استاندار مرکزی:

شناسایی زمین برای احداث نیروگاه های ۳ مگاواتی؛ برنامه‌ای راهبردی برای تأمین پایدار انرژی در استان مرکزی

مرکزی-کلمه نیوز-استاندار مرکزی به شناسایی زمین برای احداث نیروگاه های ۳ مگاواتی به عنوان راهبردی برای تأمین پایدار انرژی در استان مرکزی تاکید کرد.

مهدی زندیه وکیلی در جلسه توسعه انرژی های تجدید پذیر برای تامین برق پایدار با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت‌ انرژی، اعلام کرد: برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای شناسایی و تخصیص اراضی به صنایع ، شهرک‌های صنعتی ،بخش سرمایه گذاری در حال انجام است.

وی تأکید کرد: معیارهای فاصله اراضی از زیرساخت‌های اصلی مورد بازنگری قرار گرفته و اراضی مناسب حتی در فواصل بالاتر از یک تا سه کیلومتر نیز بررسی شده‌اند.
زندیه وکیلی با اشاره به مزایای استان مرکزی برای احداث نیروگاه های خورشیدی اظهار داشت : نزدیکی واحدهای تولیدی و شهرک‌های صنعتی به شبکه برق یک اولویت مهم محسوب می‌شود.

وی افزود: این امر به کاهش قطعی برق در صنایع کمک خواهد کرد و موجب افزایش بهره‌وری تولید خواهد شد.

استاندار مرکزی همچنین تأکید کرد: فرآیند بررسی و تحویل اراضی با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و بر اساس نیازهای صنعتی و منطقه‌ای دنبال می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت برگزاری جلسات کارشناسی تخصصی، بیان کرد: شناسایی اراضی جدید نیازمند بررسی‌های دقیق و همکاری همه‌جانبه نهادهای ذیربط است که این جلسات مقدمه‌ای برای تدوین مدل‌های جدید توسعه صنعتی خواهد بود و امکان ارائه پیشنهادهای کاربردی به وزارت نیرو فراهم خواهد شد.

استاندار مرکزی همچنین بر اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر در توسعه مناطق شهری و صنعتی تأکید کردو خاطرنشان کرد: استان مرکزی ظرفیت بالایی برای بهره‌گیری از انرژی خورشیدی دارد و روند اجرای نیروگاه‌های خورشیدی، به‌ویژه در شهرک‌های صنعتی، در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، از اجرای برنامه‌های گسترده برای تأمین برق پایدار و توسعه زیرساخت‌های انرژی در استان خبر داد.

محمود محمودی تأکید کرد: با توجه به روند رو به رشد صنایع و افزایش تقاضا برای مصرف برق، این شرکت با اتخاذ راهبردهای نوین، درصدد مدیریت بهینه شبکه توزیع و کاهش تلفات انرژی است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های تخصیص‌یافته به بخش صنعتی استان، اظهار داشت از ۴۵۹ فیدر استان ۹۰ فیدر به‌صورت اختصاصی برق صنایع را تامین می کنند .

وی افزود: اجرای طرح تولید برق در محل مصرف به‌عنوان یک راهکار مؤثر برای کاهش اتلاف انرژی و افزایش بهره‌وری در دستور کار قرار گرفته است و بر این اساس، صنایع قادر خواهند بود انرژی مورد نیاز خود را بدون وابستگی به شبکه بالادستی و با کمترین هزینه تأمین کنند.

محمودی با اشاره به فرصت‌های جدید در بخش کشاورزی و روستایی، اظهار داشت: ۸۳ فیدر آزاد در این بخش وجود داردو شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با برگزاری جلسات کارشناسی فشرده، در حال بررسی و شناسایی نقاط جدید برای توسعه تأمین انرژی از طریق انرژی های تجدید پذیر در این مناطق است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی در ادامه به چالش‌های تأمین برق در مناطق شهری و وجود ۱۳۰فیدر اشاره کرد و افزود: با توجه به محدودیت زمین در شهرها، شناسایی اراضی مناسب برای توسعه زیرساخت‌های برق امری دشوار است،اما در عین حال، برنامه‌هایی برای مدیریت منابع انرژی شهری و بهره‌گیری از انرژی خورشیدی به‌عنوان یک راهکار پایدار در حال اجراست .

وی تأکید کرد:همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی، کارشناسان حوزه برق، و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، نقش مهمی در تسریع روند توسعه زیرساخت‌های انرژی استان خواهد داشت.