معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد:

آغاز برنامه حمایت تغذیه ای حدود ۶ هزار کودک ۶ تا ۵۹ ماهه در استان

فارس_ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از آغاز برنامه حمایت تغذیه ای حدود 6 هزار کودک 6 تا 59 ماهه مبتلا به سوء تغذیه خانوارهای نیازمند تحت پوشش دانشگاه در استان خبر داد.

کلمه نیوز_ دکتر «عباس رضاییان زاده» گفت: سوء تغذیه یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در کودکان زیر ۵ سال است و از پیامدهای نامطلوب سوء تغذیه کودکان، می توان به اختلال در رشد و تکامل مغزی و جسمی، تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش موارد مرگ و میر، افزایش هزینه های درمانی و مراقبت های پزشکی، افت تحصیلی و تحمیل هزینه های سنگین به آموزش و پرورش کشور و از دست دادن روزهای کاری توسط والدین نیز اشاره کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه، فقر، ناامنی غذایی، بی سوادی، بیکاری، ناآگاهی های تغذیه ای، الگوی تغذیه نامناسب، دسترسی نداشتن به خدمات بهداشتی، اپیدمی بیماری های عفونی و پیامدهای نامطلوب اقتصادی آن را از جمله دلایل بروز سوء تغذیه در کودکان عنوان کرد.

دکتر رضائیان زاده گفت: توانمندسازی خانوار با اجرای طرح های اشتغال زایی و کمک به افزایش درآمد خانوار، آموزش تغذیه به منظور استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و در دسترس به ویژه آموزش و توانمند سازی زنان که مسوولیت تهیه و طبخ غذا در منزل را به عهده دارند و همچنین کمک های غذایی که با جلب همکاری بخش های مختلف باید به مورد اجرا گذاشته شود، از مهمترین مداخلاتی است که برای پیشگیری از سوء تغذیه در گروه های آسیب پذیر تغذیه ای باید به کار گرفته شود.

حمایت تغذیه ای از کودکانی که به دلیل فقر، دچار سوء تغذیه شده اند، از طریق تامین و توزیع سبد غذایی استاندارد برای رفع نیازهای تغذیه ای کودکان و بهبود وضعیت تغذیه، رشد و تکامل آنان ،ضروری است.

معاون بهداشت دانشگاه ضمن بیان این مطلب که برنامه های حمایت تغذیه ای، یکی از اثربخش ترین برنامه های اجرایی گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت است، گفت: این برنامه با هدف بهبود وضعیت تغذیه و رشد و همچنین کاهش سوء تغذیه در کودکان ۶ تا ۵۹ ماهه اجرا می شود.

به گفته این مقام مسوول در دانشگاه، این برنامه موجب تقویت مراقبت های کودکان و هدفمند سازی یارانه ها نیز می گردد.

او ادامه داد: به منظور اجرای برنامه حمایت تغذیه ای کودکان و با مشارکت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در ابتدای سال ۱۴۰۲، هشت هزار و ۴۴۳ کودک ۶ تا ۵۹ ماهه مبتلاء به سوء تغذیه خانوارهای نیازمند، توسط مراقبان سلامت و بهورزان شناسایی و به کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان ها معرفی شد و کارشناسان تغذیه ضمن بررسی خلاصه پرونده الکترونیکی تمامی کودکان شناسایی شده و نیز مشاهده نمودارهای رشد آنان در سامانه سیب، وضعیت رشد آنها را مشخص و اسامی نهایی کودکان را به گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت اعلام کردند.

معاون بهداشت دانشگاه بیان کرد: پس از انجام راستی آزمایی های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تایید خانوارهای واجد شرایط، بودجه مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه به صورت اعتبار خرید کالا از طرح کالابرگ الکترونیکی، مبتنی بر ارائه سبد مطلوب غذایی رفع سوء تغذیه کودکان ۶ تا ۵۹ ماه دارای سو تغذیه (کوتاه قدی، لاغری و لاغری شدید) به حساب سرپرستان خانوار تخصیص یافت.

او ادامه داد: از مجموع هشت هزار و ۴۴۳ کودک اعلام شده توسط گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه، نزدیک به ۶ هزار کودک تأیید و بن کارت آنان شارژ شد.

دکتر رضائیان زاده اظهار کرد: تمامی کودکان تحت پوشش این برنامه، از خدمات مشاوره تغذیه به صورت رایگان بهره مند می شوند و کارشناسان تغذیه و مراقبان سلامت باید جلسات آموزش گروهی را به صورت ماهیانه برای مادران کودکان تحت پوشش برنامه برگزار کنند.

این مقام مسوول در دانشگاه افزود: مراقبان سلامت و بهورزان به صورت ماهیانه، مراقبت کودکان و پایش رشد آنها را انجام داده و کارشناسان تغذیه نیز بر حسن انجام مراقبت ها و پیگیری کودکان نظارت می کنند و در صورت عدم بهبودی و یا عدم همکاری سرپرست خانوار در انجام مراقبت های روتین، کودک از لیست افراد تحت پوشش برنامه حمایتی حذف و کودکان جدید جایگزین می شوند.

او ابراز امیدواری کرد: اجرای این برنامه علاوه بر کمک به رفع سوءتغذیه این گروه، عاملی مؤثر در پیگیری مراقبت های تغذیه ای کودک توسط این خانوارها باشد.