چند نکته ساده برای داشتن حال بهتر افراد دیابتی

گروه سلامت: کنترل قند خون یک شغل ۲۴ ساعته در تمام روزهای سال است که هیچ تعطیلی یا مرخصی ندارد. با رعایت چند نکته ساده می‌توانید به افراد دیابتی کمک کنید تا حال بهتری داشته باشند. در این مطلب نکاتی درباره اینه چگونه با افراد دیابتی رفتار کنیم آمده است.    یک شغل ۲۴ ساعته […]

گروه سلامت: کنترل قند خون یک شغل ۲۴ ساعته در تمام روزهای سال است که هیچ تعطیلی یا مرخصی ندارد. با رعایت چند نکته ساده می‌توانید به افراد دیابتی کمک کنید تا حال بهتری داشته باشند. در این مطلب نکاتی درباره اینه چگونه با افراد دیابتی رفتار کنیم آمده است.
 

 یک شغل ۲۴ ساعته در تمام روزهای سال است که هیچ تعطیلی یا مرخصی ندارد. حتی با تمام تلاش های فرد دیابتی برای کنترل قند خون ممکن است، تغییرات ناخواسته یا نوساناتی در قند دیده شود. هر یک از این نوسانات قند می تواند همراه با تجربه احساسات متفاوت و یا حتی ناخوشایندی برای فرد دیابتی باشد. زندگی با دیابت به افزایش یا کاهش قند خون خلاصه نمی شود، تست قند روزانه، انتخاب غذای سالم، انجام فعالیت بدنی، تهیه دارو، مصرف صحیح و به موقع داروها، انجام آزمایشات سالیانه و… مواردی هستند که فرد دیابتی در طی روز، هفته و سال با آنها روبه‌رو هست. به همین دلیل زندگی با دیابت بسیار پرچالش هست و در بعضی از شرایط می‌تواند خسته کننده و یا ناامید کننده باشد و حتی منجر به عدم ادامه کنترل قند خون شود.

آشنایی با مشکلات و چالش های که یک فرد دیابتی در طی روز با آن روبه رو است، می تواند به شما کمک کند تا در برخورد با این افراد بیشتر دقت کنید. گاهی اوقات رفتار نزدیکان، دوستان و یا همکاران می تواند سبب ایجاد و حتی افزایش احساسات ناخوشایند مثل شکست، ناامیدی، خستگی از کنترل قند خون و ادامه درمان در فرد دیابتی شود.

با رعایت چند نکته ساده می‌توانید به افراد دیابتی کمک کنید تا حال بهتری داشته باشند.
۱- در برخورد با افراد دیابتی نگران انتقال بیماری نباشید.
دیابت یک بیماری مسری و یا واگیر نیست. به راحتی می توانید با افراد دیابتی بنشینید، غذا بخورید و از معاشرت با آنها لذت ببرید.

۲- علت دیابت خوردن شکلات یا شیرینی نیست.علت ایجاد دیابت براساس نوع آن متفاوت است و لازم است که در مورد انواع دیابت و علت آنها مطالعه کنید.

۳- افراد دیابتی را قضاوت و یا سرزنش نکنید.
افراد دیابتی هم مانند سایر افراد از قضاوت و یا سرزنش شدن، متنفر هستند. گاهی اوقات برای اینکه مورد قضاوت و یا سرزنش قرار نگیرند رفتارهای دفاعی را انتخاب می کنند که می‌تواند به سلامت جسم و یا روح آنها لطمه بزند. انزوا طلبی و فاصله گرفتن از جمع، عدم تست قند و یا استفاده از داروها در جمع، غذاخوردن های مخفیانه، مخفی کردن قند بالا یا افت قند از دیگران رفتارهای دفاعی است که می تواند خطرناک باشد.

۴- نیاز به دلسوزی یا ترحم نیست فقط کافی است که همدلی کنید.
دلسوزی و حس‌ترحم نیز مانند قضاوت و یا سرزنش می تواند نتایج منفی و بدی را به همراه داشته باشد. افراد دیابتی به همدلی بیشتر نیاز دارند. به عنوان مثال اگر دوست یا همکار دیابتی دارید او را برای ورزش یا پیاده‌روی همراهی کنید، این کار می‌تواند سبب افزایش انگیزه او برای کنترل قند خون شود ویا در انتخاب غذاهای سالم به آنها کمک کنید و آنها را به مصرف غذاهای سالم تشویق کنید. رفتارهای حمایتی شما حتی اگر کوچک هم باشد می تواند به آنها کمک کند تا در شرایط بحرانی مثل خستگی یا ناامیدی از کنترل قند با شما صحبت کنند و از شما انگیزه و انرژی بگیرند.

۵- در مصرف غذا یا میان وعده به آنها تعارف و یا اصرار نکنید.
به افراد دیابتی اجازه دهید که براساس قند خون و شرایط خود، نوع غذا یا میان وعده و زمان مصرف آن را انتخاب کنند. تعارف و یا اصرار به مصرف غذا یا میان وعده می تواند فرد دیابتی را در معذوریت قرار داده و به دنبال مصرف آن خوراکی فرد دچار قند بالا شود. بجای اصرار و تعارف، می توانید خوراکی مورد نظر را بسته بندی کنید و در اختیار او قرار دهید تا در زمان مناسب از آن استفاده کند.

۶- با شرایط اورژانسی دیابت آشنا باشید.
شرایط اورژانسی دیابت شامل افت قند، قند خون بالا و کتو اسیدوز است. با علائم هر یک از این شرایط و نحوه کمک به افراد دیابتی در این شرایط آشنا شوید. البته حفظ آرامش در این شرایط، به شما کمک می کند تا از اطلاعات صحیحی که کسب کرده اید به درستی استفاده کنید.