پایان آنفلوآنزا هنوز معلوم نیست!
کلمه نیوز – در کمتر از سه هفته سه مقام ارشد علوم پزشکی اهواز سه روایت از پایان اپیدمی آنفولانزای فصلی که دست کمی از کووید ۱۹ ندارد اعلام کرده اند. معاون درمان پایان آبان ماه، معاون بهداشت پایان بهمن ماه و مدیر داخلی بیمارستان ابوذر اهواز آذر ماه و دی ماه را به عنوان پایان اپیدمی آنفولانزای فصلی پیش بینی کرده اند.
در شرایطی که آنفلوآنزای فصلی زودتر از موعد مقرر شروع شد و نیامده ظرفیت بیمارستان های اهواز را به خود اختصاص داد اما پایان این بیماری ویروسی که برادر دوقلوی کرونا به گفته متخصصان است هنوز معلوم نیست. آن هم در حالی که همه زودتر از این و در آبان ماه منتظر آن بودند اما آنفولانزا پیش دستی کرد و چند هفته زودتر از موعد مقرر مهمان ناخوانده ریه های خوزستانی ها شد.
آمار و ارقامی هم که از میزان مبتلایان و موارد بستری و تست ها توسط مسئولان علوم پزشکی اهواز داده شده حکایت از یک سونامی تمام عیار دارد. حال با این تفاسیر و این طوفان ناگهانی سه مسئول علوم پزشکی اهواز سه پیش بینی کاملا متضاد و متناقض از پایان اپیدمی را اعلام کرده اند. این مسئله اما با انتقاد افکار عمومی روبرو شده است که چرا زمان دقیقی از پایان این اپیدمی اعلام نمی شود.
حبیب حی بر معاون درمان علوم پزشکی در یک روایت گفته «به نظر می رسد این شرایط تا پایان آبان ماه در بیمارستان ها ادامه داشته باشد و پژمان بختیاری نیا رییس مرکز بهداشت خوزستان هم پایان اپیدمی آنفولانزای فصلی را بهمن ماه اعلام کرده و در این میان ندا فضل علی زاده گفته شاید این اپیدمی تا آذر یا دی ماه ادامه داشته باشد. این سه اظهارنظر یک چیز را بیشتر شاید نتوان نشان دهد و آن هم نداشتن چشم انداز مشخص برای پایان یک اپیدمی در خوزستان است تا مردم تکلیف خود را بدانند.
از آن طرف مسئله مهم تر آن است که مثل باقی بحران ها سخنگوی واحدی برای اعلام نظرات و مواضع و حقایق مرتبط با بحران وجود ندارد. نتیجه این نقیصه سردرگمی افکار عمومی و ارائه اطلاعات متضاد است. نکته جالب این جاست که معلوم نیست آخرین جلسه شورای سلامت استان چه تاریخی بوده؟ و آیا هیچ دستورالعمل و شیوه نامه ای برای مقابله و مواجه با آنفولانزای فصلی تدوین و تعیین و ابلاغ شده؟ یا این که تنها به اقدامات معمولی مثل سال های گذشته اکتفا شده؟
مرور سخنان مدیران علوم پزشکی اهواز به طور تلویحی شاید بتواند بیانگر غافل گیر شدن آنها در زمینه شروع زودهنگام و شیوع شدید بیماری آنفلوانزای فصلی و تبدیل سریع آن به یک اپیدمی فصلی است. وقتی براساس گفته معاون درمان علوم پزشکی ۴۱ هزار نفر به بیمارستان های خوزستان آن هم با علائم حاد تنفسی کمتر از یک هفته مراجعه کرده اند. سوال اینجاست آیا مسئولان علوم پزشکی اهواز هشدارهای لازم را درباره آنفلوآنزای فصلی به مردم دادهاند؟ چرا علوم پزشکی اهواز سخنگوی واحدی برای اعلام مواضع و حقایق درباره آنفلوآنزای فصلی تعیین نکرد؟ و اصلا چرا این وظیفه را به سخنگوی ستاد کرونای خوزستان واگذار نکردند؟
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0