ضرورت ارتقای تکنولوژی، بدون کاهش اشتغال
کلمه نیوز _ محمد هادی ایمانیه، عصر پنج شنبه ۱۵ دیماه در نشست هم اندیشی وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان اقتصادی استان فارس که به میزبانی اتاق بازرگانی شیراز با حضور برخی از نمایندگان مجلس برگزار شد، اظهار داشت: تقویت تولید خصوصا در مباحث مرتبط با صنایع، معادن و اصناف در قالب کارگروه های رفع موانع تولید و حمایت از سرمایه گذاری، بصورت منظم و با جدیت، هر هفته پیگیری می شود.
استاندار فارس با اشاره به اینکه در دور اول سفرهای شهرستانی، اولویت ما رفع مسائل مزمن شده خصوصا صنایع بوده است، افزود: پنجرهی واحدی برای تسریع در صدور مجوزهای لازم در استان تشکیل شده تا حتی المقدور از سپری شدن زمان طولانی برای فرآیندهای پیش روی سرمایه گذاران اجتناب شود.
وی ادامه داد: مصوب کردیم حداکثر در مدت دوهفته دستگاه های ذیربط نسبت به پاسخ استعلام ها اقدام نمایند؛ همچنین عدم پاسخ را به منزلهی پاسخ مثبت از سوی دستگاه ها اعلام کردیم.
ایمانیه به برپایی چندین نوبت میزخدمت در شهرک های صنعتی با حضور مدیران مربوطه اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه ایجاد اشتغال، بنابر اعلام دولت، از سهمیه اعلامی عبور کردیم و بیش از ۱۰۰ درصد تکلیف ابلاغی استان محقق شده است.
وی ادامه داد: بنابر گزارش های واصله از سوی دولت، فارس رتبه سوم سرمایه گذاری خارجی را به خود اختصاص داده است لیکن درصدد برگزاری همایش بزرگ سرمایه گذاری در استان در اسفند ماه سال جاری را هستیم.
نماینده عالی دولت در فارس خواستار توجه ویژهی مسئولین به ایجاد شهرک های صنعتی در برنامه هفتم توسعه شد و افزود: لازم است به مکانیزم تهاتر در این برنامه توجه شود؛ با شرایط فعلی راهاندازی شهرک های صنعتی میسر نیست. همچنین می بایست با جدیت و ارادهی قوی، نسبت به لغو مجوزهایی که مشمول زمانِ طولانی شده اند اما در مسیر تولید و ایجاد اشتغال قرار نگرفته اند، اقدام شود تا فضای مناسب برای سایرین فراهم شود.
وی به لزوم تمرکز زدایی تاکید کرد و اظهار داشت: اختیارات مرکز در حوزهی معادن از جمله استخراج، اکتشاف و… را به استان ها تنفیذ و نتایج آنرا رصد کنید.
ایمانیه با بیان اینکه فارس، رتبه اول باغداری و رتبه دوم کشاورزی در کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: توجه به ایجاد صنایع تبدیلی علاوه براینکه اشتغال زایی را درپی دارد از خام فروشی نیز جلوگیری خواهد کرد.
وی همچنین خواستار الزام تمام معادن کشور نسبت به ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با همان معدن، طی مدت زمان مشخصی شد و تاکید کرد: انجام این مُهم علاوه بر اینکه حق خروج مواد خام را از استان ها سلب می کند در ایجاد ارزش افزوده برای آنان موثر است.
استاندار فارس به ایجاد صنایع پایین دستی خصوصا در حوزه های پتروشیمی، آلومینیوم و فولاد تاکید کرد و افزود: علی رغم اینکه فارس، یکی از تولید کنندگان اصلی آلومینیوم در کشور محسوب می شود اما استان فاقد صنایع پایین دستی آن است.
وی ارتقای تکنولوژی صنایع را در افزایش بهرهوری موثر دانست و تصریح کرد: ارتقای تکنولوژی را معطوف به کاهش مصرف حامل های انرژی از جمله برق، آب و گاز می دانیم اما نباید منجر به کاهش اشتغال شود.
نماینده عالی دولت ایجاد دفاتر بازاریابی بسیار موثر دانست و افزود: در بودجه ۱۴۰۱ نسبت به ورود ماشین آلات به منظور حمایت از تولیدات داخلی جلوگیری شده است کما اینکه برخی از دستگاهها در داخل کشور تولید نمی شوند. صنعتگرانی که می توانستند حتی با ورود تجهیزات دست دوم نسبت به تولید اقدام کنند، هماکنون از این توفیق محروم شدهاند.
ایمانیه خواستار توجه ویژه به تسهیلات تبصره ۱۸ شد و اظهار داشت: گلایهی اکثر استانداران در دیدار اخیر با هیات دولت اختصاص حداقل ۷۰ درصد تسهیلات بانک ها خصوصا بانک های خصوصی به همان استان است. همچنان خواستار استقرار دفاتر مالیات صنایع و معادن در استانها هستیم.
استاندار فارس با بیان اینکه از دیدگاه وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و مدیر کل صمت استان ارشد های حوزهی اقتصادی استان هستند، خواستار انتصاب معاون اقتصادی استاندار و مدیر صمت استان در هیات مدیرهی شهرک های صنعتی شد.
ایمانیه در انتها با اشاره به وجود معادن متنوع در مسیر راهآهن شیراز-گلگهر- اهواز گفت: همکاری ایمیدرو به ایجاد این خط ریلی بسیار کمک کننده و موثر خواهد بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰