برگزاری همایش و نمایشگاه ۷ گوهرسنگ پارسی
کلمه نیوز _ سید مؤید محسن نژاد اظهار کرد: با تقویت همدلی بین بخش دولتی و بخش خصوصی، رونق و تأثیرگذاری بیشتر در برگزاری چنین رویدادهایی محقق خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس ادامه داد: جایگاه انواع محصولات صنایعدستی و بهویژه گوهرسنگها، با توجه ویژه به بستهبندی تقویت میشود و میتواند ارزشافزوده واقعی خود را به منصه ظهور رساند که علاوه بر برند سازی در تولید و فروش محصولات صنایعدستی استان، باید عنوان «شیراز، شهر جهانی صنایعدستی» نیز در سطح گسترده مطرح شود و درج این عنوان دربستههای صنایعدستی یکی از راهبردهای موجود است.
محسن نژاد با اشاره به ارزش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در هنر گوهر تراشی گفت: باید شهر جهانی صنایعدستی شیراز و استان فارس را بهعنوان میزبان رویدادهای مرتبط با صنایعدستی تعریف کنیم و رویدادهای حراجی محصولات صنایعدستی یکی از این رویدادهای مهم است و این موضوع استان فارس را به یک مقصد گردشگری رویداد محور تبدیل خواهد کرد.
او گفت: میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مکمل هم هستند و اکنون در استان فارس دو عنوان شهر جهانی صنایعدستی شیراز و منبت آباده و یک عنوان شهر ملی دستیافتههای عشایری فیروزآباد را موجود داریم و شهرداریهای این سه شهر باید دبیرخانههای شهرهای جهانی و ملی را در حوزه اجرا فعال کنند تا از این اسم و عنوان بهاندازه واقعی در حوزه تولید و فروش محصولات صنایعدستی و افزایش جذب گردشگران داخلی و خارجی بهرهمند شویم.
محسن نژاد با اشاره بهضرورت کاربردی کردن و تجاریسازی صنایعدستی و وارد شدن آن به خانههای مردم، گفت: در بحث برند سازی باید قویتر عمل شود و با شناخت صحیح از بازارهای هدف محصولات طراحی، تولید و عرضه شود و هنرمندان گوهرتراشی در این زمینه میتواند پیشرو باشد.
رهام کیایی، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان فارس بابیان اینکه این رشته یک حرفه مهارتی است گفت: در حال حاضر علاوه بر شیراز، در ۱۰ شهرستان استان فارس رشته گوهرتراشی در آموزشگاههای فنی و حرفهای آموزش داده میشود و کسانی که در این رشته موفق به اخذ مدرک میشوند، میتوانند از طریق گواهینامه با مراجعه به بانکهای عامل، از تسهیلات خوداشتغالی برخوردار و کسبوکار راهاندازی کنند.
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تلاش ما بر این بوده که در حوزههای گردشگری و صنایعدستی خلأهای قانونی را پرکنیم.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طرح حمایت از بافتهای فرسوده را مصوب کردیم و در مجلس نهم هم دو طرح دیگر حمایت از هنرمندان صنایعدستی و طرح حمایت از بافت تاریخی و فرهنگی را مطرح کردیم که این طرحها در مجلس دهم تبدیل به قانون شد.
قادری اضافه کرد: طرح اصلاح قانون حمایت از بافتهای پیرامون حرمهای مطهر را دنبال کردیم که کلیات این طرح در مجلس مصوب شده، اما برای بررسی بیشتر به کمیسیون برگشت؛ امیدواریم با اصلاح این قانون بتوانیم در هرکدام از شهرهای مذهبی، صندوقی برای حمایت از بافتهای تاریخی اطراف حرم داشته باشیم.
او به طرح تسری مزایای شهرکهای صنعتی به شهرکهای کشاورزی اشاره کرد و گفت: بنده اصرار داشتم شهرکها و مجتمعهای گردشگری هم به این طرح اضافه شود که متأسفانه در مرحله اول موفق به تصویب نشدیم، اما با پیگیریهای مستمر مجلس را قانع کردیم تا شهرکها و مجتمعهای گردشگری هم به این طرح اضافه شود.
او بیان کرد: هرچند در دو سال پایانی مجلس هستیم و امکان دارد طرحهایی به این دوره از مجلس نرسد، اما برخی پیشنهادها را میتوانیم بهعنوان طرح مستقل مطرح و به قانون تبدیل کنیم. هرچند در دوره بعدی هم طرحهایی که از این دوره باقیمانده در نوبت بررسی خواهند گذاشت.
قادری به ظرفیت استان فارس در عرصه گوهرسنگ اشاره کرد و یادآور شد: نمایندگان میتوانند نگرانیها و دغدغهها در بخش گوهرسنگها و سایر بخشهای صنایعدستی و گردشگری را تبدیل به طرح کنند تا از این طریق خلأها و مشکلات قانونی برطرف شود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که اگر این مشکلات را حل کنیم، ظرفیتهای بسیار خوبی برای استفاده از حوزههای مختلف صنایعدستی وجود دارد. ما هم از نیروهای خلاق و مبتکری در عرصه صنایعدستی و گوهرسنگ بهره میبریم و هم فرصتهای متعددی برای استفاده از این ظرفیتها برای ما در استان فراهم میشود.
او با اشاره به برگزاری جام جهانی قطر گفت: در بهرهگیری از این فرصت برای رونق صنایعدستی، اگر اقداماتی صورت گیرد، حتماً میتوانیم از مواهب این رویداد جهانی بهره ببریم. البته فرصتهای فراوانی پیش روی ما است که امیدواریم رهآورد برگزاری این رویدادها این باشد که تعامل و ارتباطی بین مسئولان اجرایی، قانونگذاران، فعالان و هنرمندان برقرار شود.
مجید سلیمی، سرپرست معاونت صنایعدستی استان فارس بیان کرد: گوهرسنگها یک مشخصه دارد که هنگام ورود به کارگاه گوهرتراشی با کوهی که به نظر کلوخ و سنگهای بیارزش به نظر میرسد مواجه میشویم، ولی بعد از تراش میبینیم چه گوهرهایی زیبایی هستند که سخن ایرانیان خاک را به کیمیا تبدیل میکنند، در ذهن تداعی میشود.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان فارس ادامه داد: استان فارس بخشی از معادن کشور را دارد که میتواند پرچمدار هنر گوهرتراشی باشد این هنر باارزش افزوده میتواند موجب اشتغال خانوادههای بسیاری باشد.
او ادامه داد:ابوریحان بیرونی اولین نفر بودند که دانش و مهارت را گوهرشناسی و گوهر تراشی را مکتوب کرد.
سلیمی گفت: باید تلاش کنیم جایگاه گوهر تراشی بینالمللی شود چون استان فارس و ایران در گوهر تراشی حرفهای بسیاری برای ارائه دارند. مهمترین واصلیترین مزیت گوهرتراشی اشتغالزایی بسیار بالایی است که در این هنر صنعت وجود دارد.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان فارس گفت: این هنر صنعت در روستاها بهویژه در شهرستان بیضا رشد خوبی داشته و کارگاههای خانگی روستاهای این شهرستان نشان میدهد پیوند چند رشته در حوزه گوهرسنگها ازجمله تراش سنگها، زیورآلات سنتی و حکاکی روی سنگ، میتواند شبکهای قوی از کسبوکارهای دستی در حوزه زیورآلات سنتی ایجاد کند. امیدواریم هرسال ۱۳ شهریورماه و همزمان با یاد روز حکیم ابوریحان بیرونی شاهد برگزاری این رویداد باشیم و بتوانیم این رویداد را در سطح بینالمللی برگزار کنیم.
مهدی غریب زاده کارشناس و مربی گوهرشناسی و گوهر تراشی هم به ارزشافزوده بالای این منابع سنگی اشاره کرد و گفت: از یک کیلو سنگ خام حدود ۱۰۰ نگین به دست میآید که ارزشافزوده بسیار بالایی دارد.
او به ۷ گوهرسنگ پارسی که معادن آنها بهصورت خاص در ایران وجود دارد اشاره کرد و گفت: فیروزه در نیشابور، شهربابک و شاهرود، عقیق بنفش در بختگان، بوانات استان فارس، خراسان جنوبی، عقیق آبی در بختگان فارس، عقیق سینیک یا خوشمنظر در خراسان جنوبی، ساتین اسپارت در لامرد فارس، واریسیت در یزد و کرمان، کریزوکولا در کرمان، یزد، خراسان و سمنان از معادن غنی سنگهای قیمتی در ایران هستند.
این کارآفرین حوزه گوهرتراشی با اشاره به آموزش تعدادی بسیار از هنرجویان این رشته گفت: برگزاری این رویداد باهدف آشناسازی مردم و مسئولین با ظرفیتهای هنر گوهرتراشی برنامهریزیشده و مقدمه تمرکز بر مرحله تجاریسازی و بازاریابی، در این هنر است. تجاریسازی این هنر با برند «آقای عقیق» آغازشده و انتظار میرود تا در سال پیش رو اهداف این مجموعه در حوزه ورود به عرصه صادرات و بازارهای بینالمللی به سرانجام برسد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0