رهبر دموکرات‌ها: توافق اتمی با ایران کافی نیست

گروه سیاسی: دور چهارم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین ادامه دارد. سه‌کارگروهی که تشکیل شده‌اند به همراه نمایندگان کشورهای ذیربط در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در این گفت‌وگوها شرکت دارند. مخالفت‌ها با بازگشت آمریکا به توافق سال ۲۰۱۵ نیز گسترده است. از آن بین، می‌توان به اظهارات چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در سنای آمریکا […]

گروه سیاسی: دور چهارم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین ادامه دارد. سه‌کارگروهی که تشکیل شده‌اند به همراه نمایندگان کشورهای ذیربط در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در این گفت‌وگوها شرکت دارند. مخالفت‌ها با بازگشت آمریکا به توافق سال ۲۰۱۵ نیز گسترده است. از آن بین، می‌توان به اظهارات چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در سنای آمریکا اشاره کرد. 
 رهبر فراکسیون دموکرات‌ها در مجلس سنای آمریکا خواستار گسترش دامنه توافق با جمهوری اسلامی ایران شد. به باور چاک شومر، توافق احتمالی با ایران باید مسائل مربوط به حقوق‌بشر، برنامه موشکی و تروریسم را نیز شامل شود.چاک شومر در نشست  شورای یهودیان نیوریورک خواستار گسترش محورهای مورد مذاکره با ایران شده است. به باور او، توافق با ایران نمی‌تواند محدود به توافق هسته‌ای باشد و باید دیگر مسائل را نیز در بر گیرد.
اظهارات چاک شومر در نشست شورای یهودیان نیویورک در شرایطی صورت می‌گیرد که شماری از سناتورهای جمهوریخواه نیز با رفع تحریم‌ها و رفع انسداد از دارایی‌های بلوکه شده ایران مخالفت ورزیده‌اند.اهمیت اظهارات چاک شومر برخاسته از موقعیت سیاسی او است. شومر رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنا است. سایت “جویش‌اینسایدر” با انتشار گزارشی به بخش‌هایی از اظهارات شومر در نشست یاد شده پرداخته است.شومر گفته است که «اگر قرار بر نشستن پشت میز مذاکره باشد، آنگاه باید بدانیم که مسائل متعددی برای گفت‌وگو در دستور کار قرار دارد.»
او امضای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران از سوی دولت اوباما را یک خطای سیاسی می‌داند و در عین حال بر این باور است که خروج دولت ترامپ از برجام نیز یک خطای سیاسی دیگر بوده است.رهبر فراکسیون دموکرات‌ها در سنای آمریکا گفت که او در سال ۲۰۱۵ نیز یکی از مخالفان امضای توافق هسته‌ای با ایران بوده و سه سال پس از آن هم یکی از کسانی بوده که مخالف خروج آمریکا از آن توافق توسط دولت ترامپ بوده است.
چاک شومر تاکید کرد که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای به جای منزوی کردن ایران منجر به انزوای آمریکا شد. او گفت: «اکنون ایران از توان و ظرفیت هسته‌ای بیشتری برخوردار است و به ساخت جنگ‌افزار هسته‌ای نزدیک‌تر از آن روزی است که ترامپ از توافق هسته‌ای خارج شد یا از آن روزی که اوباما آن توافق هسته‌ای را امضا کرد.»چاک شومر تاکید کرده است که او مخالفتی با مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی ندارد. حتی بر این باور است که این مذاکرات الزامی است.
رهبر فراکسیون دموکرات‌ها در مجلس سنای آمریکا گفته است: «منظور من این نیست که باید از گفت‌وگو و مذاکره با ایران اجتناب ورزید و من هیچ مشکلی با نشستن پشت میز مذاکره و گفت‌وگو با مقامات ایران ندارم.»شومر گفته است عدم مذاکره با ایران می‌تواند منجر به آن شود که جمهوری اسلامی فعالیت‌های هسته‌ای خود را تا ساخت بمب اتمی ادامه دهد.تاکید شومر بر آن است که هرگاه ما به مذاکره بر سر فعالیت‌های هسته‌ای با مقامات ایران تن بدهیم، باید به مسائل دیگر نیز توجه کنیم.