حیدری: جمهوری اسلامی ایران با روش و منش ترامپ آشنا است/ رویکرد آمریکایی ها سیستمی است

شهریار حیدری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مواجه ایران با آمریکا در شرایط کنونی باید در چه سطحی باشد، بیان کرد: از نگاه بنده دوره ترامپ برای جمهوری اسلامی ایران تکرای است. ترامپ چهار سال پیش با همین رویکرد در کاخ سفید بود. ما با رویه و روحیه کار کردن ترامپ […]

شهریار حیدری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مواجه ایران با آمریکا در شرایط کنونی باید در چه سطحی باشد، بیان کرد: از نگاه بنده دوره ترامپ برای جمهوری اسلامی ایران تکرای است. ترامپ چهار سال پیش با همین رویکرد در کاخ سفید بود. ما با رویه و روحیه کار کردن ترامپ آشنا هستیم. ترامپ اتاق عملیات روانی قوی دارد و بیشتر برخوردهای ترامپ متاثر از اتاق عملیات روانی وی است. دولت آمریکا سیستمی کار می‌کند و با روی کار آمدن ترامپ یا رفتن ترامپ تغییری در سیاست خارجی این دولت ایجاد نمی‌شود. این سیستم است که در آمریکا تصمیم گیری می‌کند.

رویکرد دموکرات ها و جمهوری خواهان در قبال ایران یکسان است

وی در ادامه اظهار کرد: جمهوری خواهان و دموکرات ها سیاست های یکدیگر را در آمریکا قبول ندارند. اما در عین حال از نظر سیستمی رویکرد هر دو حزب در خصوص موضوعات جهانی یکسان است. روی کارآمدن ترامپ برای ما جای نگرانی ندارد. با برنامه ریزی دقیق و استفاده از ظرفیت کشورهای هم پیمان می توان در برابر سیاست های خصمانه ترامپ ایستاد. اکنون بیش از ۴۰ سال است  که نگاه و رویکرد آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران خصمانه بوده است. منتهی تاکتیک‌های مختلفی را پیش گرفته است. بنابراین جای هیچ گونه نگرانی نیست.

همه مشکلات به تحریم های آمریکایی بر نمی گردد

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ایران با روش و منش ترامپ کاملا آشنا است. واقعیت این است که ما به مدیران توانمند و دانا برای مدیریت منابع کشور به ویژه در شرایط سخت نیازمند هستیم. تا حدودی عملیات روانی آمریکا اثرگذار است. اما ما در هر شرایطی باید در مقابل سیاست های خصمانه برنامه داشته باشیم. با وجود همه تهدیدات می توان از منابع به بهترین شکل استفاده کرد. همه مشکلات به تحریم ها باز نمی گردد، بلکه بخشی از مشکلات به عدم اشراف مدیران و عدم توانمندی مدیران باز می گردد.

وی در ادامه تاکید کرد: در نظام بین الملل کشورهای مختلف در چارچوب پیمان‌های بین المللی و منطقه‌ای نقش آفرین هستند. آمریکا نیز یکی از این کشورها است. درست است که آمریکا دارای توامندی اقتصادی و نظامی متفاوت است، اما دنیای امروز نیز فرق کرده است. دیگر همه کشورها متاثر از آمریکا نیستند. خیلی از کشورها با آمریکا رابطه‌ای نداشته و چندان علاقه‌ای نیز به برقراری رابطه ندارند. کشورهای قدرتمندی در عرصه جهانی هستند که به موزات آمریکا در حال پیشرفت و رشد هستند، مانند کشور چین و روسیه.

ترامپ یک تهدید برای تمام کشورهای دنیا است

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز از نظر ژئوپولتیکی دارای جایگاه ویژه است. از طرف دیگر ایران با ۱۵ کشور از طریق دریا و خشکی همسایه است. هر کدام از این کشورها دارای یک ظرفیت و پیوستگی جغرافیایی با جمهوری اسلامی ایران هستند. ما باید در وهله اول  جایگاه کشور را در عرصه بین الملل تقویت کرده و ارتباطات خود را گسترش دهیم. نباید تحریم ها یا عملیات های روانی آمریکا  ما را متوقف کند. ۴۰ سال است که سیاست آمریکا در  برابر ایران خصمانه بوده است جمهوری اسلامی نیز تاکتیک های خود را داشته است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: یکی از نقش های موجود در کشور ما این بوده که در برابر عملیات روانی تیم ترامپ نتوانستیم آنطور که باید پاسخ دهیم. در عرصه عملیات روانی ضعیف عمل کردیم. عملیات روانی ترامپ باید برای جامعه تبیین شود. باید چندین راهبرد را پیش گرفت. در وهله اول باید روابط خود را با کشورهای دارای ظرفیت به ویژه کشورهای همسایه تقویت کنیم. از سوی دیگر باید از ظرفیت ها و نظامات بین المللی نیز استفاده کنیم. ترامپ یک تهدید برای تمام کشورهای دنیا به شمار می رود. می توان با سایر کشورها یک پیمان قوی سیاسی برقرار کنیم تا رویکرد ترامپ خنثی شود.

انتهای پیام