شرکت معدنی املاح ایران، در تولید ریزگردها دخیل نیست
محمد مهدی بوربور در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: فرآیند استخراج و حمل ماده معدنی در این شرکت از تیرماه تا مهر ماه و طی بازه زمانی سه ماهه توسط ماشین آلات شرکت انجام می شود و باقی طول سال فعالیتی در معدن طبق توافق نامه ای که با محیط زیست صورت گرفته مبنی بر اینکه طی ماه هایی که پرندگان در معدن حضور دارند فعالیت استخراج انجام نشود، معدن فرآیند استخراج را انجام نمی دهد.
وی با اشاره به اینکه در این بازه سه ماهه مواد معدنی در کارخانه دپو میشود و در طول سال استفاده مورد استفاده قرار می گیرند، ابراز کرد: با هدف انتخاب بهترین شیوه فرآیند با کمترین آسیب به منطقه، بررسی های بسیاری بر روی فرآیند استخراج صورت گرفت و در نهایت با تحقیق و بررسی به عمل آمده توسط دانشگاه اراک، بهترین شیوه که کمترین آسیب به منطقه را دارد در شرکت مورد استفاده قرار می گیرد.
بوربور ادامه داد: ماده معدنی استخراج شده از معدن حدود ۳۵ تا ۴۵ درصد رطوبت دارد و به دلیل همین رطوبت تولید ریزگرد در منطقه توسط شرکت وجود ندارد، بنابراین استخراج و دپو ماده معدنی توسط شرکت معدنی املاح ایران ایجاد ریزگرد در منطقه نمی کند و از طرفی نیز با اب پاشی مداوم سطح جاده توسط این شرکت، رفت و آمد کامیون ها نیز بدون گرد و خاک صورت می گیرد.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران اظهار کرد: منشا گرد و خاک منطقه را از سمت قم می دانند و گرد و خاک تالاب مربوط به اطراف تالاب و زمین هایی که شخم زده و رها شده است، می باشد.
بوربور افزود: یکی از محصولات شرکت محلول کلسیم کلرید است که برای جلوگیری از ریزش گرد و غبار استفاده می شود و شرکت پیشنهاد استفاده از آن را به محیط زیست داده تا در قسمتی از منطقه از این محصول استفاده شود و اگر تاثیر داشته باشد شرکت این محصول را در اختیار محیط زیست قرار می دهد که فعلا محیط زیست در حال کار کردن و بررسی روی آن است.
وی بیان کرد: کاشت حدود ۵۰۰ هکتار گیاهان سازگار در اراضی تالاب کویری میقان با نظارت اداره کل منابع طبیعی استان توسط این شرکت صورت گرفته، ضمن اینکه سالانه ۵۵ هکتار بوته کاری در مناطقی که منابع طبیعی مشخص می کند توسط شرکت انجام می شود.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران با اشاره به اینکه این شرکت بیش از ۱۰ پروژه پژوهشی در خصوص اینکه فعالیت معدن تاثیری در تولید ریزگرد در منطقه دارد یا خیر را انجام داده است، یادآور شد: با بررسی ستاد مبارزه با ریزگرد های محیط زیست مشخص شد، عمدتا ریزگرد ها مربوط به حاشیه تالاب است و فعالیت املاح به دلیل اینکه در رطوبت انجام می شود، ریزگردی را تولید نمی کند.
بوربور ادامه داد: در سه ماهه فعالیت ۷۵۰ هزار تن برداشت از معدن انجام شده و این طبق مجوز و پروانه معدن است، ضمن اینکه هیچگونه ماده شیمیایی و خطرناکی در بحث فرآیند به ماده معدنی اضافه نمیشود و با آب ۲۵ درصد آن حل می شود و باقی که حل نمیشود از طریق پمپ به چاله هایی که استخراج انجام شده برمیگردد و با فرآیند سرد شدن به پودر سولفات سدیم سفید رنگ تبدیل می شود که فرآیندی کاملا فیزیکی است.
وی در خصوص انجام مسئولیت های اجتماعی شرکت نیز گفت: انجام آسفالت جاده دسترسی به روستاهای طرمزد، راهزان و تالاب حدود ۸ کیلومتر، مشارکت در احداث بوستان طرمزد، لایروبی ۳ کیلومتر رودخانه موت آباد، کمک های مالی به خیریه ها، کمیته امداد و بهزیستی، توزیع سبد کالا به خانواده های بی بضاعت روستاهای اطراف، جذب نیرو از روستاهای اطراف شرکت، کمک در ساخت و تجهیز مدارس و کمک به دانش آموزان بی بضاعت، مشارکت در چاپ کتاب از ایراک تا اراک، همکاری با ستاد مدیریت بحران، امدادرسانی در مهار آتش سوزی تالاب میقان با استفاده از ماشین آلات سنگین، کمک به سیل های سال های اخیر با ارسال بیل مکانیکی و لودر، مستقر کردن گروه دندانپزشکی در روستاهای اطراف و ارائه خدمات رایگان به اهالی منطقه، از جمله این اقدامات می باشد.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران ادامه داد: شرکت در حوزه ورزش نیز به انجام مسئولیت های اجتماعی خود پرداخته و از این حوزه نیز غافل نشده است که از آن جمله می توان به حمایت مالی از تیم شهروند والیبال، بدمینتون، هندبال و مساعدت مالی به تیم های کارگری استان مرکزی اشاره کرد، ضمن اینکه در بخش عمل به تعهدات مسئولیت های اجتماعی شرکت شیوه نامه ای دارد که در حوزه هایی که در آنها مجاز است اقداماتی را صورت می دهد.
بوربور در پایان نیز گفت: حدود ۶۰ یا ۷۰ درصد باطله ها برگردانده شده است و ظرف یکی دو سال آینده این قضیه نیز تمام خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰