مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس:

مردم به گمان اینکه درختان بلوط خشک شده اند درختان را قطع نکنند

فارس_ مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای حفاظت از جنگل‌های زاگرس و جلوگیری از هجوم آفت پروانه سفید برگ خوار بلوط، از پایش حدود 6 هزار هکتار از مناطق جنگلی درگیر با این آفت در شهرستان رستم خبر داد.

کلمه نیوز _ عبدالحسن صمد نژاد، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت: برای کنترل این آفت حدود ۸۰۰ هکتار از جنگل‌های دلی سالاری که کانون شکل‌گیری این آفت هستند، با مایع BT محلول پاشی شده و در چند نقطه نیز جهت رصد جمعیت حشره، تله نوری قرار داده شده است.

صمد نژاد افزود: بمنظور کنترل افزایش جمعیت حشرات بالغ این آفت، با نصب تله‌های نوری حشره گیر و جلب تعداد زیادی زنبور پارازیتوئید در این تله ها مشخص شد این حشره در این منطقه نیز وجود دارد.

وی افزود: با بررسی درختانی که با مایع “بی تی”محلول پاشی شده بودند مشاهده گردید که بسیاری از لاروهای سن دوم و سوم از بین رفته و همزمان نیز تعداد زیادی از لاروهای سن یک و دو نیز توسط زنبورها پارازیت شده بودند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به مبارزه با این آفت در کانون‌های آلوده گفت: با ازبین بردن مراحل تخم و لارو این آفت در مراحل رشدی می توان بااقدامات پیشگیرانه از ابتلای دیگر مناطق جنگلی به این آفت جلوگیری کرد.

وی گرم شدن هوا ، درجه حرارت بالا و کاهش رطوبت، خشکسالی های پی در پی و نیز افزایش کشت زیراشکوب درختان را از علت های مهم طغیان آفت پروانه های برگ خوار سفید بلوط عنوان کرد و گفت: اقدامات مقابله ای و مبارزه با لاروهای سن یک در حال انجام است و تداوم دارد.

وی همچنین در ادامه کوهستانی و صعب العبور بودن برخی مناطق درگیر آلودگی را سخت و از عمده مشکلات مقابله ای با گسترش این آفت عنوان کرد و افزود: اقدامات قابل توجهی در ماه‌های اخیر انجام شده اما تا ریشه کنی کامل این آفت نیازمند عزم و همکاری ملی و تأمین اعتبار لازم جهت مقابله با این آفت هستیم.

صمد نژاد تصریح کرد: این حشره با تغذیه بی‌رویه از جوانه‌ها و برگ‌های درختان، موجب زردشدن و ریزش برگ درخت شده و همین مسئله باعث می‌شود بسیاری از مردم به گمان خشکیدگی درختان، اقدام به قطع آن کنند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با توصیه به مردم برای مبارزه با سود جویان و مخربان قطع درختان جنگلی هم گفت: مردم به خیال اینکه درختان بلوط خشک شده اند درختان را قطع نکنند چرا که این درختان به زودی سبز و دوباره احیا می‌شوند.

وی تاکید کرد: با افرادی که اقدام به قطع درختان کنند به شدت برخورد و اعمال قانون می‌شود.