بورس زیر سایه تورم

گروه اقتصادی: بررسی عملکرد  هفته گذشته بازار سرمایه، از ریزش ۲۴ هزار و ۲۳۳ واحدی شاخص بورس حکایت دارد؛ این یعنی بازار سرمایه، ریزش ۱.۱ درصدی را تجربه کرده است.به گزارش خبرآنلاین،گزارش‌ها نشان می‌دهد در این هفته میانگین ارزش معاملات خرد ۳۰ درصد کاهش یافت و به کانال ۴ همتی سقوط کرد. در اولین روز […]

گروه اقتصادی: بررسی عملکرد  هفته گذشته بازار سرمایه، از ریزش ۲۴ هزار و ۲۳۳ واحدی شاخص بورس حکایت دارد؛ این یعنی بازار سرمایه، ریزش ۱.۱ درصدی را تجربه کرده است.به گزارش خبرآنلاین،گزارش‌ها نشان می‌دهد در این هفته میانگین ارزش معاملات خرد ۳۰ درصد کاهش یافت و به کانال ۴ همتی سقوط کرد. در اولین روز معاملات هفته اخیر ارزش معاملات خرد سهام به رقم ۵ هزار و ۴۵۹ میلیارد تومان کاهش یافت و روز یک‌شنبه ارزش معاملات خرد به ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید.

روز دوشنبه ارزش معاملات خرد ۳ هزار و ۸۳۶ میلیارد تومان شد و روز سه‌شنبه به ۳ هزار و ۹۳۲ میلیارد تومان افزایش یافت. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز ارزش معاملات خرد ۷ درصد افت کرد و به ۳ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در شهریور ماه است. میانگین ارزش معاملات خرد بورس در هفته اخیر ۴ هزار و ۲۵۵ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۶ هزار و ۱۳۰ میلیاردی هفته پیشین، افت ۳۰ درصدی داشته است.

روند اصلاح قیمتی و رکود معاملاتی در بازار سرمایه، از نیمه دوم اردیبهشت ماه امسال آغاز شده و همچنان ادامه دارد. با وجود گذشت ۴ ماه از این شرایط، به اعتقاد فعالان بازار، همچنان بازار سهام در جدال با بحران رکود معاملاتی قرار دارد و ارزش معاملات خرد روزانه در کم‌ترین میزان امسال خود قرار دارد.بررسی‌ها نشان می‌دهد از نیمه اردیبهشت امسال که شاخص‌کل بورس، قله ۲ میلیون و ۵۳۵ هزار واحد را فتح و رکوردی جدیدی را ثبت کرده بود، بدون در نظر گرفتن سقوط به زیر کانال ۲ میلیون واحد در تیرماه و حتی مردادماه، تاکنون ۴۰۹ هزار واحد سقوط کرده است.

بورس زیر سایه تورم
با این وجود، اما سوالی که مطرح است، این‌که شرایط کنونی بورس تا کجا ادامه دارد و چه چشم‌اندازی در نیمه دوم سال در انتظار بازار سرمایه است؟ فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه  درباره وضعیت بورس در نیمه دوم سال می‌گوید: متغیرهای اصلی اثرگذار بر وضعیت اقتصادی و بازار سرمایه، تعیین‌کننده روند مثبت و رو به رشد بازار هستند.

وی می‌افزاید: همان‌طور که در شرایط تورمی انتظار داریم که نرخ ارز از ابتدا تا انتهای سال گران شود، ولی بعضا می‌بینیم نرخ ارز فریز یا کنترل و مدیریت می‌شود، این شرایط متاسفانه گریبان بورس را هم گرفته است.این کارشناس بازار سرمایه عنوان می‌کند: به خصوص بعد از اردیبهشت‌ماه که حدود ۳۰ درصد شاخص کل بورس و ۴۹ درصد شاخص هم‌وزن رشد کرد، مسوولا سعی می‌کردند به نوعی نشان دهند که آثار تورم در اقتصاد کشور و نمونه بارز آن بورس، نشان نمی‌دهد که چنین تورمی داریم.

آقابزرگی تصریح می‌کند: اما جدای از عدم افزایش محسوس سود شرکت‌های بورسی که در حال حاضر بورس و فرابورس، روزی هزار میلیارد تومان سود دارند، انتظار نداریم این سود در کوتاه‌مدت افزایش پیدا کند.

پیش‌بینی شاخص‌کل بورس در نیمه دوم سال
وی متذکر می‌شود: با این حال، به دلیل سرایت تورم در اقتصاد کشور و در نتیجه درآمد حاصل از فروش شرکت‌ها، اغلب شرکت‌ها از ۱۰ سال پیش تاکنون گردش مالی سالانه‌شان حداقل ۱۰ تا ۱۵ برابر شده است. این در حقیقت ناشی از تسری تورم بوده است.این کارشناس بازار سرمایه تصریح می‌کند: بر این اساس، در مجموع سطح ارزندگی بازار سرمایه و بورس، به خصوص در مقایسه با مسکن، خودرو، ارز و طلا مدیریت می‌شود.

آقابزرگی تاکید می‌کند: من کماکان همان‌طور که از ابتدای سال پیش‌بینی کرده بودم، اعتقاد دارم که ارزندگی بازار سرمایه تا پایان سال تا آستانه ۳ تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد جای رشد دارد.وی متذکر شد: به طور قطع بازار سرمایه جای رشد دارد و بخشی از برگشت بازار را در روزهای اخیر شاهد بودیم و انتظار رشد پیاپی شاید به صورت روزانه و کوتاه‌مدت اتفاق نیفتد، اما برآیند بازار تا انتهای سال، بازده مناسب نسبت به سایر بازارها به طور قطع محتمل است.