معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد؛

ارایه خدمات درمانی به ۸۸۶ بیمار هموفیلی در مرکز آموزشی درمانی شهید دستغیب(ره)

فارس_ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اعلام اینکه مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب(ره) شیراز به عنوان تنها مرکز ارایه دهنده خدمات تخصصی و فوق تخصصی تشخیصی، درمانی و مراقبتی مورد نیاز بیماران هموفیلی و سایر اختلالات خونریزی دهنده فعالیت دارد، عنوان کرد: در حال حاضر ۸۸۶ بیمار مبتلا به اختلال انعقادی در این مرکز، خدمات درمانی لازم را دریافت می کنند.

کلمه نیوز_ دکتر «مهرداد شریفی» در این باره گفت: هفدهم آوریل مصادف با بیست و هشتم فروردین با هدف افزایش آگاهی در مورد بیماری هموفیلی و سایر اختلالات خونریزی دهنده، مراقبت و حمایت از بیماران و افزایش آگاهی عمومی در این زمینه به عنوان روز جهانی هموفیلی نام‌گذاری شده است.

او با اشاره به اینکه فدراسیون جهانی هموفیلی شعار سال ۲۰۲۳ را «دسترسی درمان برای همه» پیشگیری از خون ریزی، استاندارد جهانی مراقبت از هموفیلی نام گذاری کرده است، افزود: ۸۸۶ نفر در شیراز و شهرستان های استان مبتلا به بیماری هموفیلی هستند که ارایه بسته‌ های حمایتی ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای کاهش هزینه‌ های تشخیص و درمان این بیماران، در حال اجرا است.

دکتر شریفی با اعلام اینکه از این تعداد، ۴۱۹ نفر به هموفیلی نوع A، ۵۶ نفر به هموفیلی نوع B و ۴۱۱ نفر به سایر اختلالات انعقادی مبتلا هستند، ادامه داد: بیشتر بیماران مبتلا به هموفیلی دارای پیشینه خانوادگی خونریزی بوده و جنس مذکر را به دلیل وراثت از سوی مادر درگیر می کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: بر همین اساس ۶۵۵ مرد و ۲۳۱ مورد زن مبتلا به هموفیلی تاکنون در شیراز و شهرستان های استان فارس شناسایی شده است.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: با وجود درمان های رایج کنونی، فرد دچار هموفیلی در صورت دسترسی به درمان های کافی، باید طول عمری برابر افراد طبیعی جامعه داشته باشد.

دکتر شریفی تشخیص صحیح و به موقع هموفیلی را عاملی مهم و حیاتی در درمان این بیماری دانست و اضافه کرد: کوفتگی و خون مردگی پی در پی به دنبال ضربات سبک در آغاز خردسالی، خونریزی خود به خودی به ویژه در مفاصل و بافت های نرم و تشخیص قطعی هموفیلی با بررسی سطح فاکتورهای انعقادی خون، از جمله موارد قابل استناد در تشخیص این بیماری است.

او ادامه داد: تغذیه سالم، ورزش منظم و مستمر، پرهیز از استرس و فشارهای روانی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی تا حد قابل توجهی می‌ تواند از ابتلا به بیماری ‌های خاص پیشگیری کند.

ویزیت بیماران از سوی فوق تخصص خون و سرطان شناسی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی، تهیه و توزیع فاکتورهای انعقادی رایگان، تزریق فاکتورهای نادر انعقادی و فراورده های خونی، برگزاری کارگاه آموزشی و سمینار، مشاوره های ژنتیک، مشاوره روانشناسی و مددکاری از جمله خدمات ارایه شده به این بیماران است که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آن اشاره کرد.