مدیر کل محیط زیست خوزستان:

۹۰ درصد عوامل آتش‌سوزی‌ ناشی از عوامل انسانی است

خوزستان - این مقام مسئول گفت: تحقیقات نشان داده که بیشتر از ۹۰ درصد عامل آتش‌سوزی‌ها در مناطق تحت مدیریت محیط انسانی بوده است.

کلمه نیوز – داود میرشکار مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در نشست دومین کمیته فنی تخصصی قانون هوای پاک با موضوع پیشگیری از آتش سوزی کاه و کلش در محل اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اظهار کرد: برای کاهش این آسیب باید آموزش کشاورزی را به جدیت پیگیری کرد و برای فرهنگ‌سازی، تاثیرگذاری و تغییر نگرش در این حوزه کارهای آموزشی را دنبال کرد و جایگزین‌های مناسب برای آن ایجاد کرد.

این مقام مسئول افزود: هرچند فصل برداشت گندم در استان تمام شده اما در پاییز همزمان با وارونگی هوا شاهد برداشت شلتوک برنج در استان خواهیم بود و باید برای پیشگیری از سوزاندن مزارع به دنبال ایده‌های خلاقانه جهت تبدیل پسماندها به محصولات با صرفه اقتصادی باشیم.

میرشکار خواستار مشارکت خانه‌های فن‌آور استان در جهت یافتن روش های نوین در پیشگیری از سوزاندن پسماندهای کشاورزی شد.

این مقام مسئول گفت: سوزاندن مزارع، فقط به آتش سوزی کاه و کلش ختم نمی‌شود، بلکه به جنگل‌ها و مراتع نیز آسیب می‌رساند که مهار آن نیاز مشارکت بین بخشی دارد.

وی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان آمادگی دارد تا کارشناسان اداره کل در خصوص آسیب‌های آتش‌سوزی‌ها در راستای ارائه آموزش مشارکت داشته باشند.

در این نشست نمایندگانی از منابع طبیعی، اداره کل صنعت و معدن استان، جهادکشاورزی، صدا و سیما و اداره کل مدیریت بحران استانداری گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای کاهش سوزاندن کاه و کلش ارائه کردند.

براساس این گزارش با پایان فصل برداشت، آتش‌سوزی کاه و کلش مزارع در استان خوزستان افزایش می‌یابد این در حالی است که به دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود مراتع مستعد آتش‌سوزی و احتمال گسترده شدن آتش در مزارع و مراتع، هرگونه آتش زدن کاه و کلش ممنوع اعلام شده است.

مطابق ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی آتش زدن هر نوع کاه و کلش و بقایای محصولات کشاورزی و همچنین هرنوع آلودگی محیط زیست ممنوع بوده و تهدید علیه بهداشت و سلا متی شهروندان محسوب شده و متخلفان از قوانین مورد پیگرد قرار خواهند گرفت.