نظام خانواده نهادی اساسی در جامعه است
در جوامع انسانی، خانواده یا فامیل (به فرانسوی: famille) به گروهی از افراد گفته میشود که با یکدیگر از طریق همخونی، تمایل سببی، یا مکان زندگی مشترک وابستگی دارند. خانواده در بیشتر جوامع، نهاد اصلی جامعهپذیری کودکان است. سازمان ملل متحد (۱۹۹۴) نیز در آمار جمعیتی خود، خانواده را چنین تعریف میکند: «خانواده یا خانوار به گروه دو یا چند نفرهای گفته میشود که باهم زندگی میکنند، درآمد مشترک برای غذا و دیگر ضروریات زندگی دارند و از طریق خون، فرزندخواندگی یا ازدواج، با هم نسبت دارند. در یک خانواده ممکن است یک یا چند خانواده زندگی کنند، تمام خانوارها، هم خانواده نیستند.». انسان شناسان بهطور کلی نهاد خانواده را اینطور طبقهبندی میکنند: مادرتباری (مادر و فرزندان او)، زناشویی (زن و شوهر، و فرزندان؛ که خانواده هستهای نیز خوانده میشود)، و خانواده گسترده (consanguinal) یا همخونی که در آن پدر و مادر و فرزندان با افراد دیگر مانند خویشاوندان در مکان مشترکی زندگی میکنند.همچنین در برخی جوامع مفاهیم دیگری از خانواده وجود دارد که روابط سنتی خانواده را کنار گذاشتهاند. خانواده به عنوان یک واحد اجتماعیِ جامعه پذیری، در جامعهشناسی خانواده مورد بررسی قرار میگیرد. تبارشناسی رشتهای است که دودمانهای خانوادگی را در تاریخ مطالعه میکند. همچنین اقتصاد خانواده در علم اقتصاد بررسی میشود. اهدافِ خانواده و اقتضای تأسیس آن ایجاب میکند که بانیان آن یعنی زن و شوهر، در تحکیم و پایداری این بنا، نهایت سعی خود را انجام دهند و با همان انگیزه که بر تشکیل آن اقدام کردند، بر دوام آن اصرار ورزند تا وحدت و پویایی این نهاد تا پایان حفظ شود. در خانواده نقشهای مختلفی وجود دارد که هر کدام با توجه به ویژگیشان توسط یک یا چند نفر از اعضای خانواده به عهده گرفته میشوند. به عنوان مثال وظیفه امرار معاش خانواده بر عهده پدر خانواده است. یکی از وظایف بسیار مهم در خانواده تربیت فرزند است که به عهده پدر و مادر میباشد; ولی به خاطر ارتباط بیشتر مادر با فرزند تأثیر بیشتر از طرف مادر بر فرزند صورت میپذیرد. رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نظام خانواده نهادی اساسی در جامعه است. خانواده در واقع هسته اولیه سایر نهادهای اجتماعی محسوب میشود.
فرزانه کلاهدوزان در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان که بهطور هفتگی در روزهای یکشنبه برگزار میشود، ضمن تبریک به مناسبت روز خانواده و تکریم بازنشستگان (۱۲ تیرماه) که پیش رو است، تأکید کرد: حل مسائل جامعه از مسیر نگاه درست به خانواده محقق میشود. مقام معظم رهبری نیز همواره با نگاه تمدنسازی به مسئله خانواده نظر دارند. اعضای شورای اسلامی شهر نیز در برنامه اصفهان ۱۴۱۰ و نیز برنامههای کوتاهمدت به این موضوع نظر جدی دارند.
در ادامه، تشکیل کمیسیون ویژه خانواده، بانوان و جوانان در شورای اسلامی شهر اصفهان موردتوجه این مسئول شورای شهر قرار گرفت و گفت: این کمیسیون همسو با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بهمنظور ارتقای خدمت به خانوادهها برنامهریزی و تلاش خواهد کرد. چراکه نظام خانواده نهادی اساسی در جامعه است. خانواده درواقع هسته اولیه سایر نهادهای اجتماعی محسوب میشود.
رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: متناسب با هدف بنیادین مذکور، در سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری نیز اداره خانواده و بانوان تشکیل شد. امید است که این اداره از طریق برنامههای مدون و با هدف ترویج سبک زندگی اسلامی _ ایرانی به خانوادههای اصفهانی و بهصورت نرمافزاری و زیرساختی اقدام کند.
کلاهدوزان به ضرورت ایجاد بوستانهای خانوادهمحور نیز اشاره کرد و توضیح داد: ایجاد بوستانهای خانوادهمحور هدف مهمی است که چندین سال از طرح آن میگذرد، اما هنوز محقق نشده است. شهرداری اصفهان باید در این خصوص پاسخگو باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰