حیوانات و در نهایت به زنجیره غذایی انسان وارد می شوند.
وی گفت: همه ساله حدود ۵۰۰ میلیارد کیسه پلاستیکی در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد که تقریباً تمام آن راهی دفنگاههای زباله میشود و آلودگی پلاستیکی را به طور قابلتوجهی تشدید و تأثیراتی جبرانناپذیر بر سلامت انسانها، حیات وحش و کره خاکی به جا میگذارد.
مصطفوی با بیان اینکه هر ایرانی روزانه به طور میانگین سه کیسه پلاستیکی مصرف میکند که متوسط عمر استفاده از هر کیسه تنها ١٢ دقیقه است، در حالیکه برای حذف هر کدام از این کیسهها از طبیعت صدها سال زمان نیاز است تاکید داشت: میتوان از طریق جایگزینی کیسههای پارچه ای برای همین مدت زمان کوتاه، بسیاری از تبعات منفی آلودگی پلاستیکی را به حداقل رساند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در پایان تصریح کرد : روز جهانی بدون پلاستیک با هدف پایان دادن به استفاده از کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف در سراسر جهان معرفی شده است . در این روز، مردم سراسر دنیا به حفظ محیط زیست دعوت میشوند و از آنها خواسته میشود مصرف کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف را به صفر برسانند و در نهایت، دنیایی دوستدار محیط زیست و سلامت خود ایجاد کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰