۳۰ درصد انسان‌ها در سراسر جهان مبتلا به پرفشاری خون هستند

بوشهر_ کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: ۳۰ درصد انسان‌ها در سراسر جهان مبتلا به پرفشاری خون هستند.

کلمه نیوز_ محمدصادق موجی بیان داشت: فشارخون بالا یک قاتل خاموش است که به ندرت علائمی ایجاد می‌کند و به‌صورت فشارخون سیستولیک بالای Hg Mm۱۴۰ یا فشارخون دیاستولیک بالای Mm Hg ۹۰ تعریف می‌شود.

وی اضافه داشت: فشارخون بالا عامل خطر شماره ۱ برای بیماری قلبی، سکته مغزی، عوارض کلیوی و مرگ زودرس است. خوشبختانه، این مشکل را می‌توان با چک کردن منظم فشارخون و رعایت سبک زندگی سالم پیشگیری و یا درمان به موقع و صحیح مدیریت کرد.

این کارشناس مسئول بیان داشت: رژیم غذایی در افراد مبتلا به فشارخون بالا که رژیم دش (DASH) نامیده می‌شود حاوی مقادیر بالای فیبر، پتاسیم، منیزیوم، فسفر و پروتئین است.

موجی توصیه داشت: افراد برای دریافت این مواد مغذی، الگوی غذایی کم‌چرب و پر فیبر که شامل گوشت بدون چربی، مغزیجات، میوه و سبزی تازه و کامل و فراورده‌های لبنی بدون چربی داشته باشند.

وی موفقیت در این رژیم را نیازمند تغییرات رفتاری دانست و گفت: مصرف بیشتر میوه، سبزیجات، مواد لبنی و محدودیت بیشتر مصرف گوشت قرمز، چربی‌های مضر، اسنک‌ها و شیرینی‌هاست.

کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: چون این رژیم غنی از فیبر است، برای جلوگیری از ایجاد یبوست، دریافت میوه، سبزیجات و غلات سبوس‌دار باید به‌تدریج و در طول زمان صورت گیرد و مصرف ۸_۱۰ لیوان مایعات در طول روز نیز توصیه می‌شود.

وی توصیه کرد: افراد از مصرف نمک زیاد و غذاهای حاوی نمک بالا مانند غذاهای آماده، کنسروی و پروسس شده پرهیز کنند زیرا مصرف میوه و سبزیجات غنی از پتاسیم و منیزیوم مثل سبزیجات برگ سبز، پرتغال، حبوبات سفید، اسفناج، موز و سیب‌زمینی در کنترل فشارخون بالا می‌تواند مفید باشد.

موجی خاطرنشان کرد: طبق مطالعات اخیر در صورت اضافه شدن فعالیت بدنی و کاهش وزن در کنار رعایت رژیم غذایی ذکر شده اثر بهتری در کاهش فشارخون و بهبود بیشتر عملکرد عروق مشاهده می‌شود.

خبرنگار؛ زهرا زنده بودی