افزایش ۴۰۰درصدی اجاره دکههای مطبوعاتی
گروه جامعه: مقابل شورای شهر تجمع کرده بودند اما ضد مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران شعار میدادند. روز گذشته حدود ۲۰۰ کیوسکدار مطبوعاتی به خیابان بهشت آمده بودند تا به نرخهای جدید اجاره دکههای مطبوعاتی اعتراض کنند. شعارهایشان مانند همه تجمعهایی که مقابل شهرداری و شورا برگزار میشود، بر وزن حیا کن، […]
روی بیلبوردهایی که دست گرفته طعنهای به برخی اعضای شورای شهر زده بودند که نماینده آنها باشند نه شهرداری. اعتراضهایی که دیروز به خیابان رسید از زمانی آغاز شد که لایحه افزایش نرخ خدمات شهری در صحن شورای شهر تهران مصوب شد. پس از نهایی شدن این مصوبه در اسفند ماه سال گذشته، سیدعلی مفاخریان، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درخصوص جزییات افزایش اجارهبهای دکههای مطبوعاتی توضیح داد که شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل در زمینه جابهجایی کیوسک و اجارهبهای آنها کنترل میشود. هر کدام از کیوسکها در سه مرتبه درجهبندی میشوند و برمبنای این درجهبندی و کارکرد، برایشان اجارهبها تعریف میشود.
پس از آن نامهای به کیوسکداران ارسال شد و اجارهبهای جدید را اطلاعرسانی کردند. دکهدارانی که مدتهاست به دلیل کرونا و کاهش خرید مردم دخلشان با خرجشان همخوانی نداشت و هنوز از افزایش کرایههای سال گذشته گلایهمند بودند. افزایشی که به گفته آنها باعث تخلیه برخی از کیوسکهای مطبوعاتی شده بود.براساس مصوبه شورای شهر تهران، نرخ کرایه ماهانه کیوسکهای درجه یک گل و مطبوعات شهرداری تهران در سال ۹۹، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده بود. همچنین نرخ کرایه ماهانه کیوسکهای درجه ۲ گل و مطبوعات شهرداری تهران ۸۰۰ هزار تومان و براساس این لایحه نرخ کرایه ماهانه کیوسکهای درجه ۳ گل و مطبوعات شهرداری تهران نیز ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده بود.
آن زمان بهروز جلالی، رییس اتحادیه جراید تهران با انتقاد از افزایش بیسابقه اجارهبهای کیوسکهای مطبوعاتی به رسانهها گفته بود: بهرغم شرایط اقتصادی کشور که ناشی از تحریمهای ظالمانه و شیوع ویروس کرونا است و این عوامل تاثیر مستقیم و منفی بر کسب و کار و درآمد مردم ایجاد کرده، شورای شهر تهران بدون اینکه توافقی با کیوسکداران داشته باشد یا حتی آنان را در جریان این مصوبه بگذارند نرخ اجارهبهای کیوسکها را به میزان ۴۰۰درصد نسبت به سال قبل افزایش و تصویب کرده است. آیا اعضای شورای شهر تهران میدانند که اغلب موارد موجرین نه تنها اجارهبها را افزایش نداده بلکه تخفیفاتی را درنظر گرفته تا مستاجرین بتوانند از این مرحله بحرانی عبور کنند.
او در این گفتوگو به برخورد شهرداری با دکهدارانی گفته بود که توان پرداخت این اجاره را ندارند و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر اقدام به پلمب محل فعالیت صنفی آنان و جوش دادن در ورودی دکهها میکند که به گفته او اعیان و بدنه دکهها و همچنین انشعاب برق و غیره توسط خود دکهداران خریداری شده و در مالکیت آنان قرار دارد. اما شرکت ساماندهی اقدام به اجاره دادن بام کیوسکها به شرکتهای تبلیغاتی به صورت غیرقانونی و بدون درنظر گرفتن حق و حقوق دکهداران میکند و ضمن کسب درآمد هنگفت از این طریق خسارت زیادی به اسکلت دکهها وارد میکند که جا دارد به این موضوع توجه ویژه شود.
گلایههایی مشابه روز گذشته از سوی کیوسکدارانی مطرح شد که معتقد بودند شهرداری در افزایش نرخ اجاربها بدون مشورت و اطلاعرسانی و درنظر گرفتن توان مالی آنها تصمیمگیری کرده است. به گفته یکی از اعضای هیاتمدیره اتحادیه جراید که مسوولیت بسیج اتحادیه را هم برعهده دارد قرار بر این بوده که اجارهها هر سه سال یک بار افزایش پیدا کند، اما امسال شورای شهر تهران براساس جایگاه دکهها، اجاره ۴۰۰، ۸۰۰ و یک میلیون و ۲۰۰ تومانی را مصوب کرده است. او ادامه میدهد: برای اعتراض به این مصوبه به فرمانداری و وزارت کشور هم مراجعه کردیم که اعلام شد تنها شورای حل اختلاف میتواند این مصوبه را لغو کند. دو بار به شورای شهر تهران درخصوص تعدیل نرخها نامه زده شد که تاثیری بر نرخها نگذاشت. جلسهای با معاون خدمات شهری گذاشتیم و قرار شد که نرخها به ۲۶۰ هزار تومان، ۵۲۰ هزار تومان و ۷۸۰ تومان کاهش پیدا کند و ۳ سال نیز افزایش قیمت نداشته باشیم که اینگونه نشد و همزمان دکههایی که اجارهبها نداده بودند را پلمب کردند.
از او درباره درآمدهای میلیاردی میپرسم که میگویند برخی دکههای مطبوعاتی دارند که پاسخ میدهد یک دکه مطبوعاتی اینگونه بود که مربوط به قاضی منصوری بود و وقتی هم که آن سرنوشت را پیدا کرد، این دکه که در قیطریه بود را جمعآوری کردند. او میگوید: شاید ۵۰ تا ۶۰ دکه در موقعیت باشد که درآمد خوبی داشته باشد اما سایر دکهها این درآمدها را ندارند، سه نفر صبح تا شب، سرپا میایستند که درآمدی کسب کنند. نماینده دکهداران معترض درباره کیوسکهای مطبوعاتی که تبدیل به بوتیک شده است هم میگوید: از شایعه تا واقعیت فاصله زیادی است. اماکن با این نوع دکهها زودتر از اتحادیه برخورد میکنند و زمان به ما نمیدهند.
مقدم، دکهدار دیگری درباره ورود سازمان زیباسازی به تبلیغات دکههای مطبوعاتی میگوید: اینکه درآمدهای میلیاردی از این راه کسب میکنند اما به دکهدار ریالی نمیرسد. او اضافه میکند دکهای که بدنه آن با هزینه ما تامین شده است و متعلق به ماست را شهرداری بدون درنظر گرفتن حقوق ما استفاده میکند درحالی که ما حاضریم با نصف آن هم برای شهرداری دکهداری کنیم. یکی دیگر از دکهداران هم میگوید بارها اجاره دکههای مطبوعاتی را افزایش دادهاند اینکه میگویند سالهاست اجارهها اضافه نشده، درست نیست.
او درخصوص درآمدهای دیگری که دکهداران دارند هم توضیح میدهد: بسیاری از روزنامهها و مجلات ما به سرقت میرود. اگر ما بخواهیم تنها با روزنامهفروشی کسب درآمد کنیم که اجاره دکهها را هم نمیتوانیم پرداخت کنیم. بسیاری از دکهدارانی که روز گذشته مقابل شورای شهر تهران آمده بودند نه درآمد میلیاردی داشتند و نه با دست به دست کردن دکهها درآمدهای میلیونی داشتند، دکهدارانی بودند که افزایش کرایهها در روزهای کسادی کرونا معیشتشان را به خطر انداخته بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰