روایت کارآفرینی که از بهانههایش قوی تر شد/ وقتی مددجوی کمیته امداد حامی کمیته میشود
به گزارش پایگاه خبری کلمه نیوز از شیراز، ساعت از ۲۱ گذشته بود که زنگ در آموزشگاهش را زدیم. انتظار داشتیم خودش به استقبالمان بیاید اما پسری حدودا ۲۰ ساله در را باز کرد و وارد که شدیم دیدیم آقای مدیر هنوز گرم کار است. همچنان که قیچی را در دستش میچرخاند با بیانی جذاب توضیحاتی به حدود ۷ هنرجویی میداد که به امید راهاندازی کسب و کاری برای خود و ساختن آیندهای بهتر برای خود و خانواده، از بوشهر و لار و فسا گرفته تا آباده عازم شیراز شده و آموزشگاه صمصامیان را انتخاب کرده بودند.
احمد صمصامیان یک دهه شصتیِ تمامعیار است که محدودیتها و محرومیتهای زمانه نتوانسته در روند توفیقاتش توقف ایجاد کند و در عزم عزیمتش به قله رفیع و منیع موفقیت در حرفه اش، خللی ایجاد نماید. کارآفرین خودساختهای که نخواست تسلیم خواست و تقدیر و سرنوشت شود و میتوانست تقدیر و سرنوشت را بهانه کند اما به بهانهها بها نداد و از بهانههایش قوی تر شد.
جوانی که اکنون اغلب موهای سرش رو به سپیدی گراییده اما از هر انگشتش هنری میتراود، هم آموزش میدهد و کارآفرینی میکند، هم پیرایش میکند، هم ورزش را به صورت حرفهای دنبال میکند و هم اکنون نیز عضو تیم فوتبال رسانه استان فارس (فرهنگسرای رسانه) هست و هم دستی در رسانه دارد و خبرنگار رسمی حوزه ورزش نیز هست و دست آخر نیز بعد از همه اینها این ریش و قیچی ما است که دست او است و هم اصلاح میکند هم یاد میدهد.
این کارآفرین جوان در ابتدا گفت:
احمد صمصامیان هستم متولد ۱۳۶۱، مدیر آموزشگاه آرایشگری مردانه صمصامیان. یک فرزند پسر و یک دختر دارم که پسرم هم راه من را ادامه داده و به پیشه آرایشگری مشغول است.
این خلاصه تمام آن چیزی است که با اصرار از او خواستم که درباره خودش بگوید و انگار حسب حال او را باید از زبان دیگران نوشت و در این یک قلم یعنی بیان حال خود، زبانش نمیگردد.
گفتنی است احمد صمصامیان هم اکنون آزمونگر سازمان فنی وحرفه ای استان و داور و ناظر رسمی مسابقات بین المللی حیطه آرایشگری و پیرایشگری نیز هست.
وام با برکت کمیته امداد زندگیام را دگرگون کرد
بیشتر اصرار میکنم که از خودش بگوید و اینگونه ادامه میدهد: به هر حرفهای که وارد میشدم به خاطر رویاها و بلند پروازیهای که داشتم و عدم پیشبینی موانع و مشکلات پیش رو شکست میخوردم تا اینکه وارد عرصه هنر آرایشگری شدم. برخی آن را به چشم شغل مینگرند و برخی آن را یک صنعت زیبایی میدانند اما برای من آرایشگری و تدریس مهارتهای آن یک هنر است.
صمصامیان افزود: از سال ۱۳۸۸ وارد این عرصه شدم، دوره آموزشی را در آموزشگاهی گذراندم و به سبب مهارتی که از دید مدیر آموزشگاه داشتم در همان آموزشگاه ۵ سال به عنوان مربی مشغول به کار شدم. مدتی بعد تصمیم گرفتم کسب و کارخودم را راه بیندازم تا بتوانم دست دیگران را هم بگیرم و چون مددجوی کمیته امداد بودم با وام ۱۵ میلیون تومانی و کم بهرهای که از کمیته امداد گرفتم شروع به کار کردم و از همان زمان برکت همان وام کم بهره را در زندگیام دیدم و خودم را مدیون همان وام کمیته ای میدانم.
در روستای ما آرایشگاه مردانه نبود و مردم مجبور بودند مسافت زیادی را طی کنند و به شهر بروند و به همین دلیل اتاق کوچکی را در روستای چاه سرخ زرقان به این کار اختصاص دادم و از روستا شروع کردم و کم کم کارم گرفت و برای توسعه کارم به شیراز آمدم و مغازهای هم در شیراز افتتاح کردم و هردو را با هم اداره کردم.
وی خاطرنشان کرد: از فنی حرفهای درخواست مجوز آموزشگاه کردم تا بهتر بتوانم زکات زکاوتم را بدهم و دو سال بعد یعنی سال ۹۷ مجوز آموزشگاه آرایشگریام صادر شد و این در حالی بود که در آن زمان تاسیس آموزشگاه بسیار سخت بود و هفت خوان را باید طی میکردی؛ هنوز کار پا نگرفته بود که کرونا شروع شد و اغلب کسب و کارها با محدودیتهای کرونایی مواجه شدند اما کم نیاوردم و ادامه دادم.
این استاد و مدرس حوزه آرایش و پیرایش افزود: هزینه ثبت نام در آموزشگاه ما برای افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد با تخفیف بسیار و گاه رایگان است و به صورت کاملا رایگان نیز کودکان کار را آموزش میدهیم تا به جای بیکاری و بیگاری حرفهای را بیاموزند و حتی با هزینه شخصی برای آنها ابزار کار میخریم و در نهایت به آنها علاوه بر یاد دادن یک مهارت، مدرک معتبر بین المللی و قابل ترجمه میدهیم.
صمصامیان گفت: یکی دو سال اخیر هزینهها بسیار بالا رفته و تجهیزات گران شده و از خیرین میخواهم بخشی از اقدامات نیکوکارانه خود را صرف خرید وسایل و ابزار برای کودکان کار یا کودکان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد کنند.
وی علت موفقیت کارآموزان آموزشگاه صمصامیان را اینگونه بیان کرد که هر هنرجو حداقل ۲۰۰ مدل زنده اصلاح می کند و روی مدلهای زنده کار میکند نه مانکن و مدل و در واقع شیوه آموزش در این آموزشگاه علمی عملی است.
احمد صمصامیان با اینکه من خودم مددجوی کمیته امداد بودم و به همین خاطر تصمیم گرفتم به مددجویان کمیته کمک کنم افزود: مدت ها است مددجوها را اموزش میدهم و جزو بهترینهای این حرفه هستند.
تاکید رهبر معظم انقلاب بر اشتغال و ازدواج را به فال نیک گرفتم
مدیر آموزشگاه صمصامیان افزود: آرایشگری صنعت، هنر و شغل پایداری است وبا توجه به منویات و تاکید رهبری بر ازدواج و از آنجا که عامل اصلی ازدواج، اشتغال پایدار بوده و این شغل نیز زودبازده و کم هزینه است میتواند مورد توجه بیشتر مسئولان قرار بگیرد.
صمصامیان خاطرنشان کرد: من این شغل را به خاطر زودبازده بودنش دوست دارم اگر علاقه و پشتکار در کنارش باشد حتما زحماتت خیلی زود به ثمر خواهد نشست.
کارآفرین برتر و نمونه کشور در سال ۱۳۹۸ که اخیرا نیز میهمان برنامه میدون شبکه ۳ صدا و سیما بود در ادامه خاطرنشان کرد: خودم را مدیون مردم به ویژه دردمندان میدانم و به همین خاطر برای زندانیان اموزش میگذارم، برای کمیته امداد و بهزیستی نیز برنامه آموزش دارم و به متقاضیان وعلاقهمندان ۸ مدرک بین المللی و قابل ترجمه و به کارآموزان شهرستانی که مشکل اسکان دارند نیز خوابگاه میدهم.
صمصامیان با بیان این نکته که بیکاری مادر تمام رذایل است افزود: من تحت پوشش کمیته امداد بودم اما امروز با افتخار حامی کمیته امداد هستم، به بچههای کمیته امداد یا بهزیستی آموزش داده و به جای ماهی دادن به آنها ماهیگیری یاد میدهم تا پس از طی دوره و سپس دریافت مدرک فنی و حرفه ای بتوانند اشتغالزایی کنند.
مدیر برترین آموزشگاه و کارآفرین کشور در سال ۱۴۰۰ در پایان از خیرین کارافرین و سرمایه گذاران دعوت کرد با هدف توسعه فعالیتهای آموزشگاه در این عرصه مشارکت کنند زیرا هم سوددهی خوبی دارد هم خیر و برکت زیادی خواهد آورد.
وی در خصوص حضورش در برنامه شبکه ۳ میدون نیز گفت: این برنامه با حمایت از کارافرینان خلاق خودساخته که محرومی ها و محدودیتها را بهانه نکرده و از بهانه هایشان قوی ترهستند ساخته شده است.
در پایان این کارآفرین نمونه از همه خیرین دعوت به عمل آورد دست سخاوت خود را به روی نیازمندان و کودکانی که وی تنها تاحدی میتواند از پس حمایت آنها بر بیاید باز کنند.
صمصامیان درحال حاضر برای ۱۵ نفر از کودکان کار نیز دوره آموزش رایگان مهارتآموزی گذاشته و قرار است کتابی در خصوص زندگینامه احمد صمصامیان با این مضمون که « مددجوی کمیته امداد که خود حامی کمیته شد» به قلم سروش سلیمی نوشته شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0