زاکانی: فقر مطلق را کاهش می‌دهم/مشکل مسکن را حل می‌کنم

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی جمعه شب ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، با اشاره به برنامه‌های پنج‌ساله توسعه، گفت: چهار دوره نماینده مجلس بودم. سه دوره کامل و یک دوره از اواسطش به شهرداری رفتم. در جریان سه برنامه ششم توسعه بودم. بند الف ماده ۳ برنامه چهارم توسعه با […]

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی جمعه شب ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، با اشاره به برنامه‌های پنج‌ساله توسعه، گفت: چهار دوره نماینده مجلس بودم. سه دوره کامل و یک دوره از اواسطش به شهرداری رفتم. در جریان سه برنامه ششم توسعه بودم. بند الف ماده ۳ برنامه چهارم توسعه با مبانی غلطش دلاری کردن نرخ انرژی را ایجاد می‌کرد و کشور را به هم می‌ریخت که آن را ما اصلاح کردیم. برنامه ششم  هم توسط دولت جناب روحانی آورده نشد و ما در مرکز پژوهش‌ها این برنامه را نوشتیم. در مجلس یازدهم توفیق داشتم رییس مرکز پژوهش‌ها باشم هم در برنامه‌نویسی مشارکت داشتم، هم در جریان بودم.

وی ادامه داد: برنامه‌های پنج‌ساله برای کشور مهم است. البته در دنیا این برنامه‌ها مدام اصلاح می‌شود. در ایران نیز برنامه‌های از طریق لوایح و طرح‌ها قابل اصلاح است.

وی  با اشاره به قانون برنامه هفتم گفت: کسی که قانون را قبول نداشته باشد نباید خودش را برای انجام هر کاری پیشنهاد دهد. توسعه زیرساخت‌ها در همه زمینه‌های کشور را در دولتم با اولویت دنبال خواهم کرد.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اینکه چرا برنامه ششم توسعه کمتر از ۳۰ درصد اجرایی شد دلایل مختلفی دارد. یکی از علت‌ها این است که معمولا برنامه‌ها برای اجرا نوشته می‌شود و کمتر به اقتضائات آن‌ها توجه می‌شود. چون برنامه‌ها مقیاس‌ها و ملاک‌های مشخص و متصدی‌های مشخصی ندارد به همین دلیل نمی‌توان آن‌ها را به طور کامل اجرا کرد.

وی ادامه داد: نوشتن برنامه یک بخش است اما اجرای آن بسیار مهم و اساسی است. نیاز به اولویت بندی هم دارد. ضمن این‌که رییس جمهور هم باید در جریان باشد تا سرش کلاه نگذارند. فناوری و هوشمندسازی علاوه بر تسهیل برای نظارت بر مسوولان هم هست. مسوول اجرای برنامه و دوره زمانی اجرای برنامه‌های توسعه باشد مشخص شود.

وی ادامه داد: برنامه چهارم شهرداری تهران بیش از ۷۰ درصد اجرا شده است.

زاکانی در تشریح چگونگی اجرای  پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت با نرخ رشد ۸ درصد گفت: این برنامه به راحتی قابل اجراست. هدف، هدف معقولی است که با استفاده از کارشناسان قابل اجراست. از گذشته هم باید عبرت بگیریم و با بسیج همه امکانات کشور و با برنامه‌ریزی با تکیه به مردم و کارشناسان برنامه هفتم توسعه را اجرا کرد.

وی ادامه داد: نیازمند پیش‌ران‌هایی هستیم که بتوانند تولید را مدیریت کنند. برای ساختن ظرفیت جدید برای جامعه باید تامل جدی و اساسی کرد. آگاهی بخشی نسبت به برنامه و غلبه بر بروکراسی و دیوان‌سالاری باید مورد توجه قرار گیرد. اصل ۱۰۰ دولت مرکزی را متوجه دولت‌های محلی کرده است. به طور مثال در شهرداری در چند مورد با دولت شهید رییسی هماهنگی کردیم تا توسعه خدمات شهرداری در بخش‌های مختلف را داشته باشیم.

وی ادامه داد: دو هفته قبل با حضور دکتر مخبر ۲۰۳ هزار واحد را در ۹۲ نقطه آغاز کردیم. تولید، اشتغال، مسکن و رشد اقتصادی کشور را کمک می‌کند. نیاز به بسته‌هایی برای رفع موانع و ایجاد تسهیلات انجام شود.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: معتقدم تولید در راس امور است. برای تولید می‌شود با تکیه بر مردم می‌توان بسیج هماهنگی ایجاد کرد.

وی با اشاره به  شاخص نابرابری برنامه هفتم، گفت: ۳۹ صدم درصد دوره رییسی اکنون شش صدم درصد کمتر شده است. با تکیه بر اقشار مختلف جامعه می‌توان این ضریب را کمتر هم کرد. بسته رفاه را در نظر گرفتم. این کار با چند هدف بود. سلامت مردم از طریق برنامه‌های کلی و تکمیلی و رایگان انجام می‌شود. بیماری‌های صعب‌العلاج رایگان درمان می‌شود. بخش‌های مختلف مردم به خصوص کودکان زیر هفت سال نیز به صورت رایگان درمان خواهند شد.
وی ادامه داد: ۷۰ درصد مردم بسته‌های معیشتی دریافت خواهند کرد تا سر گرسنه بر بالین نگذارند. با این کار فقر مطلق را کاهش می‌دهم.

زاکانی ادامه داد: با آموزش دادن مردم شرایط را برای آن‌ها به گونه‌ای مدیریت می‌کنیم تا توان خرید آنان افزایش یابد و سفره‌های‌شان وسیع‌تر شود.

وی ادامه داد: در حوزه مسکن با تجربه بسیار خوبی که در شهرداری تهران به دست آورده‌ام برنامه‌ها و ایده‌های خوبی در سراسر کشور دارم. پیشنهادم را به جناب رییسی هم دادم و ایشان استقبال بسیار خوبی کردند.

وی با اشاره به موضوع یارانه‌ها هم گفت: در این حوزه دنبال انقلاب بزرگی در کشور هستم.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دماسنجم را به جای جیب ثروتمندان وسط سفره مردم گذاشته‌ام تا ضریب جینی را بهبود دهم.

وی در تشریح برنامه‌های دولتش در حوزه مسکن، گفت: ۲۶ میلیون خانوار ایرانی داریم. یک چهارم آنان که عددی بین ۲۳ تا ۲۵ درصد است، مسکن ندارند. خانه‌دار شدن تقریبا تبدیل به آرزوی دوردست شده است. معتقدم با تجربه‌ها و برنامه‌ریزی‌هایم ظرف چهار سال دغدغه مردم برای مسکن را رفع می‌کنم.

وی ادامه داد: در بیش از ۱۴۰۰ شهر و روستا پلاک‌های ناپایدار و بافت‌های فرسوده وجود دارد. این تهدید قابل تبدیل به فرصت است. مردم نیازمند مشوق هستند تا خودشان آن‌ها را بسازند. جهش تولید با مشارکت مردم یعنی تدبیر درست و تصمیم و اراده صحیح برای تبدیل کل کشور به کارگاه ساختمانی. به جای چهار میلیون مسکن این‌گونه می‌توان ۱۰ میلیون مسکن ساخت.

زاکانی ادامه داد: دولت باید بسترسازی کند تا مردم وارد کار شوند. هفت درصد شهر تهران بافت فرسوده است که ۱۷ درصد جمعیت تهران در آن مستقر است. با کوچک‌ترین تسهیلات می‌توان این بخش را دچار تحول کرد. دولت قبل از شهید رییسی تصمیم به گران کردن کشور داشتند اما ما تلاش می‌کنیم دست سوداگران را قطع کنیم. مسکن ایرانی اسلامی را دنبال می‌کنم. اجاره‌داری حرفه‌ای و سایر سیاست‌های مسکن جزو بسته مسکن بنده است به طوری که طی چهار سال دغدغه مسکن مردم را حل می‌کنم.

وی ادامه داد: با تنوع روش‌ها و اقدام‌ها این مشکل بزرگ کشور را حل می‌کنم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تامین امنیت غذایی کشور با اشاره به محدودیت‌های موجود، گفت: بسیار طبیعی است وقتی ندانیم با چه چیز مواجهیم طبیعتا نمی‌توانیم برای آن برنامه‌ریزی کنیم. از سوی دیگر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های زیادی در کشور وجود دارد.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: یک روز بار پیاز یا سایر محصولات روی دست کشاورز می‌ماند و بیچاره می‌شود و روز دیگر مردم با کمبود همان محصولات روبرو می‌شوند. این ساختار باید بهم بریزد و اصلاح شود. هوشمندسازی بخش‌های کشاورزی و دامداری با خرید تضمیمی و قراردادی از دیگر برنامه‌های بنده در این بخش است.

وی با بیان این‌که « برای کل کشور هم می‌توان مثل تهران عمل کنیم» ادامه داد: تفاهم‌نامه‌ای با دولت در جهت تامین و توزیع معیشت مردم نوشته و اقدام کردیم. گوشت ران گوسفند در میادین کیلویی ۳۱۷ هزار تومان عرضه می‌شود. ما اقلام مورد نیاز مردم را با کرامت در منزل آنان تحویل خواهیم داد. باید یارانه را به حلقه آخر تحویل به مردم تحویل داد. همین کاری که در حوزه نان اتفاق افتاد مثل شرایطی که در نان اتفاق افتاد و نان گران نشد. مفسدان اقتصادی و دلال‌ها با شیوه جاری، حذف شدند.

زاکانی ادامه داد: مابه‌تفاوت قیمت آردی که به نانوا تحویل می‌شود، توسط دولت قابل پرداخت است. ما در شهرداری تهران الگوهایی را دنبال کردیم که این الگوها در دورترین نقاط کشور است. فقط اراده و حرکت در مسیر حذف واسطه‌ها و قاچاق نیاز است.

وی ادامه داد: مشکل فروش دامداران را با تدابیری که اندیشیدیم، حل کردیم.  دولت باید امکاناتی را از طریق مدیریت‌های محلی و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها فراهم کند تا بخش تولید به بخش فروش بی‌واسطه متصل شود. یارانه‌ها از ابتدای زنجیره باید به آخر زنجیره منتقل شود تا فساد و قاچار از بین برود.

زاکانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ثبات قیمت‌ها، تک نرخی شدن تورم و ثبات نرخ ارز در برنامه هفتم توسعه، گفت: دولت رییسی در سال گذشته رشد نقدینگی را به ۲۳ درصد کاهش داده است. مشارکت مردم در طرح‌های ناتمام دولتی، خصوصی‌سازی به معنای مشارکت دادن مردم هم موجب جهش کشور می‌شود و هم مردم سود می‌کنند. مولدهایی که ناترازی ایجاد می‌کنند مثل بانک‌ها را، باید کنترل کرد. بانک‌ها به خصوص بانک‌های خصوصی ۶٫۵ درصد تورم ایجاد کرده‌اند. این مسیر باید اصلاح شود.

وی ادامه داد: نرخ ارز، هم دستوری است و هم دستوری نیست. با کارشناسی  تولید، صادرات و واردات را می‌توان بگونه‌ای مدیریت کرد تا نرخ ارز  در این مسیر تعیین شود. سپردن نرخ‌گذاری ارز به بازار و واسطه‌ها، کار بسیار اشتباهی است.

وی ادامه داد: مالیات باید در خدمت تولید قرار بگیرد نه این‌که شیره تولید را بگیرد. در بنگاه‌های کوچک و اصناف باید با اقماض نگاه کرد اما باید با گردن کلفت‌های فراری از مالیات را از طریق   هوشمندسازی نظام مالیاتی برخورد کرد. شفافیت مالیاتی باید ایجاد کرد تا جریان تولید کشور تضعیف نشود.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: هوشمندسازی در سراسر کشور مثل تهران قابل انجام است. با برقی‌سازی و هوشمندسازی آن می‌توان نظارت صحیح کرد. در حوزه نظام اداری نیز می‌توان هوشمندسازی کرد. الکترونیکی شدن درگاه‌های اداری موجب جلو افتادن کار مردم و زمین‌گیر شدن دیوان‌سالاری شده است.

وی ادامه داد: مدیریت محلی فدرالیزم نیست. این مدیریت باید در خدمت حکومت مرکزی و ملی قرار گیرد در این صورت به سرعت می‌توان امور کشور و مردم را پیش برد.

وی ادامه داد: ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم اما به آن‌ها بی‌توجه هستیم. مردم این مناطق در کپَر زندگی می‌کنند. انتقال آب از دریا به بخش‌های مرکزی کشور خوب است اما بهتر است صنایع به کنار سواحل ساخته شود. با خدمت‌رسانی به کشتی‌ها درآمدهای بزرگ و عجیبی برای کشور خلق کنیم. استفاده از مخازن غذایی در دریا نیز درآمد کشور را افزایش می‌دهد. با این کار سواحل مکران قابل توسعه است و این سواحل را توسعه می‌دهیم.

زاکانی در تشریح چگونگی مردم‌سازی اقتصاد، گفت: خصوصی‌سازی با اختصاصی‌سازی اشتباه گرفته شد. اصل ۴۴ وقتی اجرا شد، اختصاصی‌سازی شد. باید به سمت توزیع امکانات به دست کارگران، فعالان اقتصادی و کسانی که در متن جامعه هستند کمک بسیار خوبی برای مردم‌سازی اقتصاد است. دولت باید دولت حامی، تسهیل‌گر، ناظر و مکمل شود.

وی ادامه داد: تمرکز را از دولت می‌گیریم و قدرت را با مردم به اشتراک می‌گذاریم. بزرگترین اشتباهی که در حوزه سهام شد، اداره شدن دولتی آن بود.

زاکانی تصریح کرد: بسته‌ای برای خانوار با توجه به محیط زیست در دست دارم. توزیع یارانه‌ها باید به گونه‌ای انجام شود تا موجب نجات محیط زیست و کاهش مصرف سوخت شود.

وی ادامه داد: برنامه‌ام در حوزه یارانه‌ها این است. توزیع عادلانه طبق ماده ۴۶ برنامه هفتم و ایجاد حساب بهینه‌سازی سوخت را انجام خواهیم داد تا مردم از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند.

زاکانی خطاب به مردم گفت: دولت خدمت مبتنی بر کارنامه مشخص و کاملا اجرایی و با تنظیم برنامه‌های مناسب، سفره شما را بازتر می‌کند و مشکلات کشور را در حوزه زیرساخت‌ها از بین می‌برد.
انتهای پیام