اتمام پروژه پخش سیلاب شانق شهرستان اراک
عبدالحسین محمدی افزود: پروژه پخش سیلاب حوزه آبخیز شانق در شهرستان اراک با اعتباری بالغ بر ۲.۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی فاقد سد سال ۱۴۰۲ به بهره برداری رسید.
وی بیان داشت: پروژه با حجم عملیات خاکی ۶۲ هزار مترمکعب، طول تاج ۱۶۵۰ متر، حجم ریپ راپ ۲۲۰۰ متر مکعب، تعداد دو سرریز به عرض ۱۲ متر، با تعبیه ۶ لوله به قطر ۲۵۰ میلیمتر و حجم مخزن ۶۶۰ هزار مترمکعب در هر مرحله آبگیری در حوزه آبخیز شانق اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ادامه داد: اردیبهشت ماه امسال محدوده امرآباد و شانق در شهرستان اراک بر اثر شدت زیاد بارندگی و طغیان رودخانهها به علت حجم بالای دبی آب، در نهایت منجر به آبگرفتگی محور و اراضی دامنه کوه و بروز سیلاب در این منطقه شد؛ در این راستا اجرای پروژه پخش سیلاب در منطقه شانق در دستور کار قرار گرفت.
محمدی هدف از اجرای این پروژه را کنترل سیلابهای فصلی منطقه، جلوگیری از خسارات وارده به محور اصلی اراک-قم، جلوگیری و کاهش خسارات به روستای امر آباد، جلوگیری و کاهش خسارات به جاده روستای شانق، تغذیه سفره ی آب های زیر زمینی منطقه، کنترل تغییرات اقلیم در منطقه و کنترل سیلابهای ناشی از رگبارهای کوتاه مدت دانست.
وی افزود: حوزه آبخیز شانق با مساحتی برابر ۴ هزار و ۵۳۰ هکتار یکی از زیر حوزههای آبخیز کویر میقان واقع در بخش مرکزی دهستان مشک آباد شهرستان به شمار میرود، میزان بارندگی این منطقه ۲۹۰ میلیمتر، ضریب روان آب ۲۶ درصد و دبی حداکثر سیلاب حوضه با دوره بازگشت ۵۰ ساله ۳۴ متر مکعب برثانیه است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به نقش مهم پروژههای آبخیزداری گفت: یکی از بهترین راهکارها و سیاستهای اجرایی جهت حفظ و ذخیره سازی منابع آبی در هر منطقه، اجرای پروژههای تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب است. پروژههای آبخیزداری در افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از مخاطرات و کاهش خسارات ناشی از سیلابها نقش بسیار تعیین کنندهای ایفا میکنند.
محمدی افزود: پروژههای پخش سیلاب، به واسطه دارا بودن ظرفیت ذخیره سازی بالا، کم بودن تبخیر و تلفات آب، عدم نیاز به اختصاص زمین وسیع و غیره، نسبت به راه حلهای دیگر دارای برتری است.
وی اظهار کرد: با توجه به نزدیکی محدوده شانق به منطقه حفاظت شده هفتاد قله و اهمیت تقویت پوشش گیاهی و جانوری این منطقه، اجرای طرح پخش سیلاب برای بهبود شرایط جانوری و گیاهی منطقه بسیار موثر است و میتواند به حفظ شرایط منطقه کمک شایانی داشته باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰