تاکید رئیس مرکز سیاست گذاری سلامت بر تقویت نگاه معرفتی در طب

فارس_ رئیس مرکز سیاست گذاری سلامت در آیین آغازین ششمین همایش بین المللی سیره نبوی(ص) در طب، توجه به تقویت نگاه معرفتی در حوزه طب را ضروری خواند.

کلمه نیوز_ دکتر «کامران باقری لنکرانی» در این آئین که در جوار حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد، گفت: همه ما می دانیم که طب کنونی در دامن مدرنیته رشد کرده و روند تکنولوژی را همراه خود داشته است؛ این مسیر روند قدرت و تسلط جهانی را با استفاده از ابزارهایی دنبال کرد که یکی از این ابزارها امروزه به رسانه و فناوری اطلاعات تبدیل شده است و قدرت های جهانی این ابزار را کنترل می کنند و طب نیز رشد و وضعیت کنونی خود را در بستر این حرکت پیدا کرد.

او با اشاره به اتفاقاتی که امروزه در دنیا شاهد هستیم افزود: آنچه که امروز در غزه رخ می دهد بر خلاف مسیر درست است و تسلط رسانه ای را به چالش کشیده است و امروزه بیشتر جوامع به حاکمیت تزویر بر رسانه ها پی برده اند.

دکتر لنکرانی در ادامه به حرکت جهانی در رساندن فریاد مظلومیت مردم غزه و جبهه مقاومت پرداخت و گفت: این خطر وجود دارد که این حرکت در بعد احساسی باقی بماند و اگر با معرفت همراه نشود بسیار آسیب خواهد خورد و در معرض سقوط قرار خواهد گرفت؛ آنچه که می تواند جلوی این آسیب را بگیرد معرفت است و افتخار می کنیم که پیرو آیینی هستیم که پیامبرمان یک لحظه نیز از مسیر عقلایی معرفتی خارج نشدند.

رئیس مرکز سیاست گذاری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در عرصه دینی از جنبه معرفتی دچار فقر هستیم، اظهار امیدواری کرد این همایش بتواند این فقر را از بین ببرد و ما را در عرصه نظریه ها تقویت کند و کمک کند تا این نظریه ها پشتوانه اقدامات ما قرار گیرد.

دکتر باقری لنکرانی با تاکید بر تقویت نگاه معرفتی در طب افزود: طب امروز به این نتیجه رسیده است که تنها نگاه ماشینی و مادی به انسان جوابگوی مشکلات انسان نیست؛ امروزه صحبت از شبکه های سلامت است و باید برای درمان بیماری ها از مسایل مختلف مانند ژن، عوامل طبیعی و محیطی، مسایل روحی و روانی و آثار آنها بر جسم به عنوان پایه های نگاه شبکه ای به سلامت مطلع باشیم، اما این تمام معرفت نیست، نگاه دینی فراتر از این است و اگر به این نگاه توجه نکنیم به نتایج درست نمی رسیم؛ نگاه دینی به انسان یک نگاه عمیق است که ما نیاز داریم در عرصه طب نیز آن را به فلسفه اسلامی طب تبدیل کنیم و بتوانیم گام های بلندتری برداریم.

او در ادامه با اشاره به اتفاقات تلخ در غزه گفت: تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار نفر در جنایات اخیر رژیم اشغالگر قدس به شهادت رسیده اند که بیش از ۴۶ درصد آنها کودکان بوده اند؛ حدود ۳۵۰۰ هزار نفر هنوز زیر آوار هستند که از این تعداد نیز بیش از ۷۰ درصد کودکان هستند، اما اگر در همین عرصه نیز تنها با نگاه احساسی، نمی توانیم در عرصه جهانی حق طلبی داشته باشیم و باید از همین صحنه نیز برای آشکار کردن تزویر حاکم بر دنیا استفاده کنیم. هیچ کدام از قوانین بین المللی در غزه رعایت نشده است و امروز باید روشن شود که اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی است و دنیا و حاکمان دنیا در برابر این جنایات جنگی هیچ کاری انجام نداده اند، در صورتی که بر اساس قوانین خودشان، کسانی که این جنایات را انجام می دهند باید در دادگاه های بین المللی محاکمه شوند.

دکتر «سید ضیاء الدین تابعی» استاد پیشکسوت حوزه اخلاق پزشکی و دکتر «عبدالعلی محقق زاده» رئیس دفتر مطالعات راهبردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دیگر سخنرانان این آیین بودند.

آیین آغاز به کار ششمین همایش بین المللی سیره نبوی(ص) در طب، در سالن اجتماعات شهید دستغیب آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) برگزار شد.