آزادی یک‌هزار و ۱۲۶ زندانی‌ در خوزستان با پابند الکترونیکی

خوزستان - رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: یک هزار و ۱۲۶ نفر از مددجویان ندامتگاه‌های این استان با استفاده از پابند الکترونیکی از نظام نیمه آزادی بهره مند شد.

علی دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان اظهار داشت: در راستای اجرای برنامه‌های دوره تحول و کاهش نظام‌مند جمعیت کیفری زندان‌ها در چارچوب مقررات در ۹ ماهه سال جاری یک هزار و ۱۲۶ نفر از مددجویان ندامتگاه‌های استان با استفاده از پابند الکترونیکی از نظام نیمه آزادی بهره مند شد.

وی افزود: با راه اندازی مرکز نظام نیمه‌آزادی در زندان سپیدار اهواز ظرفیت استفاده از ۲ هزار و ۲۰۰ پابند الکترونیکی در استان خوزستان فراهم شده است که باتوجه به چند وجهی بودن این نهاد کیفری، باید به بهترین شکل از این فرصت استفاده کرد.

این مقام مسئول اظهار داشت: استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس به جای زندان، به این معنا نیست که فرد مرتکب جرم، مجازات نمی‌شود بلکه تصمیم قضایی در این خصوص باتوجه به نوع جرم، شخصیت، سابقه متهم، تبعات مجازات اعمالی و حضور فرد در زندان یا جامعه و سایر موارد گرفته می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان خوزستان با بیان اینکه نظارت قضایی بر رفتار محکوم توام با رافت اسلامی، از مزایای استفاده از این نظام است گفت: استفاده از این تسهیلات به منظور حمایت از محکومانی است که شرایط حضور در بیرون از زندان را دارند و وجود آنان برای جامعه خطری ایجاد نمی‌کند.

رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: با بهره‌مندی این محکومان از نظام نیمه آزادی، علاوه بر اینکه خللی به اشتغال و زندگی خانوادگی آنان وارد نمی‌شود، کاهش نظام‌مند جمعیت کیفری نیز صورت می‌گیرد.

دهقانی بیان کرد: باتوجه به اینکه فضای تردد با پابند الکترونیکی محدود و قابل تنظیم است، امیدواریم بتوان در آینده نزدیک از این تسهیلات برای برخی از متهمان تحت قرار و محکومان متقاضی مرخصی نیز استفاده کرد.

وی اظهار داشت: به‌کارگیری نهادهای ارفاقی از دستاوردهای نوین قوه قضائیه در پاسخ به پدیده مجرمانه است و به همین منظور برنامه بازدیدهای منظم، مستمر و هدفمند مسئولان و قضات از زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها برای تسریع در رسیدگی به مطالبات و مشکلات زندانیان و استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس، به صورت مستمر پیگیری و عملیاتی می‌شود.