اخبار سیاسی ۲۹مهر؛ پیگیری پرونده ۲خبرنگار از سوی دولت/پایان رزمایش آیونز ۲۰۲۴

به گزارش ایسنا، اعضای ناوگروه‌ها و نمایندگان کشورهای شرکت‌کننده در رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ به‌منظور آشنایی با ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های گردشگری و دریایی ایران، از جزیره هرمز واقع در خلیج فارس با هدف تقویت همکاری‌های بین‌المللی و آشنایی با ظرفیت‌های بالفعل گردشگری کشومان بازدید کردند. در این بازدید، مقامات نظامی و دریایی از کشورهای […]

به گزارش ایسنا، اعضای ناوگروه‌ها و نمایندگان کشورهای شرکت‌کننده در رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ به‌منظور آشنایی با ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های گردشگری و دریایی ایران، از جزیره هرمز واقع در خلیج فارس با هدف تقویت همکاری‌های بین‌المللی و آشنایی با ظرفیت‌های بالفعل گردشگری کشومان بازدید کردند.

در این بازدید، مقامات نظامی و دریایی از کشورهای روسیه، عربستان سعودی، تایلند، پاکستان، قطر، عمان و بنگلادش با اماکن و جاذبه‌های گردشگری جزیره هرمز آشنا شدند.

در جریان این رزمایش همچنین، یگان‌های شناور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، فدراتیو روسیه و عمان تمرین عکسبرداری هوایی (Photo Ex) و اجرای صورت‌بندی و آرایش‌های تاکتیکی را با موفقیت انجام دادند.

سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ هم ضمن تشریح جزئیات رزمایش مذکور گفت: این رزمایش چهارمین رزمایشی است که ذیل گردهمایی آیونز و به ابتکار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. شمال اقیانوس هند در انتقال انرژی و تجارت جهانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همین مسائل موجب شد اعلام کنیم که در رزمایش‌های‌مان، کشورهای منطقه نیز می‌توانند با همدلی، همراهی و همکاری بیش از پیش نسبت به برقراری امنیت در این آبراه حیاتی جهان با ایران همکاری کنند.

بنابر اعلام امیر دریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی، رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ با برگزاری رژه یگان‌های شرکت کننده از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «جماران» در منطقه شمال اقیانوس هند پایان یافت.

در این رژه، یگان‌های شناوری ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامل ناوشکن‌های جماران، البرز و ناوهای موشک‌انداز زره و همچنین شناور شهید سلیمانی، شناورهای الماس و همچنین شناور مبشر از کشور عمان و شناور مرکوری روسیه حضور داشتند.

****

پیش از ظهر امروز، آیین بیست و هشتمین دوره روز ملی صادرات با حضور رئیس جمهور برگزار شد.

مسعود پزشکیان در بخشی از اظهارات خود در این مراسم با بیان اینکه مداخلات اقتصادی و ارزی ما یکسری عوارضی در گروه و دسته‌ای ایجاد خواهد کرد، تاکید کرد: ما مصمم و معتقد هستیم که به هر شکل بستر را برای شما فراهم کنیم. دغدغه ما گروه هایی است که ممکن است تصمیمات ما آنان را به زیر خط فقر ببرد. ما موظف هستیم آن ها را دیده و اجازه ندهیم صدمه ببینند. هر مداخله و نسخه‌ای که برای مملکت می نویسیم باید گروه آسیب پذیر را ببینیم.

سخنگوی دولت  هم با انتشار پستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس از پیگیری پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی دو روزنامه‌نگار بازداشت‌ شده در جریان حوادث تابستان و پاییز ۱۴۰۱، با هماهنگی قوه قضائیه خبر داد.

 فاطمه مهاجرانی نوشت:‏ رویکرد مثبت ریاست قوه قضاییه به حل و فصل موضوعات، این امید را ایجاد می‌کند که موضوع پرونده خانم‌ها نیلوفر حامدی و الهه محمدی نیز حل شود. دولت در هماهنگی با قوه قضاییه پیگیر موضوع است.

 لازم به ذکر است که در تاریخ ۲۴ دی ۱۴۰۲ دادگاه تجدیدنظر استان تهران با تبدیل قرار الهه محمدی و نیلوفر حامدی به مبلغ هرکدام ۱۰ میلیارد تومان موافقت کرد و آنان پس از ۱۷ ماه آزاد شدند. اما هفته گذشته سخنگوی قوه قضائیه از اجرای حکم پنج سال حبس برای آنان به اتهام «ارتکاب اجتماع و تبانی ضد امنیت کشور» خبر داد و گفت: پرونده به اجرای احکام جهت اجرا ارسال شده است.

****

در پی بیانیه نشست مشترک سران شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا و طرح ادعاهای واهی علیه تمامیت ارضی ایران در خصوص جزایر سه گانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی، رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس هشدار داد: اتحادیه اروپا و سایر گزافه‌گویان بدانند که جزایر سه گانه‌ی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک پاره‌ی تن ایران است و کسی جرأت نخواهد داشت که خلافِ این اصلِ مسلم اقدامی انجام دهد.

در همین جلسه، تقاضای مجدد استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

بعد از اعلام وصول طرح استعفای حسین زاده، علیرضا سلیمی در تذکری گفت: اگر استعفای آقای حسین‌زاده در حد خبر باشد، خوب است اما اگر برای اعلام وصول باشد، این موضوع درست نیست، چرا که طبق آیین نامه مجلس، رئیس مجلس باید تقاضای استعفای نماینده را قرائت و اعلام وصول کند. بنابراین نحوه اعلام وصول در مجلس دارای اشکال است.

به گفته یک عضو هیات رئیسه مجلس، رئیس جمهور برای بار دوم در نامه‌ای به مجلس اعلام کرده که می‌خواهد آقای حسین‌زاده را به عنوان معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کند.

پیش از این یک بار استعفای حسین‌زاده از نمایندگی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول و مطرح شده بود که نمایندگان با آن مخالفت کرده بودند. قرار بود حسین‌زاده با حکم رئیس جمهور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور شود که این موضوع منوط به پذیرش استعفا در مجلس شورای اسلامی است.

مشروح مهم‌ترین خبرهای جلسه علنی امروز (یکشنبه) بیست و نهم مهر ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی را می‌توانید در این گزارش بخوانید.

انتهای پیام