خبرنگار گزینی و تقسیم رسانه ها در تضاد با قوانین است
در این نشست موضوعات مختلف از جمله رویکرد رسانه ها در انتخابات پیش رو ، بررسی پیشنهادات هیئت مدیره در خصوص انجام اصلاحات اساسنامه ای و بررسی تعامل رسانه ها با دستگاهها و نهادهای استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت . غلامعباس شمس الدینی ،رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان هرمزگان با […]
در این نشست موضوعات مختلف از جمله رویکرد رسانه ها در انتخابات پیش رو ، بررسی پیشنهادات هیئت مدیره در خصوص انجام اصلاحات اساسنامه ای و بررسی تعامل رسانه ها با دستگاهها و نهادهای استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
غلامعباس شمس الدینی ،رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان هرمزگان با قدردانی از تلاش فعالان رسانه در آگاهی بخشی عمومی گفت : در سال جاری اتفاقات و رویدادهای مهمی را شاهد بوده یا هستیم ،اما چقدر متولیان از ظرفیت رسانه ها در ایجاد آرامش عمومی و تزریق امید به جامعه بهره گرفته اند ؟ از یکسو می گویند انتظار نقش آفرینی از رسانه ها دارند ،از سوی دیگر خبرنگار گزینی تقسیم رسانه ها را به درجات مختلف پیاده می کنند .
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان هرمزگان افزود : چرا باید درب مهمترین مرکز تصمیم گیری دولت و مدیریت عالی استان به روی خبرنگاران بسته باشد؟ خبرنگاران به منبع غیب برای اطلاع از دستاوردها متصل نیستند و تمایل ندارند خبرهای پاستوریزه که سورتینگ شده را منتشر کنند . عینی گرایی وظیفه مهم خبرنگاران است . چه توقعی دارید که رسانه ها با این شیوه و خبرهای گزینش شده امید آفرین باشند ؟ با کدام حلقه پیوند می خواهید تعاملات تقویت شود ؟ آیا به تشکلات صنفی باور و اعتقاد وجود دارد ؟ خبرنگار گزینی و تقسیم رسانه ها به خودی و غیر خودی در تضاد با قوانین از جمله قانون مطبوعات است .
به کانال های انتخاباتی صدا و سیما دل نبندید
شمس الدینی با انتقاد از شوراهایی که در حوزه فرهنگ و رسانه فعال هستند ، خاطر نشان کرد : مخاطب ما شورای فرهنگ عمومی ، شورای اطلاع رسانی و مدیران حوزه فرهنگی و رسانه ای هستند .مهمترین رویداد سال برگزاری انتخابات است ،رسانه های مستقل هرکدام زبان بخشی از جامعه اند ،ایجاد کانال های انتخاباتی صدا و سیما با اعتبار ۲۰۰تا ۲۵۰میلیارد تومانی نمی تواند آرزوهای متولیان رادر تحقق اهداف برآورده سازد .
وی ادامه داد:در انتخابات ریاست جمهوری گذشته طرح دعوت با همکاری تلویزیونهای اینتر نتی ، خبرگزاری ها ،پایگاههای خبری و نشریات درهرمزگان برگزار شد. طرحی که امروز صدا و سیما از آن به طرح بکر و جدید یاد می کند دوسال پیش در هرمزگان اجرا شد و تریبون رسانه ها در اختیار کاندیداها و نمایندگان آنها قرار گرفت تا مردم بهتر تصمیم بگیرند و اقدام کنند .
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران استان هرمزگان بیان کرد: معتقدم عدم استفاده از ظرفیت رسانه ها در تحقق اهداف فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی جامعه خبط بزرگ است .وی در پایان با اشاره به لزوم تقویت اقتصاد رسانه ها گفت : مادام که رسانه ها از نظر بنیه اقتصادی ضعیف باشند نگاه اصحاب قدرت به آنها ارباب رعیتی است .تغییر نگاه صاحبان قدرت به رسانه ها منوط به ایفای نقش فعال و ایجاد تحول در سیاستهای اقتصادی و فرهنگی رسانه هاست .
برای تقویت تعامل با مدیران التماس نمی کنیم
محمد نعمتی ،رئیس هیئت مدیره انجمن کارفرمایی مطبوعات و رسانه های استان نیز در جمع خبرنگاران گفت : تشکل های صنفی به طور عام و تشکلات صنفی رسانه به طور ویژه ، جز با اتکا به اعضا و توانمندی آنان تقویت نمی شود . هر تشکلی اعضای فعال تر ، همراه تر داشته باشد ،تردید نکنید که موفق تر عمل می کند .
عضو انجمن صنفی روزنامه نگاران هرمزگان افزود : اگر مدیران نیازی به رسانه هااحساس نمی کنند ، اطمینان داشته باشند رسانه ها هم برای تقویت تعامل التماس نمی کنند ،ماندن در خارج از دایره توزیع اطلاعات بهتر از التماس به مدیران است .
نعمتی با اشاره به ارتباط تشکلات رسانه ای خاطر نشان کرد: تشکل های رسانه ای هرمزگان برای توسعه استان و عمل به رسالت مطبوعاتی همدل و همراه هستند .
وی تاکید کرد:انجمن روزنامه نگاران استان مایه مباهات اهالی رسانه است و به عنوان تشکلی اثر گذار هرگز در مقابل مسایل صنفی و اجتماعی منفعل نیست . سایر تشکلات هم اینگونه اند و برای موفقیت حوزه رسانه و ارتباط با مردم از هیچ کوششی فروگذار نمی کنند .
رسانه ها صدای مردم باشند
حسن عباسی، مدیرمسئول اشکان نیوز در این نشست گفت : تشکل های صنفی در مقابل شکایاتی که از فعالان این حوزه در مراجع قضایی مطرح است سکوت نکنند . مردم شما را قضاوت می کنند کاری نکنید که قضاوت مردم بر علیه شما باشد .
وی خطاب به فعالان رسانه افزود : مردم رکن و پایه های اصلی جامعه هستند با مردم همراه شوید و صدای آنان را منعکس کنید . مدیران بدانند ، مسئولیت چهاردیواری محصور نیست که عملکرد آنان را پنهان کند ، آنان باید پاسخگوی عملکرد خود باشند .
راهی جز پذیرش نقش خبرنگاران و رسانه ها نیست
مصیب رجایی ،خبرنگار تجارت جنوب گفت : ارتباط رسانه ها و دستگاههای مسئول مطلوب نیست اگر این رویه ادامه داشته باشد از اهداف دور خواهیم شد .
مسئول روابط عمومی انجمن روزنامه نگاران هرمزگان افزود : انتخابات مهمترین رویداد سال ۱۴۰۲می باشد .ما در این جامعه زندگی می کنیم و باید برای تحقق مشارکت در انتخابات تلاش کنیم . هر چه مشارکت بالاتر باشد ،انتخاب اصلح بهتر صورت می گیرد .
رجایی اضافه کرد : مدیران باید بدانند راهی جز پذیرش نقش و رسالت خبرنگاران و رسانه ها نیست . متاسفانه برخی مدیران از جمله متولیان فرهنگی خود را با رسانه بیگانه می دانند ، درحالیکه برای تقویت تعامل رسانه ها و سیستم مدیریت مسئولیت دارند .رسانه ها قدرتمند هستند اگر مسئولان به قدرت آنان باور داشته باشند خود را بی نیاز از ارتباط نمی دانند .
وی با انتقاد از رسانه ها در انعکاس مشکلات جامعه گفت : در آستانه سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان ،ما مکلف به طرح مسایل و مشکلات عمومی هستیم . مردم صدایشان به جایی نمی رسد ، باید صدای مردم باشیم .عملکردها را درکنار موانع با هم ببینیم . مشکلات مردم در حوزهای مختلف مسکن ، آموزش ، بهداشت و درمان، محیط زیست ، و… باید در رسانه ها بصورت مستدل و منطقی مطرح گردد .
رسانه ها نمی توانند نسبت به انتخابات بی اعتنا باشند
مهدی خسروی، مدیر خبرگزاری فارس در این نشست گفت : جایگاه رسانه ها تابع رفتار فعالان این حوزه است اگر با هم در کنار هم حرکت کنیم موفق خواهیم شد . مهمترین راهبرد باید حفظ همدلی و همراهی باشد . آفت فعالیت های جمعی و گروهی تک روی است .مدیران حق برگزاری نشست های گزینشی را ندارند این چه روشی است که نشست ها یک مجموعه با سه رسانه گزینشی برگزار می شود . اتخاذ چنین روشهایی برای همه زیان بار است
عضو انجمن صنفی روزنامه نگاران هرمزگان با اشاره به اهمیت انتخابت ۱۴۰۲ افزود: انتخابات برای حاکمیت و مردم بسیار مهم است و رسانه ها نمی توانند نسبت به آن بی اعتنا باشند .انتخابات قوام و دوام کشور را تأمین می کند باید رسانه ها در قالب برگزاری نشست های خبری ، میزگردهای کارشناسی ، انعکاس نقد و نظر ، گفتگو با کاندیداها به انتخاب بهتر کمک کنند .
مدیر خبرگزاری فارس با اشاره به ضرورت مداخله رسانه ها در مسایل ملی اضافه کرد : عدم موضعگیری و تحلیل اتفاقات روز و ملی موجب کنار رفتن رسانه ها خواهد شد . رهبر معظم انقلاب توسعه اقتصاد دریا پایه را مورد تأکید قرار داده اند ،باید از کارشناسان و خبرگان دعوت کنیم و در راستای اطلاعرسانی و آگاهی بخشی فعال باشیم .
خسروی راه پیش بردن خواستهای مردم را ورود رسانه ها به این عرصه دانست و خاطر نشان کرد : رسانه ها دشمن نیستند ،پیشبرد خواستهای بحق مردم ،رسالت رسانه هاست . شک نکنید با وحدت در انعکاس مشکلات جامعه ،نتیجه مطلوب بدست خواهد آمد .
نظام ارزیابی میزان تعامل مدیران با رسانه ها ایجاد شود
عبدالعلی پور اشرف ،نایب رئیس انجمن روزنامه نگاران هرمزگان گفت : متاسفانه فعالان رسانه قدرت و توان خود را بخوبی نمی شناسند . برخی دستگاهها به رسانه ها پشت می کنند تلقی آنها اینست که نیازی به رسانه ها ندارند و به همین دلیل روابط شان دچار اختلال است .
نایب رئیس انجمن روزنامه نگاران هرمزگان افزود : باید نقد منصفانه و خواسته های مردم از طریق رسانه ها رواج یابد .نمی توان نسبت به مطالبات عمومی بی توجه بود .
وی بیان کرد: قلم قوی روزنامه نگار تضمین کننده قدرت رسانه هاست .
پور اشرف بر ایجاد نظام ارزیابی دستگاهها و صنایع در تعامل با رسانه ها را ضرورت دانست و خاطر نشان کرد : معتقدم می توان با تشکیل کمیته ای از خبرگان رسانه وضعیت تعامل دولت و رسانه ها را ارزیابی و به افکار عمومی منتقل کرد . این طرح می توانند مردم را به رسانه ها امیدوار کند . و مدیران هم با دقت بیشتری عمل کنند .
برخی صنایع منافع عمومی را درنظر نمی گیرند
شهین صادقی ،عضو هیئت مدیره انجمن روزنامه نگاران استان هرمزگان با انتقاد از رویه های ناصواب در برخورد با رسانه ها گفت : برگزاری نشست ها در دستگاههای دولتی و صنایع به صورت گزینشی ،بی احترامی به رسانه هاست . طبیعی است اگر اهالی رسانه متحد باشند ، این رفتارها بروز نمی کند .
عضو هیئت مدیره انجمن روزنامه نگاران استان هرمزگان افزود : تشکل های صنفی در کنار هم برای تزریق امید و نشاط در خبرنگاران و فعالان این حوزه برنامه ریزی کنند .
وی بیان کرد:خبرنگاران شغل سختی دارند و نیاز است که روحیه شان حفظ شود تا بتوانند به رسالت خود عمل کنند .
صادقی با انتقاد از کم توجهی صنایع نسبت به رسانه ها خاطر نشان کرد : صنایع تا زمانی که در ابتدای کار هستند چنان رابطه مستحکمی با رسانه ها ایجاد می کنند که حد و حصر ندارد به محض اینکه جامعه را همراه خود دیدند ،بی توجهی و گزینش رسانه را در دستور کار قرار می دهند . صنایعی که آلایندگی و آسیب به جامعه و محیط زیست را دارند چرا باید منافع عمومی را فراموش کنند؟
میرزا علیرضا ،ذاکری مدیر مسئول نشریه رودان بهشت جنوب گفت : زمانی یکی از معیارهای انتخاب دستگاهها در جشنواره های مختلف نحوه تعامل آنان با رسانه ها بود و البته بسیار هم اهمیت داشت ، اما متاسفانه این مسئله کمتر مورد توجه قرار می گیرد .
عضو انجمن صنفی روزنامه نگاران هرمزگان افزود : باید تشکل های رسانه ای ارتباط خود را با نخبگان تقویت کنند تا در ایفای وظایف محوله موفق تر باشند . همدلی تشکل ها نقطه قوتی است که بهتر می تواند اهداف صنفی را پیش برد .
در این نشست حسین روحی دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران استان نیز گزارشی از اقدامات این تشکل در راستای تأمین زمین مجتمع رسانه ای ، ایجاد صندوق حمایت از خبرنگاران ، ضرورت اصلاح برخی مواد اساسنامه را ارائه کرد .
یاد آور می شود؛سایر اعضای حاضر نیز نقطه نظرات خود را پیرامون دستور کار نشست بیان کردند.
پایان خبر/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0