نارضایتی مردم از وضعیت نظارت در بازار خوزستان
کلمه نیوز – محمد راضی جلالی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در نشست ستاد تنظیم بازار خوزستان در سرسرای استانداری اظهار داشت: مدت زمان اجرای طرح معرفی و پلمب واحدهای متخلف به پایان رسیده که اجرای دوباره این طرح و همچنین افزایش اختیارات اداره کل تعزیرات حکومتی خوزستان از سوی مجموعه مدیریت ارشد استان در حال پیگیری است.
این مقام مسئول گفت: در سال ۱۴۰۰ مکاتبهای از وزارت جهاد کشاورزی انجام شد تا برای کنترل تولید و عرضه مرغ سامانه هوشمندی تعریف شد که در همین راستا پنج سامانه به انجمن کشتارگاههای طیور استان معرفی شد.
راضی جلالی ادامه داد: این انجمن در نهایت سامانه “رهتاب” را انتخاب کرد اما پس از مدتی اعضای این انجمن با خودداری از فعالیت در این درگاه، عرضه مرغ استان را بدون فاکتور و ثبت در سامانه انجام می دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان افزود: این اقدام انجمن کشتارگاهها باعث بروز مشکلات متعددی در فرآیند قیمت وعرضه مرغ شده در بازار شده است.
هزینهبر بودن استفاده از سامانه مانع ثبت الکترونیکی فاکتور کشتارگاههای طیور خوزستان
رییس انجمن کشتارگاه طیور خوزستان در ادامه این نشست اظهار کرد: سامانهای برای شفافسازی مسیر کشتار و توزیع مرغ در استان طراحی شد که قرارداد آن مدتی است تمام شده است.
مسعود باغدار اظهار کرد: مقرر شده بود تا در این سامانه میزان تولید، کشتار و توزیع مرغ در استان شفافسازی شود که انجام نشد.
وی با بیان اینکه این سامانه برای حذف دلالان در عرضه مرغ معرفی شد افزود: به دلیل دریافت هزینههای سنگین، کشتارگاهها دیگر ثبت فاکتور در این سامانه را انجام نمیدهند.
رییس انجمن کشتارگاه های طیور خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر دلالان مرغ را از مرغداریها پیش خرید میکنند افزود: مرغی که توسط دلالان در بازار عرضه میشود بدون فاکتور است و باعث ایجاد التهاب قیمت این کالا شده است.
باغی بیان کرد: انجمن کشتارگاههای طیور استان آمادگی همکاری با سامانه جامع تجارت( سامانه رصد وزارت صمت) را دارد چرا که هزینهای برای کشتارگاهها نخواهد داشت.
ضعف نظارتی سازمان جهادکشاورزی خوزستان در بازار
مهدی طیبی مدیر کل تعزیرات حکومتی خوزستان از ارسال ۱۱ هزار و ۴۴۲ پرونده تخلف صنفی در حوزه کالا و خدمات به تعزیرات حکومتی استان طی هفتماهه امسال خبر داد و گفت: تاکنون به ۱۰ هزار و ۷۵۵ پرونده تخلف رسیدگی و یکهزار و ۹۰۰ میلیارد ریال جریمه نیز از واحدهای صنفی متخلف وصول شده است. در مدت یاد شده ۶ هزار و ۷۴۹ مورد بازرسی مشترک از بازار استان انجام شده است.
وی پیشگیری غیر کیفری برای جلوگیری از تخلف در بازار را ضروری عنوان کرد و افزود: نظارت بر برخی کالا ها در بازار بر عهده سازمان جهادکشاورزی است که در این حوزه شاهد ضعف هایی هستیم.
مدیر کل تعزیرات حکومتی خوزستان بیان کرد: اعمال جریمه واحدهای صنفی نگاه اصلاح گرایانهای در بازار نخواهد بود و باید برای اصلاح رفتار اصناف متخلف تجهیزات و نیروی بیشتری در اختیار دستگاه های ناظر قرار گیرد.
۹۰۰ واحد مرغداری در خوزستان وجود دارد که سالانه به طور متوسط ۶۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام میدهند که جوابگوی نیاز مصرفی استان نیست.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰