بازار چای داخل متاثر از واردات بی رویه
گروه اقتصادی: بخش کشاورزی که اصولا به عنوان بخش تامین کننده امنیت غذایی کشور محسوب می شود در سالی که گذشت با مسائل و چالش های بسیاری مواجه بود و در این میان نیز غالبا کشاورزان و زارعان زیان کردند. به گزارش بازار،به نحوی که در مورد برخی محصولات بازار مناسبی برای عرضه وجود نداشت […]
به گزارش بازار،به نحوی که در مورد برخی محصولات بازار مناسبی برای عرضه وجود نداشت و برخی محصولات نیز گرفتار بحث واردات بی رویه شدند. چای نیز از جمله محصولاتی بود که در طی سال های اخیر فعالان و باغداران آن در خصوص واردات خارج از عرفی که در این حوزه صورت می گیرد معترض هستند و معتقدند این اقدام تنها منجر به رها شدن بیشتر باغات چای کشور می شود.
رشد ۲۵ درصدی تولید و واردات بی رویه موجب شد چای داخل به خوبی فروش نرود
سعید رحمت سمیعی رئیس سندیکای کارخانجات شمال کشور در خصوص آنچه در سال قبل بر این بخش گذشت گفت: سال قبل اصلا وضعیت بازار مناسب نبود، همانطور که می دانید میزان واردات چای همه ساله ۶۵ هزار تن بود اما در سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۱۵ هزار تن چای با مجوز وزیر جهاد کشاورزی وارد کردند! که ما از وزارت جهاد کشاورزی شاکی هستیم چرا اجازه دادند. چراکه واردات بی رویه موجب شد که بازار داخل متاثر از این جریان شود و از آن طرف با بحث چای دبش و دامپینگ قیمتی که انجام دادند نیز اوضاع برای ما پیچیده تر شد.
رئیس سندیکای کارخانجات چای شمال: از مسائلی که سال قبل با آن مواجه بودیم بحث ورود چای مصرف گذشته یا به اصطلاح چای سنواتی که بالای ۲۰ سال تولید است به بازار به قیمت کیلویی ۲۵ هزار تومان بود، این امر نیز موجب شد ما نتوانیم چایی که برای تولید هر کیلوی آن ۷۵ هزار تومان هزینه کرده بودیم را به بازار عرضه کنیم
رحمت سمیعی افزود: از سوی دیگر در سال ۱۴۰۲ بحث عوارض صادرات هم گریبانگیر ما شد، ضمن اینکه تولیدسال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشت که عمدتا به دلیل این بود که شرایط آب و هوایی خوب بود. این موارد موجب شد چای تولیدی ما به فروش نرود.
وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر مساله دیگری که سال قبل با آن مواجه بودیم بحث ورود چای مصرف گذشته یا به اصطلاح چای سنواتی که بالای ۲۰ سال تولید است به بازار به قیمت کیلویی ۲۵ هزار تومان بود. این امر نیز موجب شد ما نتوانیم چایی که برای تولید هر کیلوی آن ۷۵ هزار تومان هزینه کرده بودیم را به بازار عرضه کنیم.
کارخانه جات سال قبل به ازای هر کیلو چای ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان ضرر کردند
رحمت سمیعی ادامه داد: به این ترتیب چای تولیدی سال قبل به کیلویی ۳۶ تا ۴۲ هزار تومان در بازار به فروش رفت و اینگونه می توان گفت که کارخانه دار به ازای هر کیلو چای سال قبل ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان ضرر کرد.گفتنی است طبق آمارهای سازمان فائو در حوزه تولید چای کشورهایی همچون «چین، هند، کنیا، سریلانکا، ترکیه، اندونزی، ویتنام، ژاپن، ایران و آرژانتین» بزرگترین تولید کننده های این محصول محسوب می شوند.
ضمن اینکه طبق گزارش بازار جهانی چای شرکت تحقیقات تجاری در سال ۲۰۲۴، اندازه بازار چای در سال های اخیر به شدت رشد کرده است. به نحوی که پیش بینی می شود ارزش بازار جهانی چای از ۵۲.۷۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ به ۵۶.۱۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ برسد. به این ترتیب برآورد می شود ارزش بازار جهانی چای نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) ۶.۴ درصد را به ثبت خواهد رساند و از ۵۶ میلیارد دلار هم فراتر می رود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰