کتاب نقش «لار» در دفاع مقدس تدوین شود
کلمه نیوز _ سردار سرتیپ دوم پاسدار «سعید کوشکی جهرمی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس، در نشست شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس شهرستان لار که با حضور «داریوش دهقان» فرماندار این شهرستان، سرهنگ «عیسی افسری» فرمانده سپاه لارستان و جمعی دیگر از مسئولان برگزار شد، اظهار داشت: لار در دوران دفاع مقدس شهری پیشتاز بود و خیرین لاری کمکهای فراوانی به پشت جبهههای جنگ کردند و گردان امام علی (ع) لار به شجاعت مشهور بود و علاوه بر آن امروزه نیز بهترین مساجد و عمارتهای دینی و فاخرترین زیارتگاه شهدا بهویژه یادمان شهدای گمنام را لاریها به کمک خیرین و مردم ساختهاند.
سردار کوشکی جهرمی بیان کرد: لارستان از قدیم به اتحاد و همبستگی بین شیعه و سنی مشهور بوده و آیات عظامی چون آیتالله «سید عبدالعلی آیتاللهی» و آیتالله «سید مجتبی موسوی لاری» محور و ملجأ مردم این منطقه بوده و نقش زیادی در توسعه معارف دینی داشتهاند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس خاطرنشان کرد: تصور کنید اگر در بحبوحه چالشهای امروز شهدا نبودند، ما چه تدبیری میاندیشیدیم و به چه چیزی تمسک میجستیم؛ لذا باید بیش از پیش برای ترویج فرهنگ و ایثار و شهادت تلاش کنیم، به ویژه اکنون که این مسأله ملاک ارزیابی مدیران به ویژه فرمانداران نیز قرار گرفته است.
وی شهدا را قلههای نورانی و شاهراه ارتباط با خدا و تسهیلکننده اتصال به ذات الهی دانست و ادامه داد: امام خمینی (ره) مزار شهدا را زیارتگاه عاشقان توصیف کردند و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از تعبیر قبلهگاه فرهنگی برای مزار شهدا استفاده کردند و ما باید از نظر بلوغ فکری و عاطفی به ظرفیت و درک والایی برسیم که کلام امامین انقلاب اسلامی را درک کنیم.
سردار کوشکی جهرمی خاطرنشان کرد: شهدای گمنام همانند بانوی دو عالم حضرت زهرا (س) گمنام هستند و تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی این بود که این منابع نور در کشور نشر یابند تا همه از بحر وجود آنها بهرهمند شوند و مردم ازمزار آنها به عنوان امامزادگان عشق بهره ببرند.
وی با بیان اینکه خداوند فرمودهاند مساجد را آذین و زیبا کنید تا جوانان جذب شوند و سپس با معارف اسلامی آنها را حفظ کنید، گفت: مردم لار در عمل به این مهم پیشقدم بوده و همواره بهترین مساجد و عمارتهای دینی و گلزار شهدا را به کمک خیرین و مردم ساختهاند.
سردار کوشکی جهرمی یادآور شد: در سراسر کشور ۲ هزار و ۳۵۰ نقطه برای شهدای گمنام داریم که ۱۴۰ نقطه آن در فارس بهعنوان سومین استان میزبان این یادمانها قرار گرفته و در فارس نیز لارستان بهعنوان شهری با تعداد شهدای زیاد، میزبان تعدادی از این یادمانهاست؛ به نحوی که در لارستان قدیم ۱۰ نقطه و در لار فعلی شش نقطه برای شهدای گمنام در نظر گرفته شده و در همین زمینه لار یادمان آبرومند و زیبایی در پارک شهر لارستان برای شهدا ساخته شده و گلزار شهدای لار نیز با ظرافتی که در ساخت آن به کار رفته، به مرکزی فرهنگی و دینی همانند مساجد بدل شده است.
تاکید بر ضرورت برگزاری منظم جلسات شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس شهرستان لار و هیات امنای یادمان شهدا به ریاست فرماندار و دبیری فرمانده سپاه ناحیه شهرستان، از جمله مصوباتی بود که مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس در این جلسه به آن اشاره کرد.
سردار کوشکی جهرمی تصریح کرد: رئیس شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس و رییس هیات امنای یادمان شهدای گمنام در استان، استاندار و در شهرستان، فرماندار و دبیر آن نیز فرمانده سپاه آن ناحیه است و همانطور که در دولت فعلی شاهد نگاه خوبی به بحث حفظ یاد شهدا هستیم و استاندار فارس جلسات این شورا را منظم برگزار میکند، از شهرستانها نیز توقع داریم جلسات را منظم برگزار کرده و مرتب به ما گزارش کار دهند.
پیگیری ساماندهی یادمان شهدای لارستان مصوبه دیگری بود که مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس ضمن بیان توضیحاتی در خصوص آن، گفت: این مراکز میتوانند هم سبب ارتقاء فرهنگ دینی شده و هم به توسعه معنوی منجر شوند.
سردار کوشکی جهرمی با بیان نکات فنی به سازهها و زیرساختهای اصلی و مورد نیاز برای احداث یادمان شهدا، گفت: این یادمانها باید علاوه بر داشتن امکانات و تسهیلات و رعایت اصول زیباییشناختی در ساخت، حداقل آسایش را برای بازدیدکنندگان فراهم کنند.
دبیر شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس تأکید کرد: باید تیمی چهار نفره متشکل از راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، منابع طبیعی و شهرداری، حریم و محدوده یادمان شهدای گمنام را مشخص کند و مالکیت و حریم محل قبل از هرگونه اقدامی مشخص شود و در صورت نیاز به ساخت موزه نیز پیش از هر اقدامی با مشاورین هنری موزهآرایی مشورت شود.
پیگیری تدوین کتاب نقش لار در دفاع مقدس، دیگر مصوبهای بود که مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس با اشاره به آن، بیان کرد: لار در دفاع مقدس شهری پیشتاز بوده و خیرین لاری کمکهای فراوانی به پشت جبهههای جنگ کردند و گردان امام علی (ع) لار نیز به شجاعت مشهور بود و نباید این موارد در گذر زمان فراموش شوند.
سردار کوشکی خاطرنشان کرد: برای پیگیری این کار فاخر با محتوای توصیفی تاریخی، سلسله جلساتی با شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاههای لار بگذارید و کار را پیش ببرید و از کتاب نقش استان فارس در دفاع مقدس که الگویی برای کل کشور است نیز بهره ببرید.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان فارس تأکید کرد: حفظ یاد و نام شهدا ارزشی همتراز با شهادت دارد و از شورای شهر لار میخواهیم معابر و یا بزرگراهی را به نام شهدای شهرستان لار نامگذاری کنند تا مردم به عظمت کار شهدا بیشتر پی ببرند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰