تمام ظرفیت ها برای گسترش مراودات تجاری با کنیا مهیا است
سید علی هاشمی در نشست فعالین اقتصادی استان هرمزگان با سفیر کشور کنیا و هیئت همراه که در سالن جلسات اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد، اظهار داشت : دنیا با ظرفیت های استان هرمزگان به خوبی آشناست و کشور کنیا نیز می تواند از ظرفیت های استان متناسب با نیاز خود استفاده نماید.
وی افزود: سابقه همکاریها و تعاملات استان هرمزگان با جمهوری کنیا بسیار عمیق و طولانی است و ایران از طریق بنادر خود در قشم، بندرکنگ و بندرلنگه با کشور کنیا تبادلات تجاری و بازرگانی داشته است.
عضو هیات رئیسه و خزانهدار اتاق بازرگانی هرمزگان، تاکیدکرد: ما خوشحال میشویم که بتوانیم در زمینه کشاورزی فراسرزمینی، پرورش ماهی در دریاچه ویکتوریا، ایجاد شرکت مشترک کشتیرانی، ایجاد بازار مشترک در بندر مومباسا همکاری داشته باشیم.
هاشمی اضافه کرد: استان هرمزگان در صنعت فولاد نیز تولیدات خوبی دارد که در این زمینه نیز میتوانیم همکاری داشته باشیم.
کنیا بدنبال استفاده از ظرفیت های هرمزگان در بخش کشاورزی و شیلاتی است
جاشوا گاتیمو، سفیر جمهوری کنیا در نشست با فعالین اقتصادی استان هرمزگان گفت:حس خوبی به شهر بندرعباس داریم به مانند اینکه در شهر خودمان هستیم چرا که جمهوری کنیا نیز مناطق ساحلی بسیاری دارد ضمن اینکه بین بندرعباس و کنیا تشابهات بسیاری موجود است و حتی بین رنگ پوست و چهره افراد نیز مشابهت وجود دارد.
وی ابرازداشت: وجه تشابه مردم ایران و کنیا به چندین صده پیش بر میگردد چنانچه در بندر مومباسا خیابانی وجود دارد که نام آن بلوچی است و یا در بندر لاما روستایی تحت عنوان شیرازی وجود دارد که نشان از عمق روابط فرهنگی ایران و کنیا است.
گاتیمو افزود: یکی از دلایلی که ما اینجا هستیم این است که ظرفیتهای کشاورزی و شیلاتی استان هرمزگان را ببینیم و زمینه را برای تبادل دانش، علوم و تخصصها ایجاد کنیم.
سفیر جمهوری کنیا در ایران بیانکرد: طی دو سالی که در ایران زندگی کردهام متوجه شدم ایران قابلیتها و پتانسیلهای بسیار زیادی دارد و در حال حاضر ایران کشوری پیشرفته به شمار می آید که توانسته جایگاه خود را در معادلات ارتقا دهد.
وی ادامه داد: جمهوری کنیا زمینهای حاصلخیزی برای کشاورزی دارد و شرایط اقلیمی نیز و نزدیکی به خط استوا باعث شده است که ما همیشه تابش نور خورشید را در کنیا داشته باشیم که برای توسعه کشاورزی خارج از فصل بسیار مساعد است.
محصولات صادراتی از کنیا ۵ روزه به بندرعباس میرسند
جاشوا گاتیمو اظهارداشت: من با اطمینان میتوانم بگویم که اگر شما بخواهید محصولات کشاورزی را از کنیا وارد ایران کنید در کمتر از ۵ روز به دستتان میرسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ایران حجم بالایی موز را از کشورهای مختلف وارد میکند در حالی که این محصول را ما با کیفیت بالاتری در کنیا تولید میکنیم و در کمتر از ۵ روز به دست شما خواهیم رساند.
سفیر کنیا در ایران ابراز داشت: جمهوری کنیا دو بندر فعال تحت نامهای مومباسا و لاما دارد که با توجه به اینکه کنیا فاقد پالایشگاه است زمینه را برای سرمایهگذاری در این حوزه مساعد میکند و ما نیز تضمین میدهیم که در کنیا آرامش و امنیت مورد نیاز را برای سرمایهگذاری مهیا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بندر مومباسا دروازه ورود به شرق آفریقا است و چنانچه شمل در این بندر سرمایهگذاری کنید با ۱۰ کشور آفریقایی روبرو خواهید شد که میتوانید تعاملات تجاری را با آنها نیز رونق دهید، جایگاه این بندر مانند بندرعباس است که از طریق آن میتوان با کشورهای سی آی اس ارتباط برقرار کرد.
ظرفیت صادرات آبزیان هرمزگان به تمامی قاره ها مهیاست
مرادی ،نائب رئیس اتحادیه آبزیان هرمزگان در نشست فعالین اقتصادی استان هرمزگان با سفیر کنیا اظهار داشت : استان هرمزگان دارای بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است و شرایط اقلیمی باعث شده که بتوانیم در چهار فصل تولید محصولات کشاورزی و شیلاتی داشته باشیم.
وی افزود: در استان هرمزگان ۵۰ هزار هکتار زمین ساحلی برای ایجاد مزارع پرورش میگو با آب دریا شناسایی شده که قابلیت تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن میگوی پرورشی را دارد.
مرادی بیان کرد: میگوی تولیدی در هرمزگان عاری از هر گونه آنتیبیوتیک است به همه قارهها صادرات دارد اما عمده صادرات ما به چین، روسیه و اروپا است.
نائب رئیس اتحادیه آبزیان هرمزگان، تصریحکرد: در حوزه پرورش ماهی در قفس ۱۲۰ هزار تن ظرفیت داریم ضمن اینکه ایران در زمینه تولید ماهیان خاویاری نیز ورود کرده و مساعد بودن شرایط اقلیمی برای تولید این ماهی در کنیا ایجاب میکند که زمینه پرورش آن در کنیا ایجاد شود.
فعالسازی کرویدر دریایی بندر مومباسا به بندرعباس راهی برای واردات میوه، چای و قهوه
محمد جوادی نائبرئیس انجمن تولیدکنندگان و فرآوری محصولات کشاورزی استان هرمزگان نیز در این نشست اظهارداشت: ۱۶۲ هکتار از اراضی استان هرمزگان زیر کشت محصولات کشاورزی است که از این میزان ۸۲ هزار هکتار متعلق به محصولات زارعی است.
وی افزود: از این ۸۲ هزار هکتار حدود ۲ میلیون تن محصولات کشاورزی اعم از گوجه فرنگی، فلفل، هندوانه، پیاز و بادمجان برداشت میشود و ۸۰ هزار هکتار نیز کشت باغی در استان هرمزگان داریم که از آن نیز سالانه یک میلیون تن محصول برداشت میشود.
جوادی عنوانکرد: یک سوم کل محصولات کشاورزی استان هرمزگان صادر میشود ضمن اینکه ما محصولاتی مانند میوههای گرمسیری، چای و قهوه را وارد میکنیم و میتوانیم با فعالسازی کریدور دریانوردی بندر مومباسا به بندرعباس این واردات را از کنیا انجام دهیم .
نائبرئیس انجمن کشاورزی استان هرمزگان، تصریحکرد: میزان قهوه در ایران طی یک دهه گذشته بسیار افزایش یافته است و در حال حاضر ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ کانتینر قهوه به کشور وارد و مصرف میشود در حالی که قهوه کنیا بسیار با کیفیتتر از قهوههایی وارداتی به کشور است و میتوانیم واردات خود را از این طریق کنیا انجام دهیم.
پایان خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0