توضیحات معاون اموزش متوسطه اموزش و پرورش هرمزگان پیرامون خبر شوکه کننده میانگین معدل دانش‌آموزان استان

علاوه بر آن سهم سوابق تحصیلی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲  به میزان ۵۰ درصد افزایش یافته و تا سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ این سهم به ۶۰ درصد برای دانش آموزان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم می رسد.از این نظر معدل دانش آموزان متوسطه دوم در امتحانات نهایی از اهمیت بالایی برخوردار است. از امسال دانش‌آموزان متوسطه […]

علاوه بر آن سهم سوابق تحصیلی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲  به میزان ۵۰ درصد افزایش یافته و تا سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ این سهم به ۶۰ درصد برای دانش آموزان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم می رسد.از این نظر معدل دانش آموزان متوسطه دوم در امتحانات نهایی از اهمیت بالایی برخوردار است.

از امسال دانش‌آموزان متوسطه دوم در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم در پایان سال در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند که در نهایت این نمرات ۵۰ درصد از رتبه کنکور آنها را تشکیل می‌دهد و این تاثیر برای دوازدهمی‌هایی که امسال کنکور می‌دهند بیشتر بر نمرات نهایی این پایه است.

خبری که از میانگین  ۸٫۷۷ درصدی دانش‌آموزان هرمزگان در امتحانات نهایی گذشته منتشر شد، درست مربوط به همین نمره ورقه دانش‌آموزان در امتحانات نهایی پایه دوازدهم است، اما با این توضیح که میانگین کشوری این نمره نیز ۱۰٫۰۳ است.

حسن خدامی ،معاون اموزش متوسطه اموزش و پرورش استان هرمزگان در این خصوص بیان کرد :دانش‌آموزان متوسطه دوم نظری ۳ نمره دارند،  که دو نمره مربوط به نوبت اول و دوم و یک نمره سال که تعیین کننده قبولی یا مردودی آنها در پایان سال است و نمره هر نوبت شامل نمره ورقه پایان هر نوبت و نمره مستمر  است که نمره ورقه ای نوبت دوم بعنوان سابقه دانش آموزان در پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی بر اساس مصوبه جلسه ۸۴۳  شورای عالی انقلاب فرهنگی و براساس آن تاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش سال مدنظر که شامل نتایج آزمون های نهایی دروس عمومی و تخصصی پایه دوازدهم در نظام آموزشی ۳-۳-۶ و دیپلم و پیش دانشگاهی در نظام آموزشی سالی واحدی قطعی است.

به گفته او ۵۰ درصد نمره سال نمره کتبی آنها در نوبت دوم و بقیه حاصل از نمره نوبت اول و مستمر اول و دوم  است .

رئیس اداره آموزش اول متوسطه و دوم نظری آموزش و پرورش هرمزگان نیز گفت: میانگین معدل سال دانش‌آموزان هرمزگان در رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی و علوم و معارف معارف اسلامی در سال گذشته ۱۱٫۵۹ بوده است و این میانگین برای نمره ورقه آنها در نوبت دوم (امتحانات نهایی) ۸٫۷۷ است.

البته میانگین دانش آموزان در کشور از ۱۱٫۶۲ نمره به ۱۰٫۰۳ رسیده است. خدامی پس از این توضیح مقدماتی به سراغ معدل حاصل از نمرات ورقه دانش‌آموزان در امتحانات نهایی رفت و معدل دانش آموزان هرمزگان را با میانگین‌های کشوری مقایسه کرد، سپس به تغییرات آن در ۲ سال متوالی و دلایل کسب این معدل‌ها پرداخت. ترکمانی در ادامه برخی از برنامه‌های کوتاه و بلندمدت آموزش و پرورش هرمزگان برای ارتقای این معدل را بیان کرد

معدلِ پایین اما همسطح دوازدهمی‌های کشور

به گفته معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش هرمزگان، میانگین معدل دانش‌آموزان دوازدهمی هرمزگان در رشته تجربی در امتحانات نهایی گذشته ۱۰٫۲۳ بوده و این میانگین در سطح کشوری آن ۱۱٫۲۴ بوده و در رشته ریاضی میانگین دانش‌آموزان هرمزگان ۹٫۱۸ و میانگین کشوری ۱۰٫۸۱ بوده است.

این میانگین معدل برای دوازدهمی‌های رشته معارف اسلامی کشوری ۱۰٫۵۶ و برای دانش‌آموزان هرمزگان ۹٫۳۱ بوده و در رشته انسانی میانگین کشوری ۸٫۷۵ و مسانگین استانی ۷٫۷۷ ثبت شده است.

میانگین معدل‌های کسب شده در همه رشته‌ها برای کشور ۱۰٫۰۳ و برای هرمزگان ۸٫۷۷ را نشان می‌دهد؛ بنابراین شاید در نگاه نخست دیدن معدل پایین دانش آموزان هرمزگان شوک آور بود اما باید دانست که مبنای کنکور سراسری بر رقابت داوطلبان است.

بر این اساس میانگین معدل دانش‌آموزان متوسطه دوم نظری هرمزگان در امتحانات نهایی ۱٫۲۶ صدم با میانگین کشوری آن فاصله دارد.

دانش‌آموزان رشته معارف اسلامی در هرمزگان ۱٫۲۵ صدم  با میانگین کشور فاصله دارند و تجربی‌ها نیز ۱٫۰۱ با میانگین کشوری فاصله دارند، و انسانی ها نیز ۰٫۹۸ اما آنطور که رئیس اداره آموزش اول متوسطه و دوم نظری هرمزگان، نیز اظهار کرد بیشترین نگرانی از این معدل کسب شده نسبت به دانش‌آموزان رشته ریاضی ‌‌است.

اما ‌‌ آنطور که رئیس اداره آموزش اول متوسطه و دوم نظری آموزش و پرورش هرمزگان توضیح داد: قرار شد نمرات کتبی امتحانات نهایی دوازدهمی‌ها در ۱۴۰۲ تاثیر ۴۰ درصدی بر رتبه کنکور آنها داشته باشد، از این رو سوالات دشوارتر و مفهومی‌تر طرح شد.

پایان خبر/