کشاورزان نمونه در ترویج کشت چغندر قند مشارکت کنند
کلمه نیوز _ مجتبی دهقان پور در ستاد چغندر قند این استان تصریح کرد: ما بعضا در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی فاصله سه تا چهار برابری داریم اما در بحث های آموزشی و ترویجی هنوز آن گونه که باید نتوانسته ایم از آنها استفاده کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه کشاورز وقتی بداند کشت چغندر قند صرفه اقتصادی دارد نه تنها در برابر تغییر مقاومت نمی کند بلکه استفاده نیز می کند، اظهار کرد: چون کشاورز نمونه از صنف دیگر کشاورزان است حتما اعتماد بیشتری نیز خواهد داشت.
او با تاکید بر اینکه برای کشت چغندر قند پائیزه باید پس از بازنگری یک نسخهی آموزشی و ترویجی جدید تهیه و تدوین شود، ابراز کرد: با وجود رسانه های دیجیتال هنوز کتاب جایگاه خود را حفظ کرده است از این رو نسخه ی آموزشی و ترویجی ساده سازی شده باید تهیه و در اختیار کشاورزان و مدیران پهنه قرار گیرد.
به عقیده وی؛ محققان ما دانشی دارند که قطعا می تواند اثرگذار باشد و تهیه نسخه ی مذکور می تواند منجر به افزایش نفوذ دانش در مزارع در سطح استان و ملی می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با یادآوری اینکه در توسعه کشت چغندر قند پائیزه مدیران پهنه باید نوک پیکان باشند، بیان کرد: باید ارتباط مان را با بهره برداران قوی کنیم. قبول داریم که مشکلاتی در وسیله نقلیه وجود دارد اما با برنامه ریزی می توان گام های موثری برداشت و هر ساله ارتباط با کشاورزان را بهبود بخشید.
دهقان پور با اشاره به اینکه بر اساس برآورد ها تولید ۵۰ تن چغندر قند پائیزه در هر هکتار حداقل میزان تولید اقتصادی این محصول است، اضافه کرد: بر اساس گزارش ها همه ی شهرستان های استان فارس میزان تولید بالاتری را دارا هستند که نشان می دهد این استان از چه ظرفیت های خوبی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم وضعیت تولید چغندر قند پائیزه بهبود پیدا کند، افزود: با رویکرد حفظ منابع پایه به طور مشخص آب و با امید به بارش های جوی مناسب می بایست بهرهوری در تولید و تولید در واحد سطح را افزایش دهیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0