فعالان معدنی و صنعتی در نهمین شنبه مطالبه‌گری

فارس_ فعالان حوزه معدن در دیدار با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس از خام‌فروشی، موانع بر سر راه سرمایه‌گذاری، تحریم‌ها و دشواری صادرات و بازاریابی، مشکلات ارائه تسهیلات بانکی به کارآفرینان و فعالان بخش معدنی، بروکراسی اداری، مهیا نبودن زیرساخت‌ها و فرسوده و مستهلک‌بودن ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی به عنوان مهمترین موانع تولید نام بردند.

کلمه نیوز_ معاونت اجتماعی فرهنگی سپاه فجر فارس این هفته در نهمین شنبه مطالبه‌گری که با حضور فعالان مدنی، معدنی و صنعتی بخش خصوصی برگزار شد میزبان حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان فارس و معاونین سازمان بود.

شروع جلسه طبق روال مرسوم شنبه‌های مطالبه‌گری با قرائت وصیت‌نامه یک شهید گرانقدر آغاز شد و وصایای شهید سعید و گرانقدر، «مجید حاج‌غنی» روشنی‌بخش این محفل بود و در ادامه «رقیه جوکار» مسئول مطالبه‌گری معاونت اجتماعی سپاه فجر فارس به بیان فلسفه برگزاری این نشست‌های مطالبه‌گری پیرو منویات رهبر معظم انقلاب پرداخت.

در ادامه حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس ضمن معرفی خود بیان کرد: کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی خواندم، از سال ۸۰ به استخدام سازمان صمت درآمده و طی خرداد سال‌ ۹۸ تاکنون رئیس سازمان صمت بوده تلاش کرده به مدد تجربه و تخصص خود ارتقا یابد و همیشه نیز مسوولیت‌هایی را پذیرا بوده که از انجام آنها اطمینان داشته است.

ایزدی با بیان اینکه ملاک عملکرد وی در خصوص وضعیت صنایع، معادن و تجارت استان در کف میدان قابل مشاهده است نه آمار و ارقام، خاطرنشان کرد اگر عملکرد ما خوب باشد نارضایتی مردم کمتر خواهد بود.

رئیس سازمان صمت فارس در خصوص مشکلات معدنی مطرح شده در جلسه پاسخ داد: به مدد قانون کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، بسیاری از این چالش‌ها در حال رفع شدن است و فعالان بخش خصوص نیز هرجا دیدند بانکها از قوانین و تعهدات خود سر باز زدند موارد را گزارش بدهند تا دادستانی با آنها برخورد کند.

وی همچنین تشریح کرد: شورایی تحت عنوان شورای خبرگان بانکی در استان با حضور نمایندگان استاندار وجود دارد که وظیفه‌شان رفع موانع بانکی بر سر ارائه تسهیلات است.

رئیس سازمان صمت استان فارس تصریح کرد: دولت سیزدهم اهتمام زیادی جهت اجرای قانون رفع موانع تولید دارد و در این راستا حتی دادستان کل کشور نیز ضمن تاکید بر لازم الاجرا بودن این قانون هشدارهای لازم را خطاب به قانون‌گریزان داده‌است.

ایزدی در خصوص وضعیت آب صنایع افزود: در خصوص صنایع آب‌بر نگاهمان به تامین آب از خلیج فارس است و بیان شده که تا ۱۴۰۳ فاز اول آب‌رسانی از خلیج فارس به لامرد می‌رسد.

وی اضافه کرد: در مورد صندوق مسوولیت اجتماعی نیز اخیرا فقط معدن کوه‌سرمه فیروز آباد حدود ۸ میلیارد تومان در بحث تجهیزات و ساخت پایگاه انتقال خون در فیروزآباد همکاری کرده است.

ایزدی در ادامه اظهار امیدواری کرد با اجرای طرح آمایش سرزمینی و توازن منطقه‌ای با هدف‌محرومیت‌زدایی، پتانسیل و منابع هر منطقه شناسایی شده و بر اساس آن برنامه‌ریزی درخصوص توسعه پایدار صورت بپذیرد.

وی در پاسخ به سوال یکی از فعالان معدنی که نسبت به باب شدن خام‌فروشی در معادن با هدف پرداخت بدهی‌ها و تامین هزینه‌های جاری ابراز نگرانی نمود نیز گفت: ما در فارس ۷۰۵ معدن دارای پروانه داریم و علاوه بر این ۱۵۰ معدن نیز تعطیل یا نیمه تعطیل هستند.

وی درخصوص فعال شدن برخی معادن اضافه کرد: تفاهم‌نامه‌ای با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به عنوان هلدینگی دولتی منعقد کرده‌ایم که در زمینه مطالعات، اکتشافی و ارزش افزوده در این حوزه به سرمایه‌گذار کمک کند.

مردم نگران نباشند؛ مشکل تامین آب ذوب آهن کوار حل شده است

ایزدی در پاسخ به سوالی در خصوص انتقال آب  آشامیدنی یا کشاورزی فارس به ذوب آهن پاسارگاد نیز گفت: اخیرا پروژه انتقال پساب تصفیه‌خانه شیراز به مجتمع فولاد پاسارگاد در شهرستان کوار به بهره‌برداری رسید و شاهد تامین کل آب مورد نیاز این مجتمع صنعتی از این پروژه و قطع دسترسی این کارخانه به آب مناطق اطراف آن خواهیم بود.

رئیس صمت استان همچنین بابیان اینکه ۴۰ معدن اخیرا با پیگیری استاندار و این سازمان صمت احیا شده در خصوص علت روند کند بهره‌برداری از بسیاری پروژه‌ها نیز تشریح کرد: بسیاری از طرح‌های تجاری حوزه معدن بعد از چند سال به بهره‌برداری می‌رسند و این فرآیند زمان می‌برد.

وی معارضین محلی و اختلافات منابع طبیعی با معدن‌داران را از جمله دیگر موانعی برشمرد که باعث کندی صدور مجوزها شده و در کنار نبود بازار مصرف، گاهی باعث تعطیلی بسیاری از واحدها می‌شوند.

سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع فولادی در استان نفع زیادی دارد

ایزدی سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع فولادی در استان را دارای ریسک پایین توصیف کرد و افزود: مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در لامرد یکی از شاخص‌ترین کارخانه‌های آلومینیوم ایران است که در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد در جنوب استان فارس قرار دارد و توانسته برای بیش از ۲۰۰۰ نفر اشتغالزایی کند و کربنات سدیم فیروزآباد نیز در صورت توسعه تا ۴۵۰۰ نفر شغل ایجاد خواهد کرد.

رئیس سازمان صمت فارس افزود: رویکرد این سازمان در حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان جدی است و در مرودشت طرح تولید سیلیکون جامد از چند سال پیش کلنگ خورده که تلاش داریم در دهه فجر این طرح را وارد فاز بهره‌برداری کنیم.

مدیر یکی از شرکت‌های فعال در حوزه ایزوگام دیگر مطالبه‌گر این جلسه بود که از سخت‌گیری بانکها در ارائه تسهیلات و دریافت وثایق گلایه کرد و رئیس سازمان صمت نیز از وی خواست جهت پیگیری بهتر فرایند درخواست تسهیلات به بانک تخصصی صنعت و معدن مراجعه کند.

ایزدی در پاسخ رعایت حجاب گفت: اتحادیه‌ها و اتاق اصناف موظف هستند با کشف حجاب برخورد کنند و در این زمینه بازرسان صنفی اتحادیه‌ها و اتاق اصناف وظایف مشخصی دارند و علاوه بر این، اداره نظارت بر اماکن عمومی نیز حتی بدون گزارش قبلی صرفا به عنوان جرم مشهود می‌تواند با کشف حجاب برخورد کند اما از نظر قانونی ما نمی‌توانیم مغازه‌ای را پلمب کنیم.

وی در خصوص حمایت این سازمان از تولیدکنندگان پوشاک اسلامی نیز گفت: در این زمینه ۱۰۰ فروشگاه امین راه‌اندازی کرده ایم که اقدام به فروش اقلام متناسب با پوشش اسلامی با تخفیف بسیار زیاد می‌کنند.