دولت چهاردهم با سیل گسترده مشکلات مواجه بود
محمدجواد آرینمنش درگفتوگو با ایسنا، درباره عملکرد اقتصادی دولت چهاردهم، اظهار کرد: دولت از روزی که کار خود را آغاز کرد در شرایط دشورای قرار داشت. مشکلات زیرساختی و ناترازیها خود را نشان داده بود. دولت با اوضاع نابسامان منطقه، ترور و نسلکشی رژیم صهیونیستی مواجه بود و فردای تحلیف رئیسجمهور، اسماعیل هنیه در تهران […]
محمدجواد آرینمنش درگفتوگو با ایسنا، درباره عملکرد اقتصادی دولت چهاردهم، اظهار کرد: دولت از روزی که کار خود را آغاز کرد در شرایط دشورای قرار داشت. مشکلات زیرساختی و ناترازیها خود را نشان داده بود. دولت با اوضاع نابسامان منطقه، ترور و نسلکشی رژیم صهیونیستی مواجه بود و فردای تحلیف رئیسجمهور، اسماعیل هنیه در تهران ترور شد.
وی با بیان اینکه دولت چهاردهم با سیل گسترده مشکلات مواجه بود، تصریح کرد: دولت تلاش کرد با رویکرد وفاق ملی، یک کابینه همگرا تشکیل داده و به سمت اعتدال حرکت کند. رئیسجمهور تلاش کرد که در مسیر ایجاد انسجام ملی گام بردارد و همه جریانهای سیاسی و اقشار مختلف را در شکلگیری کابینه مشارکت دهد. حضور ۴ زن در کابینه و انتخاب استاندار اهل سنت، عرب و بلوچ با هدف کاهش شکاف سیاسی بود.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با یادآوری اینکه با این حال انتظار مردم، تحول در عرصه اقتصادی است، خاطرنشان کرد: در اقتصاد نمیتوان یک شبه کار خاصی را انجام داد. ناترازیها، مشکلات صندوقهای بازنشستگی، کسری بودجه و تورم بالا هم گریبان این دولت را گرفته و گریبان دولتهای قبلی را. بخش عمدهای از این مشکلات هم به سیاستهای اقتصادی و روابط خارجی باز میگردد. حتما در ۱۰۰ روز نمیتوان برای این مشکلات کاری کرد، اما امید مردم این است که گامهای اساسی برای حل مشکلات آنها برداشته و در سفره آنها تحولی ایجاد شود که تاکنون در این زمینه تحولی رخ نداده است. با این حال نمی توان دولت را به ناکارآمدی متهم کرد، اما بعد از ۱ سال از عمر دولت باید آثار تحولات اقتصادی دیده شود.
آرینمنش با اشاره به مطالبات کارگران، کارمندان، پرستاران، بازنشستگان و فرهنگیان، گفت: منابع کشور پاسخگوی این همه مطالبات و مشکلات نیست. دولت برای حل بخشی از این مشکلات، گامهای جدی برای مذاکرات با غرب را برداشته است. فعالیت علی لاریجانی نیز در همین راستا و برای آغاز مذاکرات انجام شده است. من معتقدم که بهبود روابط سیاسی با دنیا، میتواند بخشی از مشکلات ما را حل کند.
وی اضافه کرد: دولتمردان گذشته شعار دادند که نباید سفره مردم به مذاکرات و تحریمها گره بخورد، ولی این اتفاق افتاد و آثارش آشکار است. ما به خاطر تحریمها نمیتوانیم از منابع خود به طور کامل استفاده کنیم، بنابراین باید روابط خارجی خود را بهبود بدهیم تا از خروج سرمایه از کشور جلوگیری شود و سرمایه خارجی و سرمایه ایرانیان خارج از کشور جذب شود. الان سرمایههای انسانی در حال خروج از کشور هستند و باید با بهبود روابط خارجی و شرایط اقتصادی، مهاجرت معکوس ایجاد شود.
وی در پایان گفت: در همین مدت قیمت سکه، دلار و خودور افزایش یافته است. این گرانیها خیلی به این دولت یا دولت دیگری ربط ندارد و دولتها نمیتوانند معجزه کنند. بخش قابل ملاحظهای از این مشکلات به تحریم ها باز میگردد، بنابراین مذاکره برای رفع تحریمها در کاهش این مشکلات نقش مهمی دارد.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0