طحان نظیف: هنوز کار زیادی برای ترویج و تبیین قانون اساسی انجام نشده است
به گزارش ایسنا، آیین رونمایی از مجموعه صد قسمتی برنامههای پرسمان اساسی در ساختار پادپخش (پادکست) به مناسبت ۱۲ آذر روز بزرگداشت قانون اساسی در سالن همایشهای معاونت صدای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی برگزار شد. در این مراسم که هادی طحاننظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان، علی بخشیزاده معاون صدای سازمان صدا […]
به گزارش ایسنا، آیین رونمایی از مجموعه صد قسمتی برنامههای پرسمان اساسی در ساختار پادپخش (پادکست) به مناسبت ۱۲ آذر روز بزرگداشت قانون اساسی در سالن همایشهای معاونت صدای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی برگزار شد.
در این مراسم که هادی طحاننظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان، علی بخشیزاده معاون صدای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، علی فتاحی قائممقام پژوهشکده شورای نگهبان و مهدی شاملو مدیر ایران صدا حضور داشتند، از این مجموعه صوتی رونمایی شد.
در این مجموعه صوتی با فتاحی به عنوان کارشناس درباره مباحث اساسی و مبنایی قانون اساسی که قابل استفاده برای عموم مردم به ویژه جوانان و دانشجویان است، گفتوگو شده است.
قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان با اشاره به آثار تولید شده توسط مجموعه ایران صدا در حوزه قانون اساسی ابراز امیدواری کرد که همکاریهای معاونت صدای رسانه ملی با پژوهشکده شورای نگهبان افزایش یابد و شاهد ترویج قانون اساسی در رسانهها باشیم.
وی در همین رابطه عنوان کرد: قانون اساسی و دستاوردهای آن نیازمند معرفی و تبیین است. پژوهشکده شورای نگهبان در کنار وظایف اصلی خود، ترویج قانون اساسی برای عموم مردم، کودکان و نوجوانان و در عرصه بینالملل را در دستور کار قرار داده است.
تاکید بر تبیین و ترویج قانون اساسی
در ادامه این مراسم طحاننظیف سخنگوی شورای نگهبان گفت: قانون اساسی سند انسجام ملی است و همه وظیفه داریم به ترویج و تبیین این قانون بپردازیم.
وی اضافه کرد: قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران در ۴۵ سال گذشته آزمون خود را پس داده است. این قانون در عادیترین شرایط حاکم بوده و در سختترین شرایط نیز امور را سامان بخشیده است. کشور با وجود قانون اساسی هیچگاه با بنبست مواجه نبوده است.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه قانون اساسی عالیترین سند حقوقی و میثاق ملی است، عنوان کرد: در هر کجا و در هر زمانی که به این قانون توجه کافی نشده است، با آسیب مواجه شدهایم.
وی همچنین تاکید کرد: قانون اساسی، بیانگر سوابق تاریخ هر کشوری هم است؛ به عنوان نمونه در این قانون نسبت به انعقاد قراردادهای خارجی حساسیت وجود دارد؛ چرا که مردم ایران در گذشته از سوی قراردادها و امتیازهایی که به بیگانگان داده شد، آسیبهای بسیاری متحمل شدند. از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون چند بار در خصوص اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی که در همین رابطه است، درخواست تفسیر شده است.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه قانون اساسی را دربرگیرنده مهمترین شاخصهای حکمرانی، مبناییترین ضوابط حکومتداری و صلاحیت نهادها و دستگاهها دانست و عنوان کرد: فصل «حقوق ملت» از وجوه قابل افتخار قانون اساسی است.
طحاننظیف در پایان صحبتهایش ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته توسط معاونت صدای رسانه ملی و مجموعه ایران صدا برای ترویج و تبیین قانون اساسی، اظهار داشت: هنوز کار زیادی برای ترویج و تبیین قانون اساسی انجام نشده است. صدا و سیما نقش مهم و موثری در این رابطه دارد و امیدواریم همه در جهت تبیین و ترویج این قانون تلاش کنیم.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0