طالبان کُشتن فعالان مدنی، سینماگران و روزنامه‌نگاران را آغاز کرد

گروه بین‌الملل: حسنا سادات، بازیگر سینما و کارمند پیشین یکی از رسانه‌های تصویری در افغانستان،  در منطقه قلعه فتح‌الله شهر کابل کشته شد. شماری از همکاران پیشین حسنا سادات با انتشار پیام‌هایی در رسانه‌های اجتماعی از کشته شدن او «در سانحه‌ای مشکوک» خبر دادند، بصیر مجاهد، سیمناگر افغان که با سلطه طالبان بر افغانستان آن کشور را ترک کرد، در […]

گروه بین‌الملل: حسنا سادات، بازیگر سینما و کارمند پیشین یکی از رسانه‌های تصویری در افغانستان،  در منطقه قلعه فتح‌الله شهر کابل کشته شد. شماری از همکاران پیشین حسنا سادات با انتشار پیام‌هایی در رسانه‌های اجتماعی از کشته شدن او «در سانحه‌ای مشکوک» خبر دادند، بصیر مجاهد، سیمناگر افغان که با سلطه طالبان بر افغانستان آن کشور را ترک کرد، در پیامی در فیسبوک نوشت: «حسنا سادات همکار خوب ما در کابل به قتل رسیده است.» حسنا سادات اخیرا در فیلمی به نام «ولگرد» نقش بازی کرده بود. این فیلم طی هفته‌های اخیر در تهران و مشهد، با حضور شماری از تماشاگران و بدون حضور او، به نمایش درآمد.
برخی از کاربران در رسانه‌های اجتماعی نوشته‌اند که شامگاه پنجشنبه، طالبان به آپارتمان حسنا سادات در منطقه قلعه فتح‌الله هجوم برده‌اند و در جریان ورود آن‌ها به خانه‌اش، او از بلندی سقوط کرده و کشته شده است.  سخنگوی پلیس طالبان پیش از این در واکنش به قتل مشکوک خبرنگاران و فعالان مدنی، که واکنش‌هایی برانگیخته است، از «تحقیق و بررسی» خبر داده بود، اما نتایج هیچ‌یک از این تحقیق‌ها به اطلاع رسانه‌ها و مردم رسانده نشد! اواخر مرداد، حورا سادات، یوتیوبر شناخته‌شده در کابل، به قتل رسید. اما تا کنون جزئیات و علت قتل حورا سادات روشن نشده است! سخنگوی پلیس طالبان در کابل چند روز پس از مرگ حورا سادات اعلام کرد که دو نفر را در ارتباط با قتل حورا سادات بازداشت کرده است و تحقیق از این افراد جریان دارد. اکنون که نزدیک به سه ماه از فوت حورا سادات می‌گذرد، هنوز ابعاد این موضوع روشن نیست و طالبان از دادن جزئیات در این مورد خودداری کرده‌اند. پس از سلطه طالبان بر افغانستان، محدودیت‌های زیادی بر فعالیت زنان در رسانه‌های تصویری و صوتی وضع شد. حسنا سادات، که شامگاه پنجشنبه کشته شد، در دو سال گذشته هیچ‌ فعالیت هنری و رسانه‌ای نداشت. اما حورا سادات کانالی در یوتیوب داشت و برنامه‌های اجتماعی تولید و منتشر می‌کرد. طالبان طی دو سال سلطه بر افغانستان شماری از خبرنگاران، کارمندان رسانه‌ها، کاربران یوتیوب و دیگر رسانه‌های اجتماعی را به‌اتهام انتشار محتوا علیه این گروه بازداشت و زندانی کرده‌اند.