توسلی: توسعه روابط ایران و تاجیکستان به نفع منافع ملی هر دو کشور است

فتح‌الله توسلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سفر رئیس جمهور به تاجیکستان گفت: تاجیکستان از جمله کشورهایی است که در حوزه تمدنی فرهنگی و زبان فارسی با ما اشتراکاتی داشته و به لحاظ جغرافیایی از همسایگان ایران محسوب می‌شود لذا این کشور دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است که توسعه روابط با آن ضروری […]

فتح‌الله توسلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سفر رئیس جمهور به تاجیکستان گفت: تاجیکستان از جمله کشورهایی است که در حوزه تمدنی فرهنگی و زبان فارسی با ما اشتراکاتی داشته و به لحاظ جغرافیایی از همسایگان ایران محسوب می‌شود لذا این کشور دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است که توسعه روابط با آن ضروری است.

وی با بیان این‌که تاجیک‌ها برای توسعه روابط با ایران بسیار علاقه‌مند هستند، اظهار کرد: مسئولان و مردم تاجیکستان بسیار علاقه‌مند هستند که روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران توسعه دهند به طوری که نمونه بارز آن را می‌توان در طی چند سال گذشته دید.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت کشور تاجیکستان گفت:‌ امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان طی سه دهه گذشته اقدامات بسیار خوبی را در کشورش انجام داده که منجر به رضایتمندی بین مردم شده است. ما در سفر اخیر به تاجیکستان به صورت ملموس توسعه این کشور را دیدیم.

توسلی خاطر نشان کرد: تاجیکستان به عنوان کشوری مسلمان که با کشورهای ازبکستان، افغانستان، قرقیزستان و چین همسایگی دارد، از ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه مسائل بین‌الملل و اقتصادی برخوردار است که می‌توان از آن بهره گرفت.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رشد اقتصادی ۶.۵ درصدی تاجیکستان اظهار کرد: حجم تجارت خارجی تاجیکستان در سال گذشته ۲۴ درصد رشد داشته است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۴ به رشد اقتصادی بیشتر از هفت درصد برسد؛ این کشور ظرفیت‌های بسیار خوبی برای جمهوری اسلامی ایران در راستای افزایش همکاری‌ها دارد با توجه به تحریم و مشکلات، ما باید در راستای توسعه روابط با همسایگان و کشورهای همسو به خصوص مسلمانان گام‌های مستحکم‌تری برداریم که یکی از این کشورها تاجیکستان است که توسعه روابط به نفع منافع ملی هر دو کشور خواهد بود.

توسلی با اشاره به حضور رئیس جمهور تاجیکستان در جریان حادثه سقوط هلی‌کوپتر حامل رئیس جمهور شهید و مراسم تحلیف مسعود پزشکیان گفت که اینها نشان‌دهنده روابط خوب ما در حوزه سیاسی است.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و تاجیکستان با اشاره به مسائل مربوط به خدمات فنی مهندسی و سرمایه گذاری شرکت‌های ایرانی در تاجیکستان و همکاری‌های دانش بنیان و انتقال فناوری بین دو کشور تصریح کرد: ما در تاجیکستان کارهای بزرگی همچون ساخت سد و نیروگاه و تونل و بیمارستان داشتیم و قرار است مجتمع تراکتورسازی هم با همکاری هر دو کشور در تاجیکستان راه‌اندازی شود.

وی با بیان این‌که از سال ۱۴۰۰ تاکنون هر سال ۱۰۰ میلیون دلار روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان افزایش داشته است، اظهار کرد: حجم روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۴۰ میلیون دلار، در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۴۰ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۴۰ میلیون دلار بوده که رقم ناچیزی است. جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان هدف‌گذاری داشته که حجم مبادلات اقتصادی به یک میلیارد دلار برسد.

توسلی با اشاره به زبان و فرهنگ مشترک ایران و تاجیکستان گفت: در جریان سفر رئیس جمهور تاجیکستان به تهران، ایشان ملاقاتی با رهبر انقلاب داشتند که مواردی در مورد رسم‌الخط فارسی هم مطرح شد. علاوه بر این ما زمینه‌های مشترکی برای همکاری در حوزه فرهنگی سینما و تهیه فیلم و سریال داریم.

وی در پایان اظهار کرد: تاجیکستان در مسائل بین‌المللی و حقوق بشر همواره در کنار جمهوری اسلامی ایران بوده است.

انتهای پیام