تولید بنزین یورو ۵ در پالایشگاه شازند
مجید رجبی در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار، افزود: تولید بنزین یورو ۵ بدون احداث واحد جدید انجام شد که ضمن پوشش استان، استان های همجوار همچون تهران و قم را هم پوشش می دهد.
وی اظهار کرد: طی یک ماه اردیبهشت ماه ۴۴ درصد بنزین پالایشگاه به یورو ۵ با گوگرد کمتری تبدیل شد که در پایان سال می تواند ۷۰ میلیون دلار سود اقتصادی داشته باشد.
رجبی ادامه داد: بنزین پالایشگاه با سایر پالایشگاه ها تفاوت دارد و آن هم اینکه از هر یک مترمکعب خوراک ۳۴ تا ۳۵ صدم درصد می توان بنزین تولید کرد، بنابراین هدف تولید بنزین بیشتر و با کیفیت بیشتر است.
مدیرعامل پالایشگاه شازند ابراز کرد: از برنامه های دیگر پالایشگاه تولید ماده کک سوزنی به جای مازوت است که مورد نیاز صنایع فولاد می باشد و الان وارد کشور می شود و با این پروژه تعریف شده کک سوزنی داخل کشور تولید و واردات ممنوع شود و مازوت که آلوده کننده است حذف شود.
رجبی افزود: پروژه کک سوزنی پروژه زیست محیطی است و در حال رایزنی هستیم تا مجوز سازمان محیط زیست را دریافت کنیم، در حالی که کار مهندسی آن انجام شده و اجرای کار تا زمانی که مجوز زیست محیطی نداشته باشد اجرایی نمی شود.
وی اضافه کرد: پروژه بهینه سازی بازیافت آب های با املاح بالا به روش اسمز معکوس و تسویه پساب شازند و آستانه نیز پروژه ای است که در حال حاضر با
پیشرفتی حدود ۹۵ درصدی مواجه است.
رجبی بیان کرد: با اجرای این پروژه به اندازه کل آب شازند و آستانه آب به مدار تولید برمیگردد که حدود ۶ میلیون یورو بودجه ارزی و ۱۳۰ میلیارد تومان هم بودجه داخلی آن بوده که در نهایت به کاهش مصرف آب پالایشگاه کمک می کند.
مدیرعامل شرکت پالایشگاه شازند گفت: طرح ارتقا و کیفی سازی محصولات سنگین پالایشگاه با هدف تولید کک سوزنی که مزایای آن علاوه بر خودکفایی در این زمینه مصرف سالانه حدود ۵۵ هزار تن است و با تولید ۵۰ میلیون تن فولاد در سال نیاز به تولید ۱۱۰ هزار تن کک سوزنی داریم که با اجرای آن در سال حدود ۹۰ هزارتن تولید می شود.
وی افزود: سالانه حدود ۱۰۰ میلیون دلار هزینه می کنیم برای واردات و با تولید آن این هزینه در کشور می ماند و حدود ۳۰۰ نفر مستقیم و حدود هزار نفر غیرمستقیم و حین اجرای طرح کک سوزنی نیز حدود ۴ هزار نفر مشغول بکار می شوند و نفت کوره از سبد تولید پالایشگاه حذف می شود و به جلوگیری از تولید حدود ۵۰۰ تن دی اکسید گوگرد در روز کمک می کند و عمده مشکلات زیست محیطی پالایشگاه هم حل خواهد شد.
رجّبی یادآور شد: با اجرای طرح بازیافت آب ۵۰ نفر مستقیم و ۲۰۰ نفر هم حین اجرای کار مشغول بکار می شوند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0