سرپرست بهزیستی استان مرکزی:

خط تلفن اورژانس اجتماعی۱۲۳ آسان ترین راه دستیابی به خدمات شبانه روزی اورژانس اجتماعی

مرکزی-کلمه نیوز-سرپرست بهزیستی استان مرکزی گفت: خط تلفن اورژانس اجتماعی123 آسان ترین و مطمئن ترین راه دستیابی شهروندان به خدمات شبانه روزی اورژانس اجتماعی است.

محمد زیدوند به مناسبت فرا رسیدن هفته پیشگیری از کودک آزاری ابراز کرد: در صورت بروز و مشاهده هر گونه از انواع کودک آزاری با خط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳ بهزیستی تماس حاصل نمایید.

وی افزود: در تمامی جوامع کودکان از آسیب پذیرترین اقشارجامعه محسوب می شوند که پیرامون آنها ممکن است عوامل خطر آفرین زیادی وجود داشته باشد و یکی از پرمخاطره ترین آسیبهایی که کودکان را تهدید می نماید آزارکودکان است.

وی ادامه داد: کودک آزاری عبارت است از استفاده عمدی از قدرت، زور، تهدید و یا نیروی جسمانی علیه کودک توسط یک فرد و یا یک گروه که به سلامتی، حیات، رشد و عزت نفس کودک لطمه میزند و یا احتمال صدمات بعدی را افزایش میدهد.

زیدوند در خصوص انواع سوء رفتار با کودک اظهار داشت: کودک آزاری جسمی به معنی استفاده عمدی از قدرت فیزیکی در برابر کودک که نتیجه آن به احتمال زیاد آسیب به سلامتی،تهدید حیات،نقص تکامل یاعزت نفس کودک است. این کودک آزاری ممکن است به شکل های سوزاندن، لگد زدن، پرت کردن، کتک زدن، مشت زدن و یا سایر اشکال خشونت باشدکه منجر به آسیب به کودک شود و کودک آزاری جنسی به معنی تماس بین فرد بالغ و کودک که معمولا با اعمال زور، فریب و اغوا کردن، قربانی انجام می شود.

سرپرست بهزیستی استان مرکزی گفت: کودک آزاری عاطفی؛ به معنی الگویی از مراقبت و پرورش کودک که در آن والدین یا مراقبین، محیط عاطفی مناسبی را برای رشد و تکامل کودک فراهم نمی آورند.

وی بیان کرد: رفتارهایی چون محدود کردن بیش از حد فعالیت کودک، دست کم گرفتن، تحقیر کردن، سرزنش کردن، طرد کردن، سپر بلا نمودن، تهدید کردن و از این دست از مصادیق آزار عاطفی کودک محسوب می شود و بهره کشی اقتصادی به معنی استفاده غیرقانونی از کودک در کار یا فعالیتی است که منافع حاصل از آن نصیب دیگران می شود.مانند تکدی گری- کارگری و ..را میتوان نام برد.

زیدوند گفت: در میان انواع مختلف کودک آزاری، کودک آزاری از نوع مسامحه و غفلت از مهمترین و پنهان ترین اشکال سوء رفتار با کودک محسوب می شود که شامل غفلت جسمانی در فراهم آوردن مراقبت های جسمانی مثل تهیه لباس و پوشاک مناسب، غفلت پزشکی در فراهم آوردن مراقبت های پزشکی یا پیشگیرانه برای سلامت کودک مثل واکسیناسیون، مراجعه به پزشک در بیماری، تهیه و مصرف داروهای تجویزی، غفلت محیطی در فراهم کردن محله و مسکن و فضای مناسب برای کودک، غفلت عاطفی مثل حمایت های عاطفی، عشق، علاقه، لذت بردن محافظت، رشد و شکوفایی به نیازهای کودک است.

سرپرست بهزیستی استان مرکزی در ادامه عملکرد معاونت امور اجتماعی در دفتر مداخله و اورژانس اجتماعی در جهت کنترل و کاهش کودک آزاری را توانمندسازی کودکان و آموزش مهارتهای زندگی، تقویت سیستم پایش و گزارش دهی با خط تلفن اورژانس اجتماعی ۱۲۳ از طریق توزیع بروشور و..در میان عموم جامعه، ارائه خدمات تخصصی و بازتوانی برای قربانیان کودک آزاری، ارائه خدمات تخصصی به مرتکبین کودک آزاری، پیگیریهای متعدد حقوقی و قضایی برای موارد کودک آزاری، آگاهسازی عموم جامعه از طرق مختلف، همچون استقرار اورژانس اجتماعی سیار در مناطق حاشیه نشین و سکونتگاههای غیررسمی و اطلاع رسانی در مورد اورژانس اجتماعی و..از طریق چهره به چهره، توزیع بروشور، آموزش عموم جامعه و ارتقاء سطح دانش و بروزرسانی اطلاعات کارشناسان از طریق دوره های آموزشی عنوان نمود.