حفظ و حراست از عرصههای طبیعی باید به صورت یک فرهنگ در تمامی اقشار نهادینه شود
کلمه نیوز _ محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی در بازدید رئیس سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور از مناطق مختلف شهرستانهای داراب و زریندشت با بیان اینکه حفظ و حراست از عرصههای طبیعی باید به صورت یک فرهنگ در تمامی اقشار نهادینه بشود، مطرح کرد: بر اساس اصل پنجاه قانون اساسی حفاظت از عرصههای طبیعی، جنگلها و مراتع یک وظیفه همگانی است که بایستی توسط مدیران دستگاههای اجرایی و سازمانهای مردمنهاد این مهم فرهنگسازی شود.
وی با اشاره به اینکه حفظ، احیاء و توسعه منابعطبیعی در کشور بسیار حائز اهمیت است، افزود: ممانعت زمینخواریها و تعرضات غیرقانونی به عرصههای مختلف منابعطبیعی باید به صورت یک فرهنگ پایدار باشد تا این منابع ارزشمند برای نسلهای آتی باقی بماند.
عسکری با بیان اینکه اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری در نقاط مختلف استان فارس و شهرستانهای داراب و زریندشت باید بر اساس برنامهریزیها در دستورکار قرار بگیرد، اعلام کرد: با توجه به اختیارات اخیر سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور در هزینهکرد درآمدها بر اساس قانون بودجه و ضرورت اجرای برنامههای ملی در این زمینه بایستی در تهیه طرحهای مطالعاتی و اجرای پروژهها نیز اقدام جدی داشته باشیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید براجرای طرح های آبخیزداری در شهرستان داراب به اجرای برخی از این پروژه ها در مناطق تنگ رغز، تنگ خشک، بانوج، اکبرآباد، جنتشهر و منطقه فورگ اشاره و خواستار تسریع در انجام عملیات مطالعه این پروژه ها شد.
این نماینده خانهملت در ادامه بحث آبخیزداری و آبخوانداری در شرق فارس را ضروری عنوان کرد و گفت: اجرای این طرحها یکی از مهمترین فعالیتهایی است که به صورت جدی و با قاطعیت در دستور کار وزارت کشور قرار گرفته است و یکی از سیاست های مهم دولت سیزدهم تامین اعتبارات لازم برای این حوزه می باشد.
عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور هم در ادامه بازدید دوروزه خود از طرح های آبخیزداری شرق استان فارس و شهرستان داراب ضمن قدردانی از دست اندرکاران اجرای پروژه های آبخیزداری این شهرستان اظهار امیدواری کرد و گفت: با پیگیری های صورت گرفته پروژههای آبخیزداری بیش از پیش توسعه و ادامه یابد.
وی بر اجرا و مطالعه طرح های آبخیزداری در مناطق اولویتدار و سیلخیز استان تاکید کرد و گفت: همه اراضی سیل خیز استان باید به سرعت مطالعه و عملیات آبخیزداری در آنها اجرا گردد.
عالیترین مقام سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور همچنین از اجرای طرح های احیاء و تعادل بخشی با هدف حفظ منابع آب موجود در کشور خبر داد و گفت: در این راستا مبلغ ۱۰۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک و دارایی برای این استان در نظر گرفته شده که تاکنون ۵میلیارد آن جهت مطالعه و اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری قطعیت و اختصاص خواهد یافت.
نوبخت در ادامه پیرامون مراحل واگذاری عرصه جهت اجرای طرحهای کشاورزی و دیگر طرحها گفت: سازمان منابع طبیعی کشور واگذار کننده عرصه نیست و متولی این امر معاونت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص پدیده فرونشست زمین در برخی اراضی و دشتها نیز گفت: بحران کم آبی و ایجاد فروچاله که در پی برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی اتفاق افتاده است را میتوان با اجرای عملیات آبخیزداری و مصرف بهینه آب مدیریت کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با حضور در فرمانداری شهرستان زرین دشت با تاکید بر انجام سریعتر طرحهای آبخیزداری به ویژه در مناطق محروم استان گفت: پروژههای مطالعاتی حوزههای آبخیز در حوزه شهرستانهای داراب و زریندشت به ویژه در مناطق دهنو و شهر پیر زریندشت حداکثر تا ۳ سال آینده به پایان برسد.
وی در ادامه با اشاره به اقتصادی کردن طرحهای مرتعداری با مشارکت فعال مرتعداران اظهار داشت: باتوجه به سیاستهای جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سالیان اخیر مبنی بر لزوم مشارکت مردمی و جوامع محلی در اجرای طرحهای منابعطبیعی به ویژه مرتعداری، توجه به دانش بومی، علمی و فنی در تحقق اهداف این طرحها بسیار سازنده است.
نوبخت همچنین در دیدار با اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب خطاب به دانشجویان این مرکز تصریح کرد: با استفاده از توان و نیروی جوانی در راستای انجام پژوهشها و تحقیقات علمی در زمینه شناخت گونههای مقاوم در برابر خشکسالی و و تنشهای خشکی و حفظ و پایداری عرصههای منابعطبیعی تلاش کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0