اصلاح، نوسازی و بهسازی نخیلات باغات خرما
کلمه نیوز _ محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست در مجلس شورای اسلامی در فرآیند بازدید از باغات نخل منطقه دشتستان استان بوشهر با تاکید بر ضرورت دانشبنیان کردن بخش کشاورزی، مطرح کرد: اصلاح، نوسازی و بهسازی نخیلات باغات خرما باید یکی از برنامههای اصلی جهاد کشاورزی جهت توسعه هدفمند باغات باشد.
وی با اشاره به اهمیت خودکفایی تولید مجول به عنوان یکی از ارقام خرما در کشور، افزود: باید شرایطی را ایجاد کنیم تا بتوانیم با تعریف پروتکل از واردات مجول از کشورهای خارجی بینیاز و خودکفا شویم.
عسکری با تاکید بر اینکه محقق شدن این موضوع از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، گفت: تولید مجول در ایران دارای ارزش افزوده مناسبی از لحاظ اقتصادی میباشد که امنیت تولید برای باغداران کسور به ویژه استان بوشهر در پی خواهد داشت.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه در رابطه با اهمیت پیشگیری از آفات و بیماریهای قرنطینهای در استان بوشهر تاکید نمود و در این زمینه اظهار داشت: فرآیند جلوگیری از آسیب آفات و سایر عوامل محیطی نظیر کاهش ریزشهای بارندگی به بخش کشاورزی و باغداری باید با سازوکار مناسب خود نظیر اصلاح روشهای آبیاری پیگیری شود.
وی اضافه کرد: باغات آسیبدیده چشمانتظار کمکهای دولتی هستند که مجلس و دولت در این زمینه با هدف نگهداری نخلستانها و توسعه همهجانبه تولید خرما و فرآوردههای آن اهتمام جدی دارد.
این نماینده مجلس در پایان با تاکید بر راهاندازی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان، خاطرنشان کرد: با ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری محصولات خرما علاوه بر ارزش افزوده قابل توجه فراتر از تامین نیاز مصرفی داخل کشور امکان صادرات این محصول فراهم خواهد شد که رونق اقتصادی و اشتغالآفرینی مناسبی را برای جوانان این منطقه در پی خواهد داشت.
زهرا جلیلیمقدم، مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی هم در ادامه این بازدید با بیان اینکه سطح زیر کشت خرما در استان بوشهر ۳۴هزار هکتار میباشد، گفت: حدود ۳۰درصد از این نخیلات بایستی در چارچوب برنامه تحولی جهاد کشاورزی در فرآیند اجرایی اصلاح و نوسازی باغات قرار بگیرند.
وی در رابطه با برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه، ادامه داد: حذف نخلستانهای فرسوده و جایگزینی با ارقام تجاری و مناسب در این استان از برنامههای معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی است.
وی اضافه کرد: بدین منظور میبایست از نهال سالم و اصیل خرما با تضمین اصالت استفاده گردد.
جلیلیمقدم در راستای اجرایی شدن اصلاح و نوسازی باغات خرما تاکید کرد و گفت: بنابراین حمایت از تولید نهال کشت بافتی خرما با توجه به نیاز کشور جهت اصلاح و نوسازی باغات موجود امری ضروری است که بایستی اعتبار مورد نیاز آن جهت اجرایی شدن این برنامه تامین شود.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در پایان مبارزه با آفات و بیماریهای مرتبط با محصول خرما نظیر چوبخوارها را از دیگر برنامههای وزارت جهاد کشاورزی معرفی کرد و در این زمینه اظهار داشت: بدین منظور طرحی با همکاری سازمان حفظ نباتات و دفتر مدیریت بحران تنظیم شده و به ستاد مدیریت بحران کشور هم منعکس شده است تا با توجه به شرایط نخلستانهای کشور و تنشهای اقلیمی موجود، تصویب و تخصیص اعتبار مورد نیاز در دستور کار قرار بگیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0