کارشناس مسئول آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خبر داد؛

وضعیت مطلوب اصفهان از نظر تولید عسل

اصفهان_ تولید عسل در رتبه چهارم جهانی قرار داردکارشناس مسئول آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان اصفهان درباره شرایط زنبورداری کشور و استان اصفهان می‌گوید: به‌دلیل شرایط متنوع اقلیمی و وجود تنوع آب‌وهوایی در مناطق مختلف، ایران از نظر پرورش زنبور عسل از وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.

کاهش جمعیت زنبورها یک هشدار جدی برای آینده امنیت غذایی و محیط‌زیست و نیازمند توجه فوری است که آموزش، پیشگیری و پایش بهترین راهکار مقابله با نابودی زنبوران گرده‌افشان است.

زنبورعسل، حشره‌ای کوچک، اما با نقشی بی‌بدیل در حفظ امنیت غذایی، پایداری اکوسیستم‌ها و تقویت اقتصاد کشاورزی است، زنبور نه‌تنها تولیدکننده عسل و سایر فرآورده‌های ارزشمند است، بلکه مهم‌ترین گرده‌افشان طبیعت به‌شمار می‌آید و با نقش کلیدی خود در گرده‌افشانی، ضامن تنوع زیستی، تداوم زراعت و باروری باغ‌ها و مزارع است.

در شرایطی که چالش‌هایی چون تغییرات اقلیمی، استفاده بی‌رویه از سموم شیمیایی، تخریب زیستگاه‌ها و کاهش منابع غذایی، جمعیت زنبورها را تهدید می‌کند، بزرگداشت روز زنبورعسل، نه‌تنها گرامیداشت یک حشره مفید، بلکه یادآوری مسئولیت ما در قبال طبیعت و نسل‌های آینده است. امروز، حمایت از زنبور یعنی حمایت از محیط زیست، اقتصاد پایدار و امنیت غذایی جامعه است.

ایران در رتبه چهارم جهانی در تعداد کلنی‌ها و تولیدعسل

 مصطفی کردابادی، کارشناس مسئول آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان اصفهان درباره شرایط زنبورداری کشور و استان اصفهان می‌گوید: به‌دلیل شرایط متنوع اقلیمی و وجود تنوع آب‌وهوایی در مناطق مختلف، ایران از نظر پرورش زنبور عسل از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار است و  از نظر تعداد کلنی‌ها و نیز تولید عسل در رتبه چهارم جهانی قرار دارد.

وی می‌افزاید: براساس سرشماری ۱۴۰۳ در کشور، ۹۲ هزار ۱۲۲ زنبورستان و  ۱۰,۷۷۹,۸۵۸ کلنی زنبورعسل در کشور وجود دارد، همچنین میزان تولید عسل در همین سال  ۱۲۸ هزار ۷۱۸ تن بوده است.

کارشناس مسئول آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان می‌کند: پرورش زنبورعسل علاوه‌بر تولید عسل، نقش به‌سزایی در گَرده‌افشانی محصولات کشاورزی دارد که این موضوع تأثیر شگرفی بر کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی خواهد داشت، بنابراین با توجه به این شرایط و  ایجاد اشتغال مولدی که صنعت زنبورداری در نسل جوان ایجاد می‌کند، اهمیت صیانت و نیز حفظ سلامت جمعیت کلنی‌های کشور به مراتب نمود پیدا می‌کند.

کردابادی مطرح می‌کند: استان اصفهان، به‌عنوان استانی پیشتاز و نمونه در صنعت زنبورداری کشور از زمان ورود کندوهای «لانگستروت» به‌عنوان یکی از اولین استان‌ها در «زنبورداری مدرن» مطرح بود و در این راستا ضمن تأمین زنبورعسل و لوازم و ادوات زنبورداری، برای سایر استان‌ها، به‌عنوان استانی الگو شناخته می‌شد که دارای زنبورداران نمونه، استادان، کارشناسان، مدیران و تعاونی‌های بسیار قوی و تأثیرگذار در صنعت زنبورداری کشور بوده است، اما در قهر طبیعت و خشک‌سالی‌های پی‌درپی، با دریغ نمودن تأمین آب زاینده‌رود و مواجهه با کاهش باغات و مزارع غنی از گرده و شهد با کاهش زیست‌بوم زنبورعسل در استان روبه‌رو شده‌ایم.