توصیه هایی برای پیشگیری از دیابت
گروه سلامت:بر اساس گزارش جدیدی که در مجله «لنست» منتشر شده، بیش از ۱.۳ میلیارد نفر ممکن است در سراسر جهان تا سال ۲۰۵۰ میلادی با دیابت نوع دو زندگی کنند. در ادامه این گزارش آمده است، انتظار میرود افزایش شیوع (از ۵۲۹ میلیون نفر مبتلا به دیابت نوع دو در سال ۲۰۲۱)، ناشی از […]
در سال ۲۰۲۱، دیابت نوع دو ۹۰ درصد از موارد شیوع دیابت را تشکیل میداد. علت این امر ناشی از عوامل خطری از قبیل افزایش شاخص توده بدنی، رژیم غذایی بیکیفیت، خطرات محیطی و شغلی، مصرف دخانیات، مصرف الکل و فعالیت بدنی کم و … گزارش شده است.در حال حاضر، تنها ۱۰ درصد از افراد مبتلا به دیابت که در کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط زندگی میکنند، مراقبتهای پیشگیرانه این بیماری را دریافت میکنند.
پیشگیری از دیابت
تغییر سبک زندگی شما میتواند گام بزرگی به سوی پیشگیری از دیابت باشد و هیچوقت برای شروع دیر نیست. اگر درحالحاضر بهدلیل اضافه وزن یا چاقی، کلسترول بالا یا سابقه خانوادگی در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستید، پیشگیری بسیار مهم است. ایجاد چند تغییر در سبک زندگی شما در حال حاضر ممکن است به شما کمک کند تا از عوارض جدی دیابت در آینده جلوگیری کنید. این تغییرات توسط متخصصان مایوکلینیک توصیه شده است که عبارتند از:
کاهش وزن اضافی
کاهش وزن، خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد. انجمن دیابت آمریکا توصیه میکند که افراد مبتلا به پیشدیابت حداقل هفت تا ۱۰ درصد وزن بدن خود را کاهش دهند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.
فعالیت بدنی
تمام بزرگسالان سالم باید پنج روز در هفته، ۳۰ دقیقه یا بیشتر ورزشهای هوازی متوسط تا شدید مانند پیادهروی سریع، شنا، دوچرخهسواری یا دویدن را مدنظر قرار دهند. ورزش مقاومتی حداقل دو تا سه بار در هفته باید انجام شود. محدود کردن دورههای طولانی بیتحرکی مانند نشستن پشت کامپیوتر، میتواند به کنترل سطح قند خون کمک کند.
مصرف کافی فیبر
غذاهای غنی از فیبر باعث کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به دیابت میشوند. انواع غذاهای سالم و سرشار از فیبر بخورید که عبارتند از:
میوههایی مانند گوجهفرنگی و فلفل
سبزیجات غیرنشاستهای مانند سبزیجات برگدار، کلم بروکلی و گلکلم
حبوبات مانند لوبیا، نخود و عدس
غلات کامل مانند ماکارونی و نان گندم کامل، برنج سبوسدار، جو سبوسدار و …
مصرف چربی های سالم
رژیم غذایی شما باید شامل انواع غذاهای حاوی چربیهای غیراشباع باشد که به آن ها «چربی خوب» میگویند. این چربیها باعث افزایش سطح کلسترول خوب خون و سلامت قلب و عروق میشوند. منابع چربیهای خوب عبارتند از:
روغن زیتون
آجیل و دانهها مانند بادام، بادامزمینی، بذر کتان، تخم کدو تنبل و …
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰