نوش آبادی: وفاق ملی یک کنش عدالت جویانه است/ نقطه اتکای کشور برای حل مشکلات وفاق است
حسین نوش آبادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه برای تحقق وفاق ملی چه سیاست گذاری هایی باید انجام شود، بیان کرد: مفهوم واژه وفاق هم در ادبیات سیاسی کشور و هم در ابعاد دینی و اخلاقی همواره مورد تاکید بوده است. وفاق در واقع همان اتحاد، هماهنگی، همراهی و توافق با یکدیگر […]
حسین نوش آبادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه برای تحقق وفاق ملی چه سیاست گذاری هایی باید انجام شود، بیان کرد: مفهوم واژه وفاق هم در ادبیات سیاسی کشور و هم در ابعاد دینی و اخلاقی همواره مورد تاکید بوده است. وفاق در واقع همان اتحاد، هماهنگی، همراهی و توافق با یکدیگر برای رسیدن به هدف مشترک است. یکی از مهم ترین راهبردها در حفظ وحدت و همدلی جامعه برای رسیدن به اهداف عالی کشور که حفظ منافع ملی، امنیت ملی و تعالی کشور است، تحقق وفاق ملی است. این وفاق در بعد سیاسی به معنای یک کنش عدالت جویانه است. در فرهنگ سیاسی وفاق را یک راهبرد برای رسیدن به عدالت تلقی میکنند. لازمه این امر نیز تحمل و مدارا کردن با یکدیگر است.
احترام به نظرات دیگران تجلی وفاق است
وی در ادامه اظهار کرد: در تعالیم دینی ما نیز بر وفاق تاکید شده است. در قرآن کریم نیز ما آیه « أَشِدَّاء عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ» را داریم. از نگاه بنده مفهوم این آیه همان وفاق و همبستگی ملی و همدلی و همکاری است. باید گذشت داشته باشیم و به یکدیگر احترام بگذاریم. احترام گذاشتن به نظرات و اعتقادات دیگران خودش تجلی وفاق است. در متون دینی ما نیز فراوان به این امر تاکید شده است. در حوزه اخلاقی نیز وفاق یعنی صبر و شکیبایی و تحمل نظر مخالفان. اینکه ما برای دیگران حق قائل باشیم و توجه کنیم که همه باید از حقوق خود بهره مند شوند، تجلی وفاق است.
باید همه را در تعیین سرنوشت کشور سهیم بدانیم
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: جدای از گرایشات سیاسی و فکری همه افراد در جامعه دارای حقوق شهروندی هستند و باید محترم شمرده شوند. باید دیگران را در تعیین سرنوشت جامعه سهیم بدانیم. وفاق از نظر بنده یعنی نگاه انحصار طلبانه نداشته باشیم. نباید همه چیز را برای حزب و گروه خود بدانیم. در چارچوب قوانین ومقررات کشور همه مردم از حقوق برابر برخوردار هستند، این خودش وفاق است. ما نباید در وفاق ملی نگاه حذفی داشته باشیم و باید تحمل دیدگاههای متفاوت را داشته و انعطاف پذیر باشیم.
وی در ادامه تاکید کرد: همه گروهها و جریانها باید دیدگاهها و نظرات خود را مطرح کنند. امروز گفته میشود در نظام حکمرانی مطلوب همبستگی ملی و رعایت حقوق همگان و تحمل نظرات متفاوت و بهرهگیری از نظرات مختلف یک مولفه مهم است. رهبر معظم انقلاب نیز همواره تاکید داشتند که دولت باید مظهر وفاق باشد. تا به امروز دولتهای مختلف با دیدگاه های مختلف سیاسی روی کار آمدهاند. این امر حاکی از تنوع سیاسی در کشور است که نشان دهنده سلامت سیاسی و آزادی در کشور ما است.
پزشکیان به اصل گفت وگو معتقد است
وی افزود: اینکه به گفتوگوی صادقانه و بی پیرایه با مردم تعهد داشته باشیم یک اصل مهم است. مشکلات را میتوان در سایه تعامل با مردم حل کرد. شخص رئیس جمهور از ابتدا بر روی مسئله وفاق ملی تاکید داشتند و بارها در این خصوص صحبت کردند. رئیس جمهور معتقد است هر کسی بر اساس توانمندی که دارد حق دارد در جایی قرار بگیرد که به آن تعلق دارد. رئیس جمهور هواره تاکید داشته که ما به جناح سیاسی افراد کاری نداریم، بلکه توانمندی ملاک است. رئیس جمهور همواره معتقد بوده که به جای دعوا کردن باهم گفت وگو کنیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این نگاه درست است که نقطه اصلی اتکای کشور برای حل مشکلات وفاق ملی است. نباید به دعواهای سیاسی که به موجب شکاف اجتماعی میشود، دامن زد. باید از نظرات همه صاحب نظران استفاده کرد. کشور ما از جنبه طیفهای سیاسی تنوع بالایی دارد. با لحاظ کردن تمام این دیدگاه ها ما می توانیم به سمتی برویم که مشکلات مردم را حل کنیم. وقتی که این وفاق و هم بستگی ملت وجود داشته باشد، برای کشور تولید قدرت می کند.در نگاه بیرونی یک کشور متحد، منسجم، هم صدا و همراه خواهیم بود.
وی تاکید کرد: وفاق برای رسیدن به منافع کشور در عرصه بین المللی مهم است. هرچه در کشور برای وفاق، هم بستگی و اتحاد تلاش کنیم، برای کشور ما سرمایه ایجاد میکند. این وفاق ما را در تامین منافع کشور و پیشبرد اهداف بین المللی یاری خواهد کرد.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0