رئیس هفتمین همایش بین‌المللی و بیست و ششمین همایش ملی بهداشت محیط مطرح کرد:

بحث بهداشت محیط بازندگی و سلامت مردم گره خورده است.

هرمزگان/ کلمه نیوز دکتر جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اينکه بررسی، تحقیق و آینده نگری در مورد تهدیدات و عدم توجه به رعایت بهداشت محیط بسیار ضروری است افزود:متخصصین و برجستگان علمی در این حوزه در همایش ها مطالعات علمی خورد را جمع بندی و به صورت  بیانیه و مقاله های پیشنهادی به وزارت بهداشت ارائه می دهند.

وی افزود: سلامت آبزیان و حفظ اکوسیستم دریایی در کنار گسترش صنعت در سواحل به دلیل ارتباط غیر مستقیم با سلامت انسان از اهمیت بسیاری برخوردار است و  نیاز به توجه بیشتر و مطالعات علمی گسترده تر ی در این زمینه  است.

وی گفت: بهداشت محیط با زندگی بشر گره خورده و عوامل متعددی در زمینه بهداشت محیط موثر است با توجه به اینکه بیماری‌های مختلفی به عوامل محیط ارتباط پیدا می‌کند و به مرور زمان هر چه ما به بهداشت محیط کمتر توجه کنیم طبیعتا سلامت افراد ممکن است بیشتر در خطر می افتد.

دکتر جاودان گفت:  ارتباط سلامت محیط بر سلامت انسان خیلی تنگاتنگ است و طبیعتا بررسی در مورد مسائل بهداشت محیط و آینده نگری در مورد تهدیداتی که بر ای بشر وجود دارد بسیار ضروری است به همین دلیل محققان و برجستگان علمی در کنگره ها این موارد را مطرح و بررسی می کنندو جمع بندی آن را جهت اجرا به صورت بیانیه و مقاله و پیشنهاد به مجموعه های وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه می کنند.

وی افزود: ما باید توجه داشته باشیم که قسمتی از مرزهای ما به صورت مرزهای دریایی است و بهداشت محیط دریا هم برای ما بسیار اهمیت دارد.زیرا  با سلامت انسان مرتبط است.

دکتر جاودان گفت: یکی از موارد مهم و مورد توجه ما در استان هرمزگان توجه به بحث بهداشت آب دریا و سواحل است که مرتب بررسی و جمع بندی و به مسئولان اجتماعی استان ارائه می شود و در برنامه های اصلاحی استان قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: سلامت آبزیان یکی از عوامل مهمی است که ما به آن توجه ویژه داریم با توجه به صنعتی شدن  جوامع انتظار می‌رود یک پیوست سلامت که یکی از آیتم های آن رعایت عوامل بهداشت محیطی و محیط زیستی است باید مورد نظر قرار گیرد و انتظار می‌رود  که مسئولان به این موضوع توجه  داشته باشند همچنین  برنامه ریزی شود تا انشالله محیط زیست سالمی را در حوزه دریایی داشته باشیم.

از وظایف مهم سیستم بهداشتی رصد بیماریهای نوپدید و بازپدید و حضور ناقلین است

استاد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین دانشگاه علوم پزشکی شیراز در همایش بین المللی بهداشت محیط گفت:  یکی از محورهای اصلی این همایش بیماریهای نوپدید و بازپدید هست که با توجه به تغییرهای اقلیمی بخصوص در خاورمیانه اتفاق می افتد  و کشور ما هم بی تاثیر از آن نیست.

دکتر عزیزی افزود:  بخشی از بیماری های نوپدید و بازپدید توسط بندپایان ، حشرات و کنه ها منتقل می شوند که ما در معرض خطر این بیماریها از جمله تب دنگی ، تب زرد، مالاریا و طاعون و غیره هستیم و این می طلبد سیستم بهداشتی کشور آمادگی لازم را داشته باشد.

وی در پاسخ به سوال اینکه کشور چه باید بکند و در معرض چه نوع بیماری هایی است؟ گفت:  یکی از وظایف سیستم بهداشتی رصد این بیماری ها و حضور ناقلین است.

استاد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: ما باید یک شبکه تخصصی از بالاترین سطح تخصص تا همکاران بهورز و کاردان بهداشتی آموزش دیده داشته باشیم تا بتوانیم رصد به موقع این ناقلین را انجام دهیم.

همچنین بحث اتباع خارجی و مسافرینی که به کشورهای اندمیک سفر داشته اند در صورت داشتن علایم باید سیستم قرنطینه ما آنقدر قوی عمل کند که سریع تشخیص داده شود و از گسترش آن در کشور جلوگیری گردد. وی در خاتمه گفت:خوشبختانه ما یک سیستم سلامت قوی در کشور داریم که با آموزش سلسله مراتبی و امکانات تشخیصی مناسب مشکلی نخواهیم داشت.

امنیت دریا از نظر سلامت نیاز به توجه جدی دارد

دکتر فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ارتباط وبیناری با همایش بهداشت محیط گفت: امنیت دریا از نظر سلامت نیاز به توجه جدی دارد.

دکتر فرشیدی در ارتباط وبیناری با همایش بین المللی بهداشت محیط در کیش به گرم شدن هوا و تاثیرات گرمایش هوا و بیماریهای بازپدید، نقش انسان در بازگرداندن بیماریها، نقش اجتماع محور بهداشت محیط، تاثیر تکنولوژی بر عدم تحرک انسانها و  آسیب های مرتبط اشاره کرد.

وی با بیان اهمیت طراحی استراتژی مهم نیاز اظهار داشت: در این راستا به حمایت و همراهی همه سازمانها نیاز داریم و هماهنگی کشوری جهت تاثیر  عملکرد مثبت در جامعه و همچنین مشارکت در برنامه های سلامت محور توسط مردم بسیار ضروری است.

دکتر فرشیدی تصریح کرد: برگ برنده ما در بهداشت محیط مشارکت مردم در برنامه های وزارت بهداشت است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از دریا از تم های اصلی این همایش است اظهارکرد: از مواردی که باید توجه شود امنیت دریا از نظر سلامت است که نیاز به توجه جدی دارد فاضلابی که وارد دریا می‌شود نباید باعث آلوده کردن آب شود که به طور غیر مستقیم آلودگی را به انسان منتقل می‌کند.

وی در پایان گفت: در همین راستا دستورالعملی توسط وزارت بهداشت با همکاری محیط زیست در حال اجرا است.

پایان خبر/