مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران:

رشد ۵۵ درصدی تناژ عملکردی ایزو ایکو در ۵ ماهه نخست سالجاری

هرمزگان/ شهین صادقی /کلمه نیوز- مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) با بیان اینکه تلاش داریم ایزو ایکو در افق ایران ۱۴۰۴، به مجتمعی سرآمد و الگو در صنایع کشتی‌سازی، سکوسازی و ترمینال‌های نفتی و معدنی در منطقه خلیج فارس تبدیل شود گفت: جذب شناورها برای ساخت و تعمیرات باعث شده تا تناژ عملکردی این مجتمع در پنج ماهه نخست امسال از هشت هزار و ۳۹۱ تن به ۱۳ هزار تن با رشد ۵۵ درصدی برسد.

سلمان ضربی در نشست خبری با رسانه های ملی و محلی استان هرمزگان با اشاره به تناژ عملکردی مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران تصریح کرد: تناژ عملکردی مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در گروه طراحی، ساخت و تعمیر شناورهای بزرگ و اقیانوس پیما در پنج ماهه امسال با ۵۳ درصد رشد از پنج هزار و ۷۵۴ تن به هشت هزار و ۸۳۶ تن، شناورهای متوسط با رشد ۷۶ درصدی از یک هزار و ۶۷۰ تن به ۲ هزار و ۹۴۰ تن و شناورهای کوچک با رشد ۲۶ درصدی از ۹۶۷ تن به یک هزار و ۲۲۴ تن رسیده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال‌جاری تا کنون ۴۶ فروند شناور بزرگ، کوچک و متوسط برای انجام تعمیرات اساسی به این مجتمع سپرده شده بیان کرد:  از این تعداد ۱۴ فروند مربوط به شناورهای بزرگ و اقیانوس پیما، ۱۸ فروند شناور متوسط و ۱۴ فروند نیز شناور کوچک بوده که در مقایسه با سال گذشته رشد  ۵۹ درصد را شاهد هستیم.

مدیرعامل مجتمع کشتی سازی ایزوایکو همچنین عنوان کرد: شناور مسافربری و تفریحی سانی که بزرگترین شناور کروز موجود در کشور محسوب می شود نیز اواخر مردادماه امسال جهت انجام تعمیرات دوره ای برای اعزام به جام جهانی قطر ، وارد درای داک مجتمع ایزوایکو شد.

ضربی ادامه داد: سال گذشته نیز ۸۱ فروند شناور برای تعمیرات وارد درای داک ایزوایکو شدند که از این تعداد ۱۱ فروند برای نوسازی بود که کار چهار فروند آن انجام و تحویل شده است، پنج فروند در دست اجرا و ۲ فروند نیز متوقف شده است.

مدیرعامل کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران با اشاره به این که برای اولین بار تعمیر کشتی گاز بر در این شرکت انجام شده است گفت:در حوزه ساخت ۸۰ درصد ظرفیت ایزوایکو خالی است اما در حوزه تعمیرات بیش از ۹۰ درصد این ظرفیت پر شده است.

ضربی همچنین از راه اندازی و تعیین تکلیف ۱۱ فروند پروژه معوق و رها شده در ایزو ایکو خبر داد.

مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: طبق برنامه مصوب در پنج ماهه امسال باید ۱۳ هزار و ۵۲۰ تن کار تولیدی در مجتمع ایزوایکو انجام می شد که تاکنون موفق به اجرای ۹۶ درصد کار تولیدی به میزان ۱۳ هزار تن شدیم.

ضربی ادامه داد: در زمینه شناورهای کوچک ۸۸ درصد، شناورهای متوسط ۷۹ درصد و شناورهای بزرگ ۱۰۵ درصد پیشرفت کاری داشته ایم که در زمینه شناورهای بزرگ از برنامه جلوتر هستیم.

ضربی با بیان اینکه به طور متوسط برای ساخت هر فروند کشتی یک هزار و ۳۰۰  نفر نیرو به طور مستقیم فعالیت دارند گفت: در آینده نزدیک روند ساخت ۴ فروند کشتی در این مجتمع  آغاز می شود که  حداقل پنج هزار نیروی انسانی جذب خواهند شد.

مدیرعامل مجتمع کشتی سازی ایزوایکو تاکید کرد : در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ نیروی انسانی در فضای ساخت و ساز در سه یارد بزرگ، متوسط و کوچک مجتمع کشتی سازی و فراساحل ایران مشغول به کار هستند که به طور مستقیم یکهزار و ۲۲۰ نیروی انسانی به عنوان نیروی کارمند برای ایزوایکوکار می‌کنند.

وی همچنین از  کمبود نیروی انسانی در بخش پیمانکاری خبر داد و گفت: افراد علاقمند و  توانمند در تعمیرات کشتی  می توانند به سایت ایزوایکو مراجعه و  پس از ارزیابی مدارک از لحاظ  توانمندی فنی و تجهیزاتی در این مجتمع مشغول به کار شوند.

ضربی با اشاره به اینکه مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) یک منطقه صنعتی اقتصادی معتبر و شناخته شده  است که مجموعه‌های صنعتی و مدرن به ویژه مرتبط با کشتی‌سازی و صنایع وابسته به آن را در خود جای داده بیان کرد: کشتی های ساخت ایران به لحاظ کیفیت ساخت، نقشه و آلیاژ به کار رفته و همچنین به لحاظ کارآیی مد نظر مشتریان بهتر از کشتی های ساخت چین است به گونه ای که با کشتی سازی های کره ای به لحاط کیفیت در رقابت هستیم.

وی از تامین ، ساخت و باز سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز در صنعت کشتی سازی در این مجتمع با استفاده از توان و دانش بومی خبر دادو گفت : ۹۰ درصد نیاز های خدماتی کشتی ها در داخل قابل تامین است.

یاد آور می شود؛ مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در سال ۱۳۵۲ با طراحی شرکت آلمانی «بلو اند فوس» در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس احداث و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌مرور بخش‌های مختلف آن به‌عنوان طرح توسعه ایجاد گردیـد.

در این مدت این شرکت با ساخت و تحویل موفقیت‌آمیز سه کشتی اقیانوس‌پیما توانست توانایی خود را درزمینه‌ی ساخت این کلاس از شناورها به اثبات برساند. از سال ۱۳۹۶ با راه‌اندازی حوض‌های خشک (درای داک)، ایزوایکو به بالاترین ظرفیت ساخت و تعمیرات شناورها دست‌یافت. ایزوایکو طی این سال‌ها با طراحی و ساخت سکوهای نفت و گاز نقش استراتژیک خود را در کشور به اثبات رسانیده؛ تا جایی که امروز با زیربنایی بالغ‌بر ۱۱۰۰ هکتار و۳۸۰ هکتار حوضچه آرامش  با بهره‌جویی از امکانات منحصربه‌فرد و کارکنانی متخصص به‌عنوان بزرگ‌ترین زیرساخت صنایع دریایی در کشور شناخته شود.

هم‌اکنون ایزوایکو با دارا بودن سیستم‌های مختلف از آب‌گیری و به‌آب‌اندازی توانایی ساخت و تعمیرات هر نوع شناوری در دنیا را دارد.

انتهای پیام/

خبرنگار: شهین صادقی